ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Η περίπτωση του Σανικίτζε είχε ρίσκο"

Πρίφτης: "Η περίπτωση του Σανικίτζε είχε ρίσκο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Στεάουα, στάθηκε στην αλλαγή της δομής της ομάδας και μίλησε για ρίσκο με την επιλογή του Σανικίτζε, εξηγώντας τους λόγους.

Στη σημερινή (29/09) Media Day του Άρη ενόψει της έναρξης της Basket League, ο προπονητής της ομάδας μας, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τη σεζόν που έρχεται, την πορεία της προετοιμασίας και για τους στόχους που έχουν τεθεί. Αναλυτικά είπε:

Στο πρώτο του σχόλιο, ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε τα εξής: “Η προετοιμασία είναι λίγο σαν το σχολείο. Υπάρχει μια ύλη που πρέπει να την εφαρμόσεις, οι παίκτες να μπουν μέσα σε αυτή τη διαδικασία και δυστυχώς εμείς για κάποια προβλήματα που είχαμε απουσιών και τραυματισμών σε ότι αφορά την ύλη αυτή, είμαστε αρκετά πίσω. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε το παιχνίδι με την Στεάουα να είναι το τελευταίο και ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις 4-5 προπονήσεις για να καλύψουμε την ύλη που δεν έχουμε βάλει, σε επίπεδο ομάδας, έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας, με σκοπό να βρούμε την καλύτερη δυνατή χημεία, κάτι το οποίο δεν γίνεται βέβαια σε πέντε μέρες, αλλά ένα 20ήμερο. Θα πάμε βήμα βήμα”.

Για το αν όντως ο Βίκτορ Σανικίτζε ήταν η αιτία που άλλαξε το παιχνίδι του Άρη χθες με την Στεάουα ο Πρίφτης κράτησε χαμηλούς τόνους: “Ας μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα παιχνίδι. Και ο αντίπαλος έχει σημασία και η υπόλοιπη ομάδα πώς έπαιξε έχει σημασία. Το κομμάτι που αφορά τον Σανικίτζε περιέρχει ένα μικρό ρίσκο, σε ότι αφορά την απόφαση να πάμε στον συγκεκριμένο παίκτη. Το γεγονός ότι ήρθε μετά από ένα μήνα ήταν για μένα μια απόφαση δύσκολη, συν το ότι ήρθε και με πρόβλημα τραυματισμού, έκανε πιο δύσκολη τη δουλειά μας. Πιστεύω ότι θα μας επιβεβαιώσει. Έχει την εμπειρία, έχει τις εικόνες και έχει αγωνιστεί σε ένα επίπεδο, που θα μας βοηθήσει αισθητά. Δεν θέλω να ξεχωρίσω την χθεσινή απόδοση και να πω ότι θα είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Όπως κάθε χρόνο θέλουμε να έχουμε ένα συμπαγές σύνολο, που θα στηρίζεται στην ομαδικότητα, στην συλλογικότητα και όλοι να έχουν συμβολή μέσα στο παρκέ.

Ρωτήθηκε αν είναι λιγότερο προβληματισμένος σε σύγκριση μετά τον αγώνα με την Γκαζιαντέπ και απάντησε: “Ναι, είμαι λιγότερο προβληματισμένος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, γιατί την άλλη βδομάδα μπορεί να είμαι περισσότερο. Αυτά διαφοροποιούνται με την απόδοση της ομάδας. Αυτή την εποχή όλες οι ομάδες παλεύουν για την σταθερότητα, καμία ομάδα δεν το επιτυγχάνει στο βαθμό που το επιθυμεί. Όλα θέλουν τον χρόνο τους, την εμπιστοσύνη τους, την υπομονή τους και την ψυχραιμία τους. Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα συνειδητά. Να έρχονται οι παίκτες στο γήπεδο υπεύθυνα να κάνουν την προπόνησή τους και εγώ υπεύθυνα να τους βοηθάω για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντα θα υπάρχει κάτι να βελτιώσουμε”.

Για το πως νιώθει στο ξεκίνημα της χρονιάς και τον ερχομό των επίσημων αγώνων τόνισε: “Κάθε χρονιά είναι τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχουν παιδιά που έχουμε μια κοινή διαδρομή και συνέχεια, κυρίως σε ότι αφορά τους Έλληνες. Αλλάξαμε όλη τη δομή της ομάδας σε ότι αφορά τους ξένους. Υπάρχουν κάποια έμπειρα παιδιά, που έχουν εικόνες και παραστάσεις και μπορούν να επισπεύσουν τον χρόνο προσαρμογής, αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που δεν έχουν εμπειρία από την Ευρώπη και θα πρέπει σαν σύνολο να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους”.

Για την νέα ομάδα του Άρη σχολίασε: “Όπως κάθε χρόνο είναι κάτι που γίνεται σε συνεργασία με την διοίκηση, φτιάχνουμε την ομάδα. Προσέξαμε τις κινήσεις μας από όλες τις απόψεις, φτιάξαμε αυτό το γκρουπ. Αυτό που μένει είναι να το προπονήσουμε, να το εμπιστευτούμε, να είμαστε κοντά τους όπως μας χρειάζονται, στην δύσκολη στιγμή. Όλοι μαζί σταδιακά να γίνουμε ένα και να γίνει η φύση μας, να αποδώσουμε καλό μπάσκετ, να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν από φιλάθλους για να μπει ο Άρης “σφήνα” στους δύο “αιωνίους” και αν αυτές οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις δημιουργούν μεγαλύτερη πίεση είπε ότι “η πίεση είναι πολύ σχετική. Το ότι έχουμε μια σταθερή παρουσία στην τετράδα και η περσινή χρονιά ήταν αξιόλογη στο Γιούροκαπ, αναμφίβολα σαν στόχος είναι να πάμε λίγο καλύτερα από πέρσι, αλλά ο βασικός στόχος είναι να σταθεροποιηθούμε εκεί που είμαστε τώρα. Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε χρονιά είναι διαφορετική και δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση πάντα με το τι έκανε η ομάδα πέρσι, αλλά και με το τι γίνεται γενικότερα στο πρωτάθλημα, τι κάνουν και οι άλλες ομάδες.

Η σύγκριση πρέπει γίνεται σε δύο ταμπλό, όχι μόνο τι έγινε πέρσι, αλλά και τι γίνεται με τους αντιπάλους μας φέτος. Για να σπάσει η δυάδα, ειδικά φέτος με τον τρόπο που οι δύο ομάδες έχουν χτιστεί και ειδικά ο Παναθηναϊκός του οποίου το ρόστερ θεωρώ πολύ υψηλού επιπέδου και από την άλλη ο Ολυμπιακός έχοντας μια εξαιρετική γνωριμία μεταξύ τους εδώ και χρόνια, το προπονητικό τιμ με τους παίκτες, θα είναι πολύ αφελές να λέει κάποιος ότι ο στόχος του Άρη ή των άλλων ομάδων είναι να εισχωρήσει ανάμεσα στους δύο. Αυτά έρχονται στην πορεία και η πορεία δεν είναι πορεία ενός χρόνου, αλλά 2-3 ετών. Η ανυπομονησία μπορεί αυτό να το πάει πιο μακριά. Αν έχεις υπομονή μπορεί να έρθει και νωρίτερα”.

Για το αν στην οικογένεια Λάσκαρη και στο μυαλό του υπάρχει ο στόχος να σπάει ο Άρης την δυάδα σχολίασε: “Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και είμαστε σε πλήρη συνεννόηση σε ότι κάνουμε. Έχουμε ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό, που είναι η υπομονή και ότι κάνουμε το κάνουμε με πολλή σκέψη και πρόγραμμα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα συστατικά επιπολαιότητας σε κάθε μας απόφαση. Αναμφίβολα υπάρχει στο μυαλό μας, αλλά είναι πολύ πρόωρο να λέμε κάτι τέτοιο τώρα. Έχουμε πολύ δικό μας δρόμο μπροστά μας, για να φτιάξουμε την ομάδα μας, ώστε να είναι ανταγωνιστική στα πιο θεωρητικά βατά παιχνίδια”.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ