ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Να αποκτήσουμε το αίσθημα της πείνας"

Πρίφτης: "Να αποκτήσουμε το αίσθημα της πείνας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και όπως τόνισε, μόνο έτσι θα δημιουργηθεί και πάλι μέσα της το αίσθημα της… πείνας.

Ο Άρης ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν "λυγίσει" στο φινάλε, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης είχε αρκετούς λόγους να... προβληματίζεται, πηγαίνοντας κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε στην συνέντευξη Τύπου: "Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ, έκανε πολυ καλό παιχνίδι, είναι σπουδαία ομάδα, έχει αρκετές απουσίες, αλλά έχει την ποιότητα μέσα στο γήπεδο… Εμείς ήμασταν ανθεκτικοί για μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, η διαφορά ουσιαστικά ήταν το (ποσοστό στο) δίποντο. Η ΤΣΣΚΑ, είναι εξαιρετική ομάδα στο να διαβάζει το σκριν στη μπαλα, κυρίως λόγω της παρουσίας των Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Είχαν 70% στα δίποντα και αυτό έχει να κάνει με την πάσα και κυρίως με τους δύο αυτούς παίκτες, που είναι δημιουργικοί και παραγωγικοί, στο να βάλουν τους υπόλοιπους παίκτες στο παιχνίδι.

Είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας, χρειάζεται πολλή δουλειά, πρέπει να βρούμε επιμέρους συνεργασίες, μεταξύ 2-3 παικτών, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να προσαρμοστούν στη λογική μας όλοι και επιθετικά και αμυντικά. Έχουμε έναν καλό προσανατολισμό αμυντικά, πρέπει να τον κάνουμε ακόμα πιο δυνατό και ταυτόχρονα να δείξουμε πιο εμφανή σημάδια βελτίωσης στην επίθεση.

Ο κόσμος είναι πραγματικά πολύ κοντά μας και πάντα μας ενθαρρύνει και με την παρουσία και την συμπεριφορά του. Ο Άρης είναι ιδιαίτερη ομάδα και αυτό έχει να κάνει με την έντονη συνεισφορά του κόσμου μέσα στις τέσσερις γραμμές. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Άρη από τις υπόλοιπες ομάδες".

Ρωτήθηκε αν οι απουσίες των Μαρμπλ – Σανικίτζε έπαιξαν ρόλο και απάντησε: " Δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν πρέπει να είμαι. Στόχος είναι να φτιάξουμε και πάλι το αίσθημα… πείνας μέσα στην ομάδα, να μην σταματάμε να είμαι πεινασμένοι μέσα στο γήπεδο".

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μούρτος δήλωσε: " Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΤΣΣΚΑ σε όλες τις διοργανώσεις της και σε εμάς μια καλή χρονιά με υγεία. Το σημερινό φιλικό και το επόμενο με τον Ολυμπιακό είναι τα δύο πιο δύσκολα φιλικά στην προετοιμασία μας, όσον αφορά την ποιότητα και την ένταση του αντιπάλου. Σήμερα παίζαμε με την καλύτερη ομάδα pick n roll αλλά και την ικανότητα να πασάρουν και να κυκλοφορούν την μπάλα πολύ γρήγορα. Αυτό μας έκανε να δουλέψουμε διπλά και τριπλά τόσο στην μπάλα όσο και πίσω από την μπάλα. Έπρεπε να δουλέψουμε πάρα πολύ αμυντικά. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά επιθετικοί … Βάλαμε κάποια σουτ και ήμασταν μπροστά. Η ΤΣΣΚΑ, όμως, μας οδήγησε σε 16 λάθη. Δεν είχαμε πολύ καλή δημιουργία και πιστεύω πως είχαμε έλλειψη επικοινωνίας κάποια στιγμή και για αυτό μείναμε στους 65 πόντους. Το μυαλό μας είναι να δουλέψουμε σκληρά στην συνέχεια της προετοιμασίας μας. Έχουμε μπροστά μας ένα ταξίδι στην Αθήνα και ένα πολύ δύσκολο φιλικό".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ