ΑΡΗΣ

Ο Πρίφτης έτοιμος να πει "ναι" στον Άρη

Ο Πρίφτης έτοιμος να πει "ναι" στον Άρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει στα χέρια του βελτιωμένη επίσημη πρόταση της ΚΑΕ Άρης και καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει την απόφασή του με όλα να δείχνουν πως θα πει το ναι.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης προχώρησε σε βελτιωμένη πρόταση στον Δημήτρη Πρίφτη για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Ο έμπειρος τεχνικός πλέον καλείται να απαντήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα όπως το ζήτησε και όλα δείχνουν πως θα πει το ναι.

Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε τη Δευτέρα (30/5) με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Άρης, τον Νίκο Λάσκαρη, όπου και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα που αφορούν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Στη διάρκεια της συζήτησής τους αναλύθηκε όπως ήταν επόμενο και η επόμενη αγωνιστική περίοδο και υπήρξε η σχετική βελτιωμένη πρόταση στο πρόσωπό του.

Στην κουβέντα που έγινε γνωστοποιήθηκε στον Δημήτρη Πρίφτη το μπάτζετ που θα έχει στην διάθεσή του αλλά και για τους συνεργάτες του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ, κατά 50% δηλαδή αυξημένο σε σχέση με το φετινό. Σε ένα ακόμη δείγμα της διάθεσης του Νίκου Λάσκαρη να προεκτείνει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

Ο Δημήτρης Πρίφτης στο άκουσμα της πρότασης που του έγινε, χρονικής και οικονομικής, δύο μέρες μετά από την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων όπως ήταν επόμενο ζήτησε και πήρε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό των 2-3 ημερών για να σκεφτεί όλα τα δεδομένα και να δώσει την απάντησή του στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης.

Κι όσο για το τι υποστηρίζουν στις τάξεις της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης; Καταρχήν ο ισχυρός άνδρας της Νίκος Λάσκαρης μετά το τέλος του τέταρτου παιχνιδιού της ημιτελικής σειράς των playoffs στη Nick Galis Hall με τον Παναθηναϊκό είχε παραδεχθεί πως ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει με τον Δημήτρη Πρίφτη.

Πριν μάλιστα από το τελευταίο – όπως έμελλε να είναι – παιχνίδι της χρονιάς του περασμένου Σαββάτου (σ.σ. με την ΑΕΚ στο τέταρτο της σειράς των μικρών τελικών των playoffs) στο ΟΑΚΑ είχε αφήσει να εννοηθεί πως μέχρι την Τετάρτη (1/6) μπορεί και να τελείωναν όλα. Μέχρι αύριο δηλαδή. Κι όσο για τον αδερφό του Μάνο Λάσκαρη μετά από το τέλος του παιχνιδιού παραδεχόταν στον διάδρομο των αποδυτηρίων πως ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου δεν βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Η Άλμπα και η Μπάνβιτ

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της Άλμπα Βερολίνου από την οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας στα χέρια του. Αυτό που γνωρίζει ο Έλληνας τεχνικός είναι ότι πράγματι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα της διοίκησης της γερμανικής ομάδας μαζί με ακόμη τρία ονόματα.

Εκτός της Άλμπα Βερολίνου, αντιπάλου του Άρη στη φάση του Last 32 του Eurocup ο Δημήτρης Πρίφτης είναι στα υπόψη, όπως και προ διετίας, είναι στα υπόψη και της τουρκικής Μπάνβιτ. Μίας ομάδας που και το καλοκαίρι είχε δείξει ενδιαφέρον για έναν άλλον Έλληνα τεχνικό και δεν το μετάνιωσε. Τον Δημήτρη Ιτούδη.

Έλληνες, κοινοτικοί και Αμερικάνοι

Το σίγουρο είναι πως η παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη στη τεχνική ηγεσία του Άρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αποτελέσει βαρόμετρο σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον ουκ ολίγων από τους παίκτες του φετινού ρόστερ. Στο να διατηρηθεί ο κορμός του.

Από τους Έλληνες παίκτες του ρόστερ συμβόλαιο έχουν για την επόμενη χρονιά οι Ξανθόπουλος, Μούρτος, Ζάρας, Πελεκάνος, Φλιώνης, Δίπλαρος ενώ υπάρχει και ο Χρηστίδης. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Σίμτσακ, κι όσο από τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα υπάρξουν σίγουρα συζητήσεις με τους Μούρτο και Πελεκάνο από διαφορετική σκοπιά. Με τον πρώτο για αναπροσαρμογή των απολαβών του και επέκταση του συμβολαίου του ενώ όσον αφορά τον δεύτερο όλα μοιάζουν ανοιχτά.

Για τους δύο κοινοτικούς Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Τζέικ Κοέν αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Τόσο ο Σέρβος φόργουορντ όσο και ο Ισραηλινός φόργουορντ τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στη Χάποελ Τελ Αβίβ με τον ίδιο ωστόσο να έχει τον πρώτο λόγο.

Κι όσο για το Αμερικάνικο καρέ; Τους Ντομινίκ Ουότερς, Τζερέλ ΜακΝίλ, Οκάρο Ουάιτ και Τζαμέλ Χάγκινς αναμένουν την απόφαση του Δημήτρη Πρίφτη για να πουν και αυτοί το ναι. Πιο δύσκολη περίπτωση φαντάζει να είναι αυτή του Ουάιτ καθώς ο MVP της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ δείχνει να θέλει να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο εξασφάλισης ενός συμβολαίου του στο ΝΒΑ. Για αυτό άλλωστε και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου άλλαξε Αμερικανό μάνατζερ.

Και οι τέσσερις Αμερικανοί που φέτος φόρεσαν τη φανέλα του Άρη, ως επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη το περασμένο καλοκαίρι, αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες της ομάδας. Και το πιο βασικό; Έχουν ήδη ενημερωθεί πως είναι στα πλάνα και για την επόμενη χρονιά ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η συμφωνία στο οικονομικό με τη σχετική αύξηση των απολαβών τους.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ