ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Αρχίζω να γνωρίζω την ομάδα μου"

Πρίφτης: "Αρχίζω να γνωρίζω την ομάδα μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα του αγώνα με την Μπεσίκτας (ήττα με 71-70), αλλά σε αυτό που κέρδισε η ομάδα του τις τελευταίες ημέρες: τη σωστή νοοτροπία.

Το παιχνίδι με την Μπεσίκτας ήταν ένα εξαιρετικά δυνατό τεστ για τον Άρη, ο οποίος ηττήθηκε μεν, αλλά έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Οι "κίτρινοι" παρουσιάζονται διαρκώς καλύτεροι, με τον Δημήτρη Πρίφτη να εντοπίζει τα "συν" που μετράει εσχάτως η ομάδα του.

" Η δυναμική της Μπεσίκτας είναι μεγάλη, ήταν πολύ δυνατό φιλικό. Γενικά το πρόγραμμα των φιλικών είναι αρκετά έντονο και ίσως δεν συνάδει με την διαδρομή που έχει η ομάδα μαζί, από άποψη προπονητικής. Είχαμε αρκετούς προβληματισμούς και ιδιαιτερότητες με παίκτες που έλειπαν, με παίκτες που ήρθαν πιο αργά. Δεν έχουμε βρεθεί όλοι μαζί και αυτό δεν συνάδει με τόσο δυνατά φιλικά. Το τελευταίο ενάμιση ματς έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας σε ότι αφορά την ένταση, την σκληρότητα, που εκφράζονται κυρίως μέσα από την άμυνα. Στην επίθεση αναμφίβολα θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια που πρέπει να βελτιώσουμε. Σήμερα πήγε το παιχνίδι στην τελευταία φάση, αλλά κάναμε αρκετές επιπολαιότητες, ειδικά στο ανοικτό γήπεδο, αρκετά λάθη και χαμένα ριμπάουντ", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την τουρκική ομάδα ο προπονητής του Άρη.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός πως ουδέποτε ως τώρα δεν είχε πλήρες ρόστερ στη διάθεσή του, απάντησε πως " δεν με φοβίζει αλλά είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούμε όλοι μαζί. Και στην Βενετία παίζαμε μόνιμα με δύο πεντάρια ή αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Μαρμπλ και τον Μούρτο στο "4", άρα 3-4 παίκτες έπαιζαν σε άλλη θέση. Αυτό δημιουργεί μια δυσχέρεια στην επίθεση, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να έχουμε μια καλή βάση από την άμυνα, πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο", ενώ συνέχισε αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του απέναντι στην άμυνα ζώνης της τουρκικής ομάδας:

" Αντιμετωπίσαμε διάφορες μορφές ζώνης, οι οποίες μας προβλημάτισαν και δυσκολευτήκαμε στην οργάνωση. Αυτό πάει στο κεφάλαιο που είπα πριν, που έχει να κάνει με την συνοχή η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την προπονητική διαδικασία. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, πιο έτοιμοι, πιο συνεπείς, με καλύτερη επικοινωνία μέσα στο γήπεδο, να αντιδρούμε πιο άμεσα, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι επιπολαιότητες".

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας του δήλωσε ότι " δυστυχώς είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής τώρα έχω αρχίσει να γνωρίζω την ομάδα μου, παρότι είμαστε έναν μήνα μαζί. Είχαμε πολλές απουσίες και τραυματισμούς, πάντα κάποιος έλειπε, είχαμε για ένα μεγάλο διάστημα απούσα μια ολόκληρη θέση, την θέση "4".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ