ΑΡΗΣ

"Ότι καλύτερο μου έχει συμβεί ο Άρης"

"Ότι καλύτερο μου έχει συμβεί ο Άρης"

Σε συνέντευξη του, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την οικογένεια Λάσκαρη, αλλά και για τους στόχους του με τον Άρη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Pick N' Roll" στον OTE TV και μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν τον ΑΡΗ, τα τελευταία θετικά αποτελέσματα, τους στόχους της φετινής χρονιάς αλλά και την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη.

Για την νίκη μέσα στο Καζάν, όπου... έκλεισε το σπίτι του Πασούτιν είπε: "Πότε κλείνεις εσύ ένα... σπίτι, πότε σου κλείνει κάποιος το δικό σου, σε εισαγωγικά πάντα".

Για την ομάδα του Άρη είπε: "Είναι συλλογική προσπάθεια, κάνουμε μία προσπάθεια από πέρυσι, φτιάξαμε μία ομάδα και πορευόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουμε την χαρά και την τιμή να παίζουμε και στην Ευρώπη".

Για την δική του παρουσία ως πρώτος προπονητής σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό είπε: "Ως διαδικασία είναι για μένα πολύ γνώριμη, η διαδοχικότητα των παιχνιδιών, το έχω περάσει με την ΑΕΚ, τον Άρη, με τον Παναθηναϊκό για λίγο. Τώρα το πόστο μου διαφορετικό, οι αρμοδιότητες μου είναι μεγαλύτερες, είναι πρωτόγνωρη για μένα η εμπειρία".

Για το γεγονός ότι σε διάστημα 10 ημερών, είχε την ονομαστική του εορτή, τα γενέθλια του, αλλά έκανε και ένα αήττητο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: "Είναι μία συγκυρία, δεν σημαίνει κάτι. Έτυχε. Μπορεί να γίνει το αντίθετο. πρέπει να πηγαίνουμε στην επόμενη μέρα και να μην στεκόμαστε στην προηγούμενη".

Για την νέα εποχή στον Άρη με την παρουσία και του Νίκου Λάσκαρη είπε: "Έχουν συμβεί αρκετά πράγματα, έχουμε φτιάξει μία συμπαθητική ομάδα με συγκροτημένες αποφάσεις. Η παρουσία του κ. Λάσκαρη και της οικογένειας γενικότερα, έχει φέρει ασφάλεια, συνέπεια, αισιοδοξία. Όλα αυτά δείχνουν ότι η συγκεκριμένη διοίκηση και ο συγκεκριμένος άνθρωπος με σταθερότητα έχει αποφασίσει να κάνει ορισμένα πράγματα και όχι απότομα. Το απότομο πάντα είναι επικίνδυνο. Όλα είναι κομμάτι ενός πλάνου, μία μεγάλης διαδρομής, άλλοτε πάνε καλά, άλλοτε άσχημα, πρέπει να είσαι ψύχραιμος στις δύσκολες στιγμές που περνάνε όλες οι ομάδες μέσα σε μία χρονιά".

Για μία παλιότερη δήλωση του, ότι η ευρωπαϊκή παρουσία κοστίζει 1 με 3 ήττες στην Ελλάδα είπε: "Πιστεύω ότι είναι 1 έως 3 ήττες. Μία για Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό επίπεδο και τρεις για τις υπόλοιπες. Δεν το λέω εγώ, είναι στατιστικό στοιχείο. Τα διπλά παιχνίδια είναι πολύ επιβαρυντικά. Εμείς έχουμε την ατυχής συγκυρία να παίζουμε δύο παιχνίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη την ίδια εβδομάδα εκτός έδρας. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για σωστή προπόνηση. Επίσης το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο, κάθε παιχνίδι θέλει ειδική προετοιμασία από τεχνικής πλευράς. Αυτό το κομμάτι είναι ελλειπέστατο, αναγκαστικά πας σε ρυθμούς Εθνικής ομάδας, που παίζεις κάθε μέρα".

Για την ετικέτα που θα έβαζε στον Άρη, με δύο λέξεις είπε: "Αγάπη και συλλογικότητα. Μια μεγάλη αγκαλιά, όπως πρέπει να είναι όλες οι ομάδες, με την έννοια της προστασίας. Ο ένας να υποστηρίζει και να προστατεύει τον άλλο σε μία κακή βραδιά. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι τιμωρηθήκαμε στα πλέι οφ, αλλά ότι παίζαμε με τρομερές απώλειες, δεν είχαμε Αντεγκμπόγιε και Νέιμικ. Έναν από τους δύο να είχαμε ίσως να ήταν άλλη η έκβαση των πλέι οφ. Αυτή είναι και η έννοια της λέξης ομάδα, η αγκαλιά και η εμπιστοσύνη. Όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές να μείνουν όλοι ενωμένοι, να μην φύγει ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά. Να υπάρχει αυτή η ομοιογένεια και μέσα από αυτό ο καθένας θα δώσει το κάτι παραπάνω".

Για το γεγονός ότι έχει κερδίσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με τις ομάδες που δούλεψε είπε: "Είναι από τα παιχνίδια που είναι οι... φωτοβολίδες μιας βραδιάς. Δεν σημαίνει κάτι. Με τον Άρη ήταν κάτι ιδιαίτερο γιατί ήρθε μετά από δύο... σαραντάρες. Ήταν ιδιαίτερη η περσινή ομάδα, βρήκαμε και τον Ολυμπιακό σε μία ιδιαίτερη κατάσταση και είναι εύκολο να δημιουργηθεί μία θετική κατάσταση. Το πίστευαν οι παίκτες, δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο. Επειδή έρχονταν και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, λέγαμε στον πάγκο αν αυτό που κάναμε ήταν σωστό" και πρόσθεσε: "Εκείνο το βράδυ στην Καβάλα ήταν φοβερό, όλα έχουν μία εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός προέρχονταν από μία μεγάλη νίκη στην Ευρωλίγκα, ήρθε σε ένα σενάριο με δύσκολο ταξίδι, χωρίς προπόνηση. Έτυχε να βρισκόμαστε σε φοβερή μέρα όσον αφορά το μακρινό σουτ, έγινε κάτι που συμβαίνει κάθε δύο χρόνια, για τέτοιου επιπέδου ομάδες. Δεν είναι θέμα σεμνότητας, όταν παίξεις με μία ομάδα δέκα φορές, θα δεις τι αξίζεις και αν είσαι καλύτερος. Αν κερδίσεις μία βραδιά, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες δεν σημαίνει κάτι".

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου του Άρη είπε: "Πρέπει να κοντρολάρουμε τα συναισθήματα μας και τις νοσταλγίες μας, να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Το λέω καμιά φορά ότι "λίγα λόγια πολύ μουσική" και όπου μουσική βάλε το μπάσκετ. Κάθε χρονιά είναι καινούργια, ότι έγινε πέρυσι είναι πέρυσι. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Έχει ανέβει το επίπεδο, κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Είναι πρόωρο να πεις κάτι περί στόχου, θέλει χρόνο για να πεις ποιος είναι ο στόχος σου".

Σε ερώτηση τι του αρέσει από την φετινή ομάδα είπε: "Αυτό που είναι ωραίο να βλέπεις είναι η ομάδα να είναι μία... μάζα μαζί. Να υποφέρουμε μαζί, να παλεύουμε μαζί. Φέτος το ρόστερ είναι διαφορετικό, πιο γεμάτο. Πέρυσι είχαμε μία ομάδα με πολύ συναισθήματα και οι Έλληνες και οι ξένοι. Η χρονιά του Χαρίση για παράδειγμα, περάσαμε πολλά μαζί και στα πλέι οφ ήταν εκπληκτικός. Ήταν διδαχτική η χρονιά και για τους δυο μας. Πέρυσι όλη η ομάδα είχε έναν έντονο ψυχισμό. Φέτος προσπαθούμε αν το χτίσουμε, έχουμε περισσότερο ταλέντο αλλά θέλουμε δουλειά"

Για την απώλεια Βεζένκοφ και αν προσπάθησε να τον αντικαταστήσει είπε: "Ο Βεζένκοφ είναι ιδιαίτερο παίκτης, αν το συνδυάσεις το ταλέντο με την ωριμότητα του σε σχέση με την ηλικία του είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα. Δεν προσπάθησα να βρω συγκεκριμένο παίκτη, ήθελα να έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως το σουτ αλλά να είναι και πιο αθλητικός. Πήγαμε σε κάποια άλλα πράγματα, πρέπει να προσαρμόζεσαι πάντα. Το μικρόβιο είναι η διαφορετικότητα αυτής της δουλειάς".

Για τους νεαρούς, Φλιώνη και Δίπλαρο είπε: "Έχουμε διατηρήσει τον Φλιώνη, ο οποίος πέρυσι ήταν εν μέρει στο ρόστερ γιατί έδινε εξετάσεις. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί ο δημήτρης, έχει ανοιχτό μυαλό, σκέψη μέσα στο παιχνίδι. Ήθελα να τον διατηρήσω στο ρόστερ. Ήρθε και ο Δίπλαρος. Πιστεύω ότι είναι δύο γκαρντ που θα παίξουν στο μέλλον. Σίγουρα η ομάδα έτσι όπως χτίστηκε δεν τους δίνει πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι και θέμα δικό τους με βάση την δουλειά τους".

Για την παρουσία του Ξανθόπουλου είπε: "Για μένα είναι αναμενόμενο αυτό που βλέπω, ήξερα ότι μπορεί να παίξει έτσι. Δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί, εκτός από ένα διάστημα στην Εθνική. Είχε κάνει πολύ καλή δουλειά τότε που δεν είχαμε πόιντ γκαρντ. Ήταν πολύ καλή επιλογή, κι αυτός όμως εντάσσεται μέσα στο σύνολο, κανείς δεν ξεχωρίζει.

Για την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη και της οικογένειας Λάσκαρη είπε: "Είναι μία μεγάλη οικογένεια. Είναι πολύ καλή... ομάδα. Έχουν την σταθερή σκέψη και τον συναισθηματισμό που πρέπει να έχει ο "διοικητής" του Άρη. Να κοντρολάρει τα συναισθήματα του. Η ομάδα έχει τεράστια δυναμική, έντονο παρελθόν και δημιουργεί τεράστιες ευθύνες. Ο Νίκος Λάσκαρης είναι έξυπνος άνθρωπος, γνωρίζει πως θα στηθεί μία εταιρεία οποιασδήποτε μορφής. Ο Μάνος Λάσκαρης που είναι κάθε μέρα κοντά μας. Όλη η οικογένεια είναι κοντά μας, δεν το περίμενα αυτό, ότι δεν θα τους βλέπουμε τόσο κοντά. Κυρίως τους νιώθουμε κοντά μας, όχι μόνο η φυσική παρουσία αλλά η στήριξη τους. Υπάρχει πλάνο, τα παλιά χρέη, η ομάδα που... τρέχει. Γίνεται σωστή δουλειά, είναι καλοί... συμπαίκτες".

Για το αν άλλαξε ως προπονητής είπε: "Δεν έκανα κάτι διαφορετικό, ήταν δύσκολη η δουλειά το καλοκαίρι λόγω της διοικητικής μετάβασης, έπρεπε να βρούμε τις διαδρομές για να επικοινωνούμε. Δεν έχω αλλάξει κάτι από τον εαυτό μου και τον τρόπο που δουλεύω. Η συνταγή είναι πάντα η ίδια, την πίεση την βάζεις όσο της επιτρέπεις να μπει. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μου συμβεί την δεδομένη χρονική στιγμή".

Για τις συνεργασίες του με σπουδαίους προπονητές ως συνεργάτης είπε: "Είμαι πολύ τυχερός, έχω συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές. Αν και δεν έχω εμπειρία πρώτου, θεωρώ ότι είμαι έμπειρος. Έχω πάρει ορισμένα στοιχεία που μου άρεσαν, έχω απομονώνει κάποια που δεν μου άρεσαν. Αλλά θεωρώ ότι είμαι τυχερός γιατί έχω μάθει πολλά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ