ΑΡΗΣ

Ο Βασίλης Σίμτσακ έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι

Ο Βασίλης Σίμτσακ έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σίμτσακ έδωσε στον Άρη την επιθετική ώθηση που χρειαζόταν, συνεισφέροντας τα μέγιστα στο να κάνει η ομάδα του το 1-0 επί της Κηφισιάς στα playoffs με τον έμπειρο σέντερ να έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Άρης νίκησε την Κηφισιά με 78-60 και έκανε το 1-0 στην σειρά των playoffs με τον Βασίλη Σίμτσακ να ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι κάνοντας νταμπλ-νταμπλ.

O έμπειρος σέντερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης σημείωσε 10 πόντους, με 4/7 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας πως ο Άρης δεν είναι μία ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στους Αμερικανούς της παίκτες.

Και όλα αυτά σε ένα ματς που ο βασικός σέντερ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, ο Αμερικανός Τζαμέλ Χάγκινς, ήταν αρνητικός, μη καταφέρνοντας να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, όντας ιδιαίτερα άστοχος τελειώνοντας το παιχνίδι με 1/6 δίποντα.

Ο Βασίλης Σίμτσακ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια του Άρη, σημειώνοντας πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ρέθυμνο (13π, 5/5δ, 3/4β, 4ρ) και Κολοσσό Ρόδου (7π, 3/4δ), ενώ κόντρα στην Κηφισιά έκανε το καλύτερο του παιχνίδι φέτος με τον Άρη (10π, 10ρ).

Ο έμπειρος σέντερ του Άρη μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού της σειράς του Α΄ γύρου των playoffs με την Κηφισιά στη Nick Galis Hall τόνισε: "Πάντα το πρώτο παιχνίδι κρύβει κινδύνους. Μπήκαμε αρκετά αγχωμένοι, στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ δεν τα εκμεταλλευτήκαμε και στην άμυνα δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο ημίχρονο το αλλάξαμε αυτό, παίξαμε σκληρή άμυνα και κρατήσαμε την κηφισιά στους 25 πόντους, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και κύλησε το παιχνίδι όπως πρέπει".

Ακολούθως ρωτήθηκε για την απόδοση του Ντομινίκ Ουότερς και επεσήμανε πως: "Είναι ένας παίκτης τον οποίο εμπιστευόμαστε πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικός σουτέρ μετά από πικ εν ρολ και τρίπλα. Σήμερα ήταν σε πολύ καλή μέρα και στα σουτ τριών πόντων και προσπαθήσαμε μέσα από σκριν να τον βοηθήσουμε ώστε να βρεθεί ελεύθερος".

Σε ερώτηση για το αν περίμενε να βάλει η Κηφισιά τόσο δύσκολα στον Άρη ο Σίμτσακ απάντησε: "Ξέραμε ότι είναι μία σκληρή ομάδα που διαθέτει παίκτες ανταγωνιστικούς με δίψα για διάκριση. Το θέμα ήταν να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας για 40 λεπτά γιατί οπως μας είχε πει και ο κόουτς, αυτά τα παιχνίδια τελειώνουν στο τελευταίο λεπτό".

Για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς στο Ζηρίνειο σχολίασε: "Πρόκειται για έναν ακόμα δύσκολο αγώνα, η Κηφισιά θα προσπαθήσει να στείλει ξανά τη σειρά στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε μία πρόσφατη ανάμνηση από το παιχνίδι του πρωταθλήματος στο οποίο πήραμε μία δύσκολη και αγχωτική νίκη. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα από την αρχή, να ανταποκριθούμε στο σκληρό παιχνίδι της Κηφισιάς και μέσα από την άμυνά μας να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά".

Τέλος για τη δική του απόδοση επεσήμανε: "Είναι θέμα εγωισμού, όταν μπαίνω στο γήπεδο δεν θέλω να με κερδίζει κανένας στις προσωπικές μονομαχίες. Η νίκη έρχεται πάντα μέσα από ομαδική δουλειά και προσπαθώ κι εγώ να κάνω ότι μπορώ για να συνεισφέρω".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ