ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Το άγχος του πρώτου αγώνα"

Πρίφτης: "Το άγχος του πρώτου αγώνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Άρης ήταν κακός, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Κηφισιά (78-60) στον πρώτο προημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στο άγχος των παικτών του, ενώ ο Ντόμινικ Ουότερς αποθέωσε τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Ένα "ξέσπασμα" στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα αρκούσε για να δώσει στον Άρη το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην Κηφισιά ( 78-60 ), με τους "κίτρινους" να απέχουν πλέον μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Nick Galis Hall, ο Δημήτρης Πρίφτης συνεχάρη αρχικά τους παίκτες του για το θετικό αποτέλεσμα πριν πει πως " είναι δύσκολο πάντα το πρώτο παιχνίδι, είναι πολύ κρίσιμο, γιατί ο γηπεδούχος ναι μεν έχει πλεονέκτημα έδρας, αλλά και άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ενέργεια, ένταση, ρυθμό και όταν άνοιξε λίγο η διαφορά απελευθερωθήκαμε και κερδίσαμε δίκαια. Ξέρουμε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Η Κηφισιά έχει μεγάλα κορμιά, γρήγορα πόδια, έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ… Ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Περιμένουμε επίσης δύσκολο παιχνίδι και στην Αθήνα, σαν αυτό που έγινε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο, τον χρειαζόμαστε πολύ στα πλέι οφ".

Σε ερώτηση που του έγινε για το κατά πόσο η προσωπικότητα των παικτών του έκρινε το αποτέλεσμα, απάντησε πως " και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές επιθέσεις, καλή κυκλοφορία, αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Είναι ένα ζήτημα άγχους που προκύπτει όταν παίζεις πρώτο παιχνίδι πλέι οφ εντός έδρας και πρέπει να επιβεβαιώσεις ό,τι έχεις καταφέρει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο μαχητικοί από ένα σημείο και μετά, παίξαμε με ενέργεια, βρήκαμε μακρινά σουτ, τα οποία είχαμε και στο στο πρώτο μέρος αλλά δεν τα βάλαμε. Μη ξεχνάτε ότι δεν έχουν παίξει πολλά παιδιά πολλά παιχνίδια πλέι οφ", ενώ κατέληξε λέγοντας: " Ήμασταν ήδη υποψιασμένοι και αυτό ίσως να μας άγχωσε σήμερα, αλλά η Κηφισιά είναι καλή ομάδα και είχε ένα μέρο όρο 90 πόντων στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου".

ΟΥΟΤΕΡΣ: "Ο ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ"

Ο Ντόμινικ Ουότερς ήταν ο παίκτης που έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του από το 34ο λεπτό κι έπειτα για να προκύψει η νίκη επί της Κηφισιάς, με τον Αμερικανό πλεϊμέικερ να εξηγεί μετά το τέλος του αγώνα πως " έγινε πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, η Κηφισιά έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, μας δημιούργησε προβλήματα, επιθετικά έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και εμείς χάσαμε σουτ, νιώθαμε πιεσμένοι. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον ρυθμό, να πιέσουμε περισσότερο τη μπάλα, το κάναμε και φτάσαμε στη νίκη", και να προσθέτει: "Παγιδευτήκαμε στην επίθεση αρκετές φορές, πρέπει να κυκλοφορήσουμε καλύτερα τη μπάλα… Όταν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να βλέπουμε τις πάσες προς την περιφέρεια, να κάνουμε προσαρμογές στην άμυνά τους. Σε ομαδικό επίπεδο θα πρέπει να πιέσουμε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και να βρούμε ελεύθερα σουτ".

Για την πίεση που ενδεχομένως υπήρχε στην πλευρά του Άρη, σχολίασε πως " δεν νιώθαμε πίεση, εγώ δεν ένιωθα πάντως… Απλά μας έδωσαν προκλητικά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε… Μας έκλεισαν στο καλάθι, μας έδωσαν ελεύθερα σουτ, δεν μπήκαν στο πρώτο μέρος, αλλά ήμασταν καλοί αμυντικά", ενώ κατέληξε αποθεώνοντας τον Βασίλη Ξανθόπουλο:

" Νιώθω πιο άνετα παίζοντας με τον Βασίλη. Ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι, με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Το κάνει εύκολο για όλους. Και ο Μακ Νιλ είχε 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος, είδε όλες τις πάσες. Για να επιστρέψω στον Βασίλη, είναι πολύ έξυπνος παίκτης, έχει ικανότητα στην πάσα και θα πω ότι ίσως δεν τυγχάνει της αναγνώρισης που θα πρέπει να έχει η προσφορά του στο παιχνίδι του Άρη".

Πρίφτης: "Το άγχος του πρώτου αγώνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΣΙΜΤΣΑΚ: "ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΓΩΙΣΜΟΥ"

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σίμτσακ ανέφερε αρχικά ότι " πάντα το πρώτο παιχνίδι κρύβει κινδύνους. Μπήκαμε αρκετά αγχωμένοι, στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ δεν τα εκμεταλλευτήκαμε και στην άμυνα δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο το αλλάξαμε αυτό, παίξαμε σκληρή άμυνα και κρατήσαμε την κηφισιά στους 25 πόντους, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και κύλησε το παιχνίδι όπως πρέπει", για να συνεχίσει αναφερόμενος στον Ντόμινικ Ουότερς:

" Είναι ένας παίκτης τον οποίο εμπιστεύομαστε πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικός σουτέρ μετά από πικ εν ρολ και τρίπλα. Σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα και στα σουτ τριών πόντων και προσπαθήσαμε μέσα από σκριν να τον βοηθήσουμε ώστε να βρεθεί ελεύθερος".

Σε ό,τι αφορά την Κηφισιά είχε να πει πως " ξέραμε ότι είναι μία σκληρή ομάδα που διαθέτει παίκτες ανταγωνιστικούς με δίψα για διάκριση. Το θέμα ήταν να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας για 40 λεπτά γιατί οπως μας είχε πει και ο κόουτς, αυτά τα παιχνίδια τελειώνουν στο τελευταίο λεπτό", για να σχολιάσει εν συνεχεία τον αγώνα που ακολουθεί στο Ζηρίνειο (23/4, 18:00): "Πρόκειται για έναν ακόμα δύσκολο αγώνα, η Κηφισιά θα προσπαθήσει να στείλει ξανά τη σειρά στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε μία πρόσφατη ανάμνηση από το παιχνίδι του πρωταθλήματος στο οποίο πήραμε μία δύσκολη και αγχωτική νίκη. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα από την αρχή, να ανταποκριθούμε στο σκληρό παιχνίδι της Κηφισιάς και μέσα από την άμυνά μας να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά".

Τέλος, αναφορικά με τη δική του απόδοση είπε: " Είναι θέμα εγωισμού, όταν μπαίνω στο γήπεδο δεν θέλω να με κερδίζει κανένας στις προσωπικές μονομαχίες. Η νίκη έρχεται πάντα μέσα από ομαδική δουλειά και προσπαθώ κι εγώ να κάνω ότι μπορώ για να συνεισφέρω".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ