ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Έχω συμβόλαιο, αλλά είναι ερωτηματικό η επόμενη χρονιά"

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης παρουσιάστηκε επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την παραμονή του στον πάγκο του Άρη, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ εξήγησε πως τίποτα δεν είναι σαφές για την Εθνική ομάδα.

Ο Άρης ολοκλήρωσε τη σεζόν, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος πίσω από την ΑΕΚ, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι. Αυτό που είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια μετά το φινάλε της τρίτης αναμέτρησης των μικρών τελικών στο ΟΑΚΑ, είχε να κάνει με τον Δημήτρη Πρίφτη.

Η παρουσία του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο των "κίτρινων" για την ερχόμενη περίοδο είναι αμφίβολη, κάτι που έσπευσε να επισημάνει με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε αρχικά: " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ήταν καλύτερη σε αυτή τη σειρά, διαχειρίστηκε καλύτερα τους τραυματισμούς της, μπόρεσε να καλύψει τα κενά της. Εμείς, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ με τους τραυματισμούς. Τελειώνει μια πολύ μεγάλη, δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για εμάς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τους παίκτες, για τη σχέση που είχαμε όλη τη σεζόν, αλλά κυρίως τους τελευταίους τρεις μήνες. Για την αυτοθυσία και την αυταπάρνησή τους, τη σύμπνοια που είχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους όσοι ταξιδεύουν με την ομάδα, για την αντοχή και το σθένος τους. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με πάρα πολλές δυσκολίες, ατυχίες πολλών ειδών, εντός κι εκτός γηπέδου. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα, παρόλ' αυτά, κατάφερε να διατηρηθεί στην τετράδα", για να συνεχίσει αναφερόμενος στα κεκτημένα του Άρη:

" Να πω ότι αυτή η αυλαία, που κλείνει σήμερα, βρίσκει τον Άρη με έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό. Παιδιά που έχουν περπατήσει μαζί αρκετά χιλιόμετρα. Έναν κορμό που είναι "ζυμωμένος" μαζί. Υπάρχει μια καλή ελληνική βάση. Με την προσθήκη κάποιων ξένων, η ομάδα μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία το επόμενο βήμα".

Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ίδιο στον πάγκο του Άρη, απάντησε πως " αυτή την στιγμή, έχω συμβόλαιο. Αυτό θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες. Αν θα επιβεβαιωθεί η φημολογία που υπάρχει, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Προσωπικά έχω μία προσωπική ενημέρωση, αλλά θα μάθουμε περισσότερα σύντομα. Στην παρούσα φάση, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω συμβόλαιο για του χρόνου, υπάρχουν όμως εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν", ενώ λίγα λεπτά αργότερα τοποθετήθηκε στην κάμερα της Cosmote TV, εξηγώντας -για το ίδιο ζήτημα: " Η επόμενη μέρα έχει ερωτηματικό. Υπάρχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι".

Ενώ, αναφορικά με την πιθανή παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, είπε: " Όλα αυτά τα χρόνια (οκτώ) που έχω υπάρξει, είμαι "παρών" όποτε έχω κληθεί. Η σχέση μας είναι προσφοράς και όχι ζήτησης. Το θεωρώ καλοκαιρινό μου σπίτι το περιβάλλον της Εθνικής ομάδας. Φυσικά θα ήθελα να είμαι στην Εθνική, αλλά αυτό πρέπει να συμβαδίζει με τη συνεπή και σωστή παρουσία μου στον σύλλογο που θα εργάζομαι. Γι αυτό δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί του παρόντος".

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος πρόσθεσε: " Στο τέλος ζήσαμε πάρα πολύ έντονες στιγμές, κυρίως δύσκολες. Νομίζω ότι μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές, τουλάχιστον αυτοί που μείναμε μέχρι τέλους, γίναμε πιο δυνατοί. Δεθήκαμε περισσότερο. Είμαι περήφανος για όλους όσοι μείναμε στο τέλος, που ήμασταν στον πάγκο. Αναφέρομαι στους παίκτες, τους προπονητές και όλο το επιτελείο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ