ΑΡΗΣ

ΠΑΟΚ - Άρης: Το "έλα αγόρι μου" και η 35άρα

ΠΑΟΚ - Άρης: Το "έλα αγόρι μου" και η 35άρα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (31/1, 21:00) στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 16ης αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Sport24.gr ανατρέχει στις "αιώνιες" μάχες της Θεσσαλονίκης την τελευταία δεκαετία, ξεχωρίζοντας το περίφημο "έλα αγόρι μου" (VIDEO).

Το δίχως άλλο, το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο "δικέφαλος" υποδέχεται τους "κίτρινους" με μοναδικό στόχο το ροζ φύλλο αγώνα, που θα τον διατηρήσει σε τροχιά... τετράδας, αφού σε αντίθετη περίπτωση η απόσταση από την τέταρτη θέση θα μεγαλώσει πολύ, με την κατάσταση να μοιάζει μη αναστρέψιμη στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Άρης μετρά άλλωστε ήδη μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (σε αυτό του α' γύρου), όπερ και σημαίνει πως σε περίπτωση που τις "ζευγαρώσει" θα έχει το πάνω χέρι ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της regular season. Το ποια ομάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο παραμένει ασαφές. Βλέπετε, ο Άρης προερχόταν από μαζεμένες ήττες σε Eurocup και Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αλλά την Τετάρτη (27/1) πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, για να επιβληθεί εν τέλει της Άλμπα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δις από την Όλντενμπουργκ (σε Γερμανία και Θεσσαλονίκη), ενώ ενδιάμεσα γνώρισε τη δεύτερη φετινή του ήττα από την Κηφισιά. Αυτή τη φορά στο Ζηρίνειο. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, αμφότερες οι ομάδες δεν βρίσκονται σε τόσο καλό φεγγάρι.

Ένα ντέρμπι βέβαια δεν καταλαβαίνει από... φόρμα και αγωνιστικό ρυθμό, αφού οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Το αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ, που θα αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του. Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει τη δυνατότητα να κάνει το 2/2 απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο, να αποκτήσει μαξιλαράκι ασφαλείας σε ό,τι έχει να κάνει με την τετράδα και, ταυτόχρονα, να επιτείνει την αγωνιστική κρίση των απέναντι.

Παρεμπιπτόντως, οι "κίτρινοι" πέρασαν νικηφόρα από την Πυλαία πέρσι (77-78) , χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους (με 5/9 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 4/6 βολές), 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος σε 33'32'' συμμετοχής. Μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2015 βέβαια, είχε μεσολαβήσει μια πενταετία κατά την οποία η Πυλαία ήταν... άβατο για τον Άρη.

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MOTION TEAM - ()

Το "έλα αγόρι μου" και το σερί

Ο "δικέφαλος" μετρούσε πέντε σερί νίκες σε βάρος του συμπολίτη σε αγώνες της regular season, με μερικές εξ αυτών μάλιστα να είναι εντυπωσιακές. Όπως το προ εξαετίας +35 με 83-48 της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, που προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στο εσωτερικό του Άρη. Σε ένα παιχνίδι όπου στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν και πάλι ο Σούλης Μαρκόπουλος με τον Κρις Μονρό να ήταν πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 18 και ο Παναγιώτης Καυκής να τον ακολούθησε με 13 για τους νικητές ενώ από την άλλη πλευρά στην άκρη του πάγκου του Άρη ήταν ο Φώτης Κατσικάρης με αυτούς που διασώθηκαν στο PAOK Sports Arena να ήταν οι Μπετς με 15 και Ρίτσαρντσον με 12 πόντους. Πριν από αυτό βέβαια είχαν προηγηθεί τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, με τις δύο εξ αυτών να είναι συνεχόμενες. Το "διπλό" του Άρη μάλιστα πριν από μία -περίπου- δεκαετία (στις 12/11/2015) ήταν η πιο χαρακτηριστική.

Το +3 (76-79) του Άρη προέκυψε από την εξαιρετική άμυνα του Γιώργου Σιγάλα στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, το περίφημο πλέον "έλα αγόρι μου" και το κάρφωμα του Νικολάι Πάντιους σχεδόν με την εκπνοή. Για το "έλα αγόρι μου" που είχε "πιάσει" η κάμερα της τηλεόρασης είχε μιλήσει ο "Γκάγκα" στο Sport24.gr εξηγώντας πως αυτό που του είχε μείνει από εκείνη τη φάση ήταν "ο καφές που ήπιαμε μαζί την επόμενη μέρα". Τον ρωτήσαμε, εύλογα, γιατί δεν αντέδρασε, γιατί δεν του απάντησε.

Κι εκείνος αναρωτήθηκε πρώτα "για χαζό με έχεις;", για να εξηγήσει πως "άμα αντιδρούσα, θα έτρωγα ξύλο από τον Σιγάλα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είχε πέσει από πάνω μου. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να σκύψω το κεφάλι και να πάω στα αποδυτήρια. Τι να κάνω; Να τσακωθώ; Είχα φάει ήδη δύο αγωνιστικές νωρίτερα, αν γινόταν κάτι θα έτρωγα άλλες πέντε. Ήταν η πρώτη φορά που φέρθηκα έξυπνα. Μετά μιλήσαμε και μου είπε ότι είμαστε ένα - ένα, γιατί θυμόταν αυτό που είχα κάνει με τον Πανιώνιο (σ.σ.: το περιστατικό με την καρωτίδα). Δεν είχα ποτέ θέμα με τον Γιώργο. Ήταν μέσα στο ματς. Μου τη φύλαγε, όπως εγώ την έχω φυλάξει κι εγώ σε κάποιους άλλους. Κι ύστερα βγήκαν κάποια videos που τα έβλεπα και έκλαιγα από τα γέλια".

Από εκείνο το παιχνίδι υπάρχουν τρεις παίκτες που συνδέουν τις δύο ομάδες. Ο ένας βέβαια με τα χρώματα των... απέναντι. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος (νυν πλεϊμέικερ του Άρη) και ο Κώστας Βασιλειάδης φορούσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να έχει 14 πόντους (με 5/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολές) και 4 ριμπάουντ στο παιχνίδι, την ώρα που MVP για τον "δικέφαλο" ήταν ο... Λουκάς Μαυροκεφαλίδης των 30 πόντων (με 12/17 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές) και των 11 ριμπάουντ.

Όσον αφορά τον Άρη, ο μοναδικός που συνεχίζει στην ομάδα είναι ο Σάββας Καμπερίδης. Πρόκειται για τον άμεσο συνεργάτη του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο των "κιτρίνων" τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο άλλοτε γκαρντ του Άρη προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από αυτό το πόστο την τελευταία τριετία, έχοντας συνεργαστεί τόσο με τον Βαγγέλη Αγγέλου όσο και με τον Μίλαν Μίνιτς, πριν αναλάβει τα ηνία ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας στη regular season

2014-'15: ΠΑΟΚ - Άρης 77-78

2013-'14: ΠΑΟΚ - Άρης 56-49

2012-'13: ΠΑΟΚ - Άρης 84-72

2011-'12: ΠΑΟΚ - Άρης 92-87

2010-'11: ΠΑΟΚ - Άρης 79-74

2009-'10: ΠΑΟΚ - Άρης 83-48

2008-'09: ΠΑΟΚ - Άρης 50-57

2007-'08: ΠΑΟΚ - Άρης 74-75

2006-'07: ΠΑΟΚ - Άρης 101-99

2005-'06: ΠΑΟΚ - Άρης 76-79

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ