ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Πρώτα η Μπουντούτσνοστ, μετά ο ΠΑΟΚ"

Πρίφτης: "Πρώτα η Μπουντούτσνοστ, μετά ο ΠΑΟΚ"
WWW.MEGAPRESS.GR

Οι Δημήτρης Πρίφτης, Τζαμέλ Χάγκινς και Βασίλης Σίμτσακ μίλησαν για την αυριανή (21/10, 19:00) αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ, εκεί όπου ο Άρης αναζητά την πρώτη του νίκη στο Eurocup.

Η επιστροφή του Άρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τριετή... απουσία δεν συνδυάστηκε με νίκη, αφού οι "κιτρινόμαυροι" ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του Eurocup από την Τράμπζονσπορ. Αυτή τη φορά όμως, απέναντι στην Μπουντούτσνοστ (21/10, 19:00), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει να πάρει τη νίκη για να μπει δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Μιλώντας για την αναμέτρηση με την ομάδα από το Μαυροβούνιο, ο προπονητής του Άρη ανέφερε: " Μετά από τρία χρόνια έχουμε την πρώτη μας ευρωπαϊκή υποχρέωση. Αναζητάμε τη νίκη. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα κάτι που φάνηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της. Αναφέρομαι στο ένα του Eurocup με την Μπάνβιτ που κέρδισε με σχετική ευκολία και το άλλο για την Αδριατική κόντρα στην Τσεντεβίτα. Αυτοί οι αγώνες δείχνουν την ποιότητα της ομάδας που θα παίξουμε αύριο", ενώ συνέχισε λέγοντας:

" Είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Εχει ένα ροτέσιον 8-9 παικτών. Παίζει με εμπειρία και εξυπνάδα. Ξέρει να διαχειρίζεται τις στιγμές που παιχνιδιού. Δεν έχει τόση έντονη αθλητικότητα ειδικά στους ψηλούς της, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία και ο Μάριτς και ο Ντραγκίσεβιτς είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν πως να διαχειριστούν το παιχνίδι, ειδικά στα κρίσιμα σημεία. Επιπλέον διαθέτουν έναν πραγματικό πλέι μέικερ, εξαιρετικό πασέρ, ο οποίος οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι της Buducnost και εμείς εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Το κλειδί της ομάδας τους είναι αυτός ακριβώς ο παίκτης. Θα πρέπει να απομονώσουμε, να φθείρουμε και να κουράσουμε τον Κουκ, έτσι ώστε να μην έχει ποιότητα στις αποφάσεις του, στα σουτ που θα πάρει και γενικά να μην οργανώσει τόσο καλά το παιχνίδι".

Όσο για το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; " Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο την αναμέτρηση με την Buducnost. Πιστεύω πως το έχω περάσει και στην ομάδα αυτό. Από κει και πέρα, προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε από το παιχνίδι που θα ακολουθήσει και θεωρώ πως δεν επηρεαζόμαστε… Θα ασχοληθούμε με τον ΠΑΟΚ μετά τις 9 το βράδυ αύριο", απάντησε ο Δημήτρης Πρίφτης, για να καταλήξει:

" Πάντα υπάρχει ένα πρέπει στην σκέψη μας. Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Παρόλο που στο Eurocup είναι πιο ταπεινή και μαζεμένη η σκέψη μας και στο πρώτο διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τη νίκη εκτός έδρας κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Αναμφίβολα στην έδρα μας υπάρχει ένα πιο έντονο πρέπει, αλλά θα το διαχειριστούμε με ψυχραιμία. Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα".

Χάγκινς: "Λατρεύω να παίζω στην έδρα μας"

Πρίφτης: "Πρώτα η Μπουντούτσνοστ, μετά ο ΠΑΟΚ"
WWW.MEGAPRESS.GR

Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για αυτό τον αγώνα και είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση. Η αντίπαλός μας είναι ομάδα με ιστορία. Έχει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ της και έχει έναν πολύ καλό πόιντ γκαρντ, ο οποίος δημιουργεί όλο το παιχνίδι και εκεί θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας.

Είμαι ρούκι στο Eurocup οπότε ο πρώτος αγώνας με βοήθησε σε πολλούς τομείς. Το να παίζω απέναντι σε ένα τόσο καλό ψηλό όπως είναι ο Στιπάνοβιτς σίγουρα μου ήταν διδακτική εμπειρία και πιστεύω πως από δω και πέρα θα είμαι καλύτερος.

Λατρεύω να παίζω εδώ. Λατρεύω να βλέπω τους οπαδούς μας. Λατρεύω να είναι γεμάτο το γήπεδο και ανυπομονώ να είναι γεμάτο και στον αυριανό αγώνα.

Σίγουρα το ότι ο Άρης αγωνίζεται στο Eurocup επηρέασε την απόφασή μου να υπογράψω με την ομάδα. Είναι μια από της καλύτερες διοργανώσεις, υψηλού επιπέδου και γίνεται και η ομάδα καλύτερη, αλλά και εγώ καλύτερος παίζοντας σε αυτήν. Υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από εμάς, αλλά το μπάτζετ δεν παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Το πόσο δεμένη ομάδα έχεις σίγουρα μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση πρόκριση".

Σίμτσακ: "Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία"

Πρίφτης: "Πρώτα η Μπουντούτσνοστ, μετά ο ΠΑΟΚ"
WWW.MEGAPRESS.GR

Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παίζει το πρώτο εντός έδρας ματς στην Ευρώπη. Είναι εξίσου σημαντικό και για βαθμολογικούς λόγους. Προερχόμαστε από μια ήττα στην Τουρκία και στόχος είναι να καταφέρουμε να κατακτήσουμε την πρώτη μας νίκη στον όμιλο, που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην συνέχεια.

Η Buducnost είναι μια ομάδα έμπειρη, που βασίζεται πολύ στην δύναμη, στο διάβασμα του παιχνιδιού, όχι τόσο πολύ στην ταχύτητα. Οπότε εμείς, εκτός ταχύτητα πρέπει να βάλουμε παραπάνω δύναμη στο παρκέ για να ανταποκριθούμε.

Δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στο γκρουπ εκτός από την Ούνικς που μπορεί να προκριθεί και να κατακτήσει την πρωτιά. Όλες οι άλλες είμαστε στο ίδιο σημείο. Οπότε ακόμη και η ήττα με τρεις πόντους στην Τουρκία είναι σημαντική το ότι ήταν με λίγους πόντους. Ολοι μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την πρόκριση.

Σε σχέση με την Τουρκία πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία. Θεωρώ πως μπήκαμε λίγο διστακτικά. Πρέπει να έχουμε πολύ ενέργεια όπως και στην αναμέτρηση με τον Αρκαδικό. Θέλουμε να εξαρτηθούμε από την δική μας απόδοση και να μην περιμένουμε να έχει μειωμένη ο αντίπαλός μας.

Δεν μας επηρεάζουν στην συγκέντρωσή μας. Τον αγώνα με τον Αρκαδικό τον έχουμε ξεχάσει. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αύριο και είναι κρίσιμο και για την συνέχεια στον όμιλο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ