ΑΡΗΣ

Ο Χάγκινς που του λείπει

Ο Χάγκινς που του λείπει
Χάγκινς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τραυματισμός του Τζαμέλ Χάγκινς και η πρόωρη ολοκλήρωση της φετινής του χρονιάς με τον Άρη κάνει εμφανής την απουσία του στο οπλοστάσιο του Δημήτρη Πρίφτη όπως αυτή έχει ήδη φανεί στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Αν είναι κάτι που ήταν φανερό στα δύο παιχνίδια του Άρη με τον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν η απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς. Του Αμερικανού σέντερ που θεωρείται απίθανο μετά τον τραυματισμό του να επανέλθει.

Από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και όσο τα παιχνίδια περνούσαν ήταν φανερό ότι ο Άρης στηριζόταν κατά κύριο λόγο στο Αμερικάνικο καρέ του. Αυτό των Ντομινίκ Ουότερς και Τζερέλ ΜακΝίλ στην περιφέρεια, μεταξύ αυτής και της ρακέτας του στον Οκάρο Ουάιτ και εντός αυτής στον Τζαμέλ Χάγκινς.

Ο τραυματισμός του Χάγκινς στο δεύτερο, και τελευταίο όπως αποδείχθηκε, παιχνίδι με την Κηφισιά για τον Α΄ γύρο των playoffs στο Ζηρίνειο και η πρόωρη ολοκλήρωση της φετινής του χρονιάς με τον Άρη κάνει εμφανής την απουσία του στο οπλοστάσιο του Δημήτρη Πρίφτη. Κάτι που δεν άργησε να φανεί στα δύο πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Είναι ξεκάθαρο πως η έλλειψη του Αμερικανού σέντερ έχει διαταράξει τη χημεία του Άρη αφού δεν υπάρχει ένας ανάλογος παίκτης στο ρόστερ. Κι αυτό γιατί ούτε ο Βασίλης Σίμτσακ αλλά ούτε και ο Τζέικ Κοέν μπορούν να κάνουν τις δουλειές που έκανε σε άμυνα κόντρα στους αντίπαλους σέντερ και επίθεση με τη ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Ο Άρης με την απουσία του Χάγκινς στο παιχνίδι στερείται καταρχήν τους πόντους του. Τους 10,20 που είχε κατά μέσο όρο στα 25 από τα 26 παιχνίδια που είχε αγωνιστεί στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με μοναδικό που απουσίασε να ήταν αυτό της πρεμιέρας στη Nick Galis Hall κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάτι που θα συμβεί και στο ένα ή δύο που θα γίνουνε για την ημιτελική φάση των playoffs την προσεχή Δευτέρα και Τετάρτη.

Κι όσο για τους υπόλοιπους τομείς των στατιστικών; Ο Χάγκινς έδινε στο παιχνίδι του Άρη πριν από τα playoffs και τα δύο παιχνίδια του Α΄ γύρου με την Κηφισιά 5,52 ριμπάουντ, 0,72 ασίστ, 0,64 κλεψίματα και 1,32 κοψίματα. Γενικότερα με την απουσία του Αμερικανού σέντερ η διατάραξη της χημείας του συνόλου του Δημήτρη Πρίφτη φάνηκε ειδικότερα στο δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την ημιτελική σειρά των playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα 22 λάθη που υπέπεσε είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Το χειρότερο για τον Πρίφτη είναι ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χάγκινς τόσο μέχρι την ολοκλήρωση της ημιτελικής σειράς των playoffs με τον Παναθηναϊκό όσο και αυτή των τελικών που θα ακολουθήσει. Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν ρισκάρουν να προβλέψουν πιθανή επιστροφή του. Ακόμη και ο ίδιος προς αποφυγή τυχόν υποτροπής του.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ