ΑΡΗΣ

Ο Πρίφτης κατέληξε στον Τζένκινς για "μπόμπερ" του νέου Άρη

Ο Πρίφτης κατέληξε στον Τζένκινς για "μπόμπερ" του νέου Άρη

Μετά την απόκτηση του Γουίλ Κάμινγκς στην θέση του πλέι μέικερ, στόχος του Δημήτρη Πρίφτη για την θέση του “μπόμπερ” είναι ο Μάικλ Τζένκινς.

Ο 30χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Μάικλ Τζένκινς που την περσινή χρόνια αγωνίστηκε στην Τουρκ Τέλεκομ είναι ο εκλεκτός του Δημήτρη Πρίφτη για να αποτελέσει τον "μπόμπερ" του νέου Άρη.

Ο Τζένκινς με ύψος 1,93μ. θα αποτελέσει τον διάδοχο του Τζερέλ ΜακΝίλ στη θέση 2 και τον βασικό παίκτη αυτής. Πρόκειται για έναν Αμερικανό με εμπειρία στην Ευρώπη καθώς έχει αγωνιστεί στο Βέλγιο με τις Λιέγη και Γκαντ, στο Μαυροβούνιο με την Μπούντουτσνοστ, στη Γερμανία με την Τίμπινγκεν, στην Ιταλία με τις Μπρέσια και Καντού και στην Τουρκία με τις Ιστανμπούλ και Τουρκ Τέλεκομ.

Ο Τζένκινς την περσινή χρονιά στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Τουρκ Τέλεκομ είχε κατά μέσο όρος 15,1 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε 17 αγώνες με 38,9% στα σουτ τριών πόντων. Κι όσο για το FIBA Europe Cup είχε κατά μέσο όρο 12,3 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 13 αγώνες με 42% έξω από τα 6,75μ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζένκινς ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Τζεϊκόβαν Μπράουν, όταν αυτός ήρθε στα μέσα της περσινής χρονιάς στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στα συν του εκτός της ευρωπαϊκής του εμπειρίας ότι είναι καλός αμυντικός.

Κι όσο για το φλερτ; Επί του παρόντος δεν υπάρχει συμφωνία λόγω διαφοράς στο οικονομικό. Ωστόσο οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Την ίδια ώρα ακόμη και σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το το μέλλει γενετικό στην περίπτωση του Νάτσο Μαρτίν. Αν και οι ελπίδες δεν είναι πολλές μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της Εστουντιάντες περί σχεδόν συμφωνίας για ανανέωσή του εντούτοις στον Άρη δεν το βάζουν κάτω.

Ο Ισπανός Μαρτίν προορίζεται για να δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο στην θέση 4 βάση της εμπορίας του. Εξάλλου έχει εμπειρία εννέα χρόνων στην ACB με μέσο όρο 39% στα σουτ τριών πόντων.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ