Πρίφτης: "Η άμυνα είναι η βάση στην οποία χτίζονται οι τακτικές μας"

Πρίφτης: "Η άμυνα είναι η βάση στην οποία χτίζονται οι τακτικές μας"

Ο Δημήτρης Πρίφτης, σε συνέντευξη του, τόνισε πως: "η άμυνα δίχως αμφιβολία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού μας. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι τακτικές μας και η λογική μας", μιλώντας για τον Άρη της νέας σεζόν.

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του Champions League, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τον Άρη της νέας σεζόν. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως "η άμυνα δίχως αμφιβολία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού μας. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι τακτικές μας και η λογική μας. Θέλουμε να έχουμε μια συμπαγής, πειθαρχημένη ομάδα και από εκεί και πέρα, στο επιθετικό κομμάτι, θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό".

Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε αρκετούς καινούριους παίκτες αυτό το καλοκαίρι; Βλέποντας το ρόστερ σου δίνεται η εντύπωση ότι επιλέξατε εμπειρία και αθλητικότητα, αυτό σημαίνει ότι ο Άρης θα είναι από τις πιο εκρηκτικές ομάδες στο Champions League;

"Υπάρχουν ποικίλα κριτήρια όταν φτιάχνεις ένα ρόστερ. Είναι ένας συνδυασμός από στοιχεία και πτυχές που θέλουμε οι παίκτες μας να έχουν, τα οποία σχετίζονται με την ποιότητα, το ταλέντο, το κίνητρο, την αθλητικότητα και την προσωπικότητα. Πάνω από όλα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ με καλούς χαρακτήρες, παιδιά που θέλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους και να είναι μέρος του προγράμματός μας. Σε ότι αφορά την εμπειρία δεν θα έλεγα ότι είναι από τα δυνατά μας σημεία, καθώς πολλά παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία, ειδικά οι ξένοι μας. Κάποιοι δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή ώστε να προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό και ελληνικό μπάσκετ".

Τώρα που πλέον είστε αρκετά χρόνια στον Άρη, θα δούμε μια ομάδα που θα αντικατοπτρίζει καλύτερα την φιλοσοφία σας και πως το οριοθετείτε αυτό; Οι αντίπαλοί σας θα αντιμετωπίσουν μια “ελληνικού στιλ” ομάδα που δίνει έμφαση στην αμυντική πειθαρχία και σε μεγάλες χρονικά κατοχές στην επίθεση;

"Είναι και τιμή και χαρά να συμμετέχω σε αυτό το πρότζεκτ σαν προπονητής του Άρη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες παίκτες με τους οποίους έχουμε δουλέψει μαζί τα προηγούμενα χρόνια, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα σε ότι αφορά την φιλοσοφία του παιχνιδιού και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε στο παρκέ. Παρόλ’ αυτά έχουμε αρκετούς καινούριους παίκτες που έρχονται να παίξουν και θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στο στιλ της ομάδας. Η άμυνα δίχως αμφιβολία είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού μας. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι τακτικές μας και η λογική μας.

Θέλουμε να έχουμε μια συμπαγής, πειθαρχημένη ομάδα και από εκεί και πέρα, στο επιθετικό κομμάτι, θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό ρυθμό. Μπορούμε να γίνουμε παραγωγικοί επιθετικά μέσα από την άμυνά μας και να σκοράρουμε πόντους στο τρανζίσιον. Την ίδια στιγμή στοχεύουμε να είμαστε ικανοί να διαβάζουμε το παιχνίδι επαρκώς και να έχουμε τις σωστές επιλογές στο πέντε εναντίον πέντε, που είναι το 80% του αγώνα. Όλες αυτές οι αρχές απαιτούν χρόνο και πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο".

Γνωρίζετε ήδη τους πέντε αντιπάλους σας στον όμιλο του Champions League. Πως οριοθετείτε το επίπεδο σε γενικές γραμμές και ποιες είναι οι σκέψεις σας για τις πέντε αυτές ομάδες; Υπάρχουν ομάδες που σας προβληματίζουν ιδιαίτερα;

"Υπάρχουν δυνατές ομάδες σε αυτόν τον όμιλο, είναι ακόμα νωρίς και ίσως είναι ριψοκίνδυνο να ξεχωρίσω μία ή δύο. Φαίνεται πως θα είναι δύσκολος, ανταγωνιστικός όμιλος. Αφού παίξουμε τα πρώτα παιχνίδια θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο υπεύθυνα για την δυναμική της ομάδας μας και πού μπορεί να φτάσει, είναι πολύ πρώιμο να πούμε κάτι τώρα. Στη διοργάνωση υπάρχουν ομάδες με παράδοση, με μεγάλα μπάτζετ και σπουδαία ρόστερ, αλλά όλα αυτά είναι τώρα σε θεωρητικό επίπεδο. Όλα πρέπει να αποδειχθούν μέσα στο γήπεδο, στους αγώνες. Περιμένουμε τον όμιλό μας να είναι δυνατός με σκληρές ομάδες".

Έχετε θέσει συγκεκριμένους στόχους στο Champions League; Η προσέγγιση είναι παιχνίδι με παιχνίδι ή έχετε ξεκάθαρη ιδέα για το που θέλετε να είστε στο τέλος της φάσης των ομίλων και πόσο μακριά θέλετε να φτάσετε στην διοργάνωση;

"Πραγματικά η προσέγγισή μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι, βήμα - βήμα. Υπάρχει ένα όραμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν μπορούμε να κοιτάμε μακρύτερα από την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι μια καινούρια διοργάνωση, που φέρνει καινούρια δεδομένα και δεν έχει προηγούμενο για κανέναν. Πιστεύω ότι με υπομονή θα είμαστε ικανοί να δούμε στην διάρκεια τι μπορούμε να πετύχουμε, σε συνάντηση με την απόδοσή μας σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24