ΑΡΗΣ

Πώς ο Σανικίτζε αλλάζει τον Άρη

Η είσοδος του Βίκτορ Σανικίτζε στις προπονήσεις του Άρη και το παιχνίδι του Δημήτρη Πρίφτη, ήταν αυτό που έλειπε από τους κιτρινόμαυρους. Ο Γεωργιανός έδωσε λύσεις στην επιθετική λειτουργία και τη συνεργασία.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού με τη Στεάουα στο Βουκουρέστι. Του τελευταίου πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας του και πρώτου όπου η ομάδα παρουσιάστηκε πλήρης, καθώς συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Βίκτορ Σανικίτζε. Μάλιστα ο διεθνής Γεωργιανός φόργουορντ έκανε και με το παραπάνω αισθητή την παρουσία του σε άμυνα και επίθεση.

Ο Σανικίτζε έδωσε με το... καλημέρα στο παιχνίδι του Άρη κυρίως λύσεις στην επιθετική λειτουργία και συνεργασία. Οι 11 ασίστ που έδωσε εξάλλου αποτελούν ένα πρώτο δείγμα γραφής της αξίας του υψηλού του επιπέδου στον ευρωπαϊκό χάρτη. Ο διεθνής Γεωργιανός μπορεί να αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση του πάουερ φόργουορντ στη βασική πεντάδα του Άρη, ωστόσο απέδειξε ότι είναι δημιουργός μέσα στο γήπεδο.

Οι 11 ασίστ του Σανικίτζε μαρτυρούν την ικανότητα που του προσφέρει η εμπειρία του στο να εξελιχθεί χωρίς πολύ κόπο στον ηγέτη του φετινού Άρη. Κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου ο διεθνής Γεωργιανός φόργουορντ πρόσφερε 11 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του και μάλιστα με ελεύθερο σουτ, είτε από μέσα προς τα έξω είτε από έξω προς τα μέσα. Πάσες που για διάφορους λόγους είχαν λείψει στα προηγούμενα φιλικά.

Παρά το γεγονός ότι ο Σανικίτζε προερχόταν από τραυματισμό, αυτό δεν φάνηκε. Ο "Air Georgia" εκτός από τις 11 ασίστ που μοίρασε στα 25:09 που αγωνίστηκε, σημείωσε 6 πόντους (σ.σ. με 3/4 δίποντα), μάζεψε 6 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Κι όχι μόνο, αλλά έδειξε να συνεργάζεται άμεσα με τη μέχρι στιγμής λειτουργιά της ομάδας και ειδικότερα στις θέσεις των ψηλών έχοντας ως παρτενέρ του στην πορεία του παιχνιδιού είτε τον Μπάκνερ, είτε τον Σίμτσακ, είτε τον Καββαδά.

Με την παρουσία του Σανικίτζε στο παιχνίδι της ομάδας του, ο Πρίφτης είδε το σύνολό του αυτόματα να βελτιώνεται μέσα στο παρκέ και ακόμη περισσότερο μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά ελεύθερα σουτ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η ευστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, όπου οι "κίτρινοι" είχανε 10/22 και συνολικά 28 ασίστ στην πιο ευχάριστη έκπληξη του τελευταίου φιλικού της προετοιμασίας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

"Ο Βίκτορ πρόκειται για έναν παίκτη που βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ αθλητικός. Ξέρει να παίζει πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και πάνω από τη στεφάνη", είχε τονίσει στο Sport24.gr ο τεχνικός της Γεωργίας, Ηλίας Ζούρος για τον Σανικίτζε, όπως φάνηκε και στην πράξη στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη.

Όπως και στο ότι: "Είναι παίκτης ψυχολογίας. Όταν νιώσει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, και είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Πρίφτης του Άρη θα το κάνει, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αποτελέσει την ψυχή της ομάδας και κατ΄ επέκταση την ψυχή του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο". Με τον τεχνικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης να φαίνεται πως ήδη τον κερδίζει.

Ο Πρίφτης, ωστόσο, παρά την λογική του ικανοποίηση και γνωρίζοντας ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση, κρατάει χαμηλούς τους τόνους. Ο Έλληνας τεχνικός του Άρη θεωρεί πως ο χρόνος θα αποτελέσει σύμμαχο για τη νέα ομάδα που χτίζει ώστε να βρει τα πατήματά της για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και στην Ευρώπη στο νεοσύστατο Champions League της FIBA.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ