ΑΡΗΣ

Πρίφτης: "Αποφασίζει ο Βεζένκοφ"

Πρίφτης: "Αποφασίζει ο Βεζένκοφ"

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" για την ευρωπαϊκή προοπτική των "κίτρινων" και υπενθύμισε πως στην μπασκετική ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τους "κίτρινους" και την παρουσία τους στο Eurocup της νέας περιόδου, τη φιλοσοφία της ομάδας και το ενδεχόμενο παραμονής του Σάσα Βεζένκοφ.

Αναλυτικά ο 46χρονος κόουτς του Άρη μίλησε στην εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη και Νότη Ψιλόπουλο:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: "Σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά τι να κάνουμε; Αυτή τη στιγμή στο μυαλό του κόσμου δεν βρίσκεται ο αθλητισμός ή οι ομάδες που θα «χτιστούν» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Η χώρα είναι σε κρίσιμη στιγμή, ίσως από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών και αυτό έχει αντανάκλαση σε όλους τους τομείς και σίγουρα στον αθλητισμό. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και θα είμαστε ψύχραιμοι, κάνουμε τις σκέψεις μας, αλλά τηρούμε στάση αναμονής για να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα".

Για τον Άρη και την παρουσία του στο Eurocup της νέας περιόδου : "Είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή στιγμή για το σύλλογο. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, εκτός από το αγωνιστικό, που είχαμε αξιοπρεπή εικόνα, στο διοικητικό επίπεδο. Γενικά η προσπάθειά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση ενώ είναι καταλυτική και η έλευση του κ. Λάσκαρη. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στην Ευρώπη και ο στόχος μας είναι η ομάδα να φτιάξει ένα ρόστερ με μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα για να αντέξει τα δύο παιχνίδια σε μία εβδομάδα που έχουν κόστος στην κανονική περίοδο της εγχώριας λίγκας. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ομάδες. Από την άλλη, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε παίκτες που βλέποντας το μέλλον τους θα θέλουν να παίξουν σε μία ομάδα που θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις".

Για το αν θα μπορούσε ο φετινός Άρης να ήταν ανταγωνιστικός στο Eurocup: "Είναι πιθανό να μπορούσαμε να σταθούμε. Η φετινή ομάδα ήταν ένα σύνολο πολύ όμορφο και με σημαντικά συστατικά, πολύ καλή συνοχή, σύμπνοια, εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών, είχε καλή χημεία και αγωνιστική, αλλά και από άποψη συμπεριφορών κάτι που φάνηκε μετά από μεγάλες ήττες, όταν και δε διαλύθηκε, αλλά είχε υπομονή και πέτυχε νίκες. Σίγουρα παράδειγμα είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και αργότερα με τον Ολυμπιακό, που έχοντας σημαντικές απουσίες και έχοντας διαλυθεί στα παιχνίδια της Αθήνας, ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να κάνουμε σπουδαία πράγματα, είχαμε συνοχή και κάναμε μία μεγάλη νίκη, χωρίς να έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Αυτή η ομάδα σε μεμονωμένα παιχνίδια θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον οποιονδήποτε, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είχαμε τη διάρκεια".

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά: "Για να κάνεις μία τόσο μεγάλη νίκη, εξαρτάται από παρουσία του καλύτερου, που πρέπει να σου δώσει κάποιο χώρο για να πάρεις τη νίκη και ταυτόχρονα εσύ να είσαι σε καλή ημέρα και να έχεις καλή απόδοση. Σε αυτό παιχνίδι υπήρχαν αυτές οι δύο συνθήκες και είμαστε χαρούμενοι, παρότι δε σήμαινε κάτι ουσιαστικό, αλλά βοήθησε στο πρεστίζ και ήταν ηθική ανταμοιβή για τους παίκτες".

Για τη φιλοσοφία της ομάδας της νέας σεζόν και την απόκτηση του Θοδωρή Ζάρα : "Ήταν η πρώτη μας κίνηση, την οποία προετοιμάσαμε εδώ και καιρό και κατέληξε σήμερα. Η γενικότερη λογική μας θα είναι ίδια με την περσινή, προσπαθώντας να κάνουμε καλύτερες επιλογές για μία σωστή ομάδα, την οποία εμείς οι ίδιοι, τα μέλη της, θα απολαμβάνουμε καθημερινά. Ταυτόχρονα θέλουμε ανταγωνιστικό σύνολο που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και θα το υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της σεζόν".

Για την παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ : "Μία από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ήταν να παίζει σε μία ομάδα που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό θα παίξει ρόλο στην απόφαση του και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταλήξει η υπόθεσή του. Θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση του, σε σχέση με τι επιλογές θα έχει. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, είναι ένας σημαντικός παίκτης που μαζί με τους συμπαίκτες του είχαν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Βοήθησε πάρα πολύ και αναμφίβολα όλοι τον θέλουμε στην ομάδα. Ξέρετε πως στη μπασκετική ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο, και όλα μπορούν να αλλάξουν. Είμαστε στην περίοδο που συμβαίνουν αυτά και περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ