ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Δεν έχουν νόημα οι μικροί τελικοί"

Πρίφτης: "Δεν έχουν νόημα οι μικροί τελικοί"

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως οι μικροί τελικοί δεν έχουν σπουδαίο νόημα και δεν βρίσκει λόγο να διεξάγονται, πέρα από το πρεστίζ, καθώς δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον νικητή. "Μπράβο στον Ολυμπιακό".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, οι Δημήτρης Πρίφτης και Βασίλης Ξανθόπουλος, εκπροσώπησαν την ομάδα του Άρη. Ο κόουτς των "κιτρινόμαυρων" τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται μικροί τελικοί, από την στιγμή που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στον νικητή, πέρα από το πρεστίζ.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, σχολίασε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την προσπάθεια του στο Final Four. Εξέφρασα τον θαυμασμό μου στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την πορεία τους. Ήταν εξαιρετική ομάδα σε όλη την σεζόν στην Ευρώπη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν είχαμε ενέργεια. Είχαμε έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Τις τελευταίες 40 μέρες έχουμε παίξει 4 ματς. Τώρα θα έχουμε σερί ματς και δεν είναι εύκολο στην διαχείριση. Στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερη ενέργεια. Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να διαχειριστούμε τις ελλείψεις μας. Έχουμε όμως συνοχή και καλό ελληνικό κορμο. Αυτό είναι κάτι σημαντικό για εμάς, το χαρακτηριστικό μας. Θα δούμε τους τραυματίες και ετοιμαζόμαστε για την σειρά με την ΑΕΚ.

Το είχα πει και πέρσι, πως η σειρά των μικρών τελικών μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Από εκεί και πέρα όταν αποκλείεσαι πρέπει να σταματάς. Δεν έχουν σπουδαίο νόημα οι μικροί τελικοί. Μόνο το πρεστίζ υπάρχει. Δυσκολεύομαι να το εξηγήσω στους ξένους, γιατί δυσκολεύονται να βρουν κίνητρο. Δεν υπάρχει κίνητρο, δεν προσφέρει κάτι αν κατακτήσεις την 3η θέση. Δεν δίνει κάποια έξοδο στην Ευρώπη. Η διαδρομή μας δεν είναι όπως πέρσι. Θέλουμε όμως να έχουμε καλή κατάληξη. Είχαμε το αουτσάιντερ απέναντι στην ΑΕΚ, γιατί έχουμε και προβλήματα".

"Ξανθόπουλος: "Μπράβο στον Ολυμπιακό για την παρουσία του στο Final Four"

Βασίλης Ξανθόπουλος: "Συγχαρητήρια και μπράβο στον Ολυμπιακό για την παρουσία του στο Final Four και γενικά στην Ευρώπη. Νομίζω πως στο ματς είχαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε αρκετά λάθη. Κακοί στο αμυντικό ριμπάουντ. Με τέτοιες ομάδες δεν γίνεται να κάνεις τέτοια λάθη. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα και καλύτεροι στην επίθεση, αλλά το πρόβλημα στα ριμπάουντ παρέμεινε. Θέλουμε πλέον να πάμε έτοιμοι για την σειρά με την ΑΕΚ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ