ΑΡΗΣ

Ο Πρίφτης αναλύει τον Άρη

Ο Πρίφτης αναλύει τον Άρη

Ο Άρης ολοκλήρωσε εννιά προσθήκες στο ρόστερ του και με δεδομένη την παραμονή ακόμα τριών παικτών, ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε τον απολογισμό του μεταγραφικού σχεδιασμού των "κίτρινων" ενόψει της νέας σεζόν.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, "ακτινογραφεί" στο www.arisbc.gr όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδας, αναλύει τη σκέψη του για την ομάδα και δίνει ραντεβού με τον κόσμο της ομάδας στο "Nick Galis Hall".

Η ανάλυση του Δημήτρη Πρίφτη:

"Έκλεισε ένας πολύ σημαντικός κύκλος που έχει να κάνει με την διαμόρφωση του ρόστερ. Με συνεργασία και καλή επικοινωνία διοίκησης και προπονητικού επιτελείου ολοκληρώσαμε το κύριο μέρος του σκελετού της ομάδας.

Η ομάδα άλλαξε πρόσωπο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι επιλογές έγιναν με βάση τόσο τη νοοτροπία που θέλουμε να έχει η ομάδα, όσο και την αγωνιστική χημεία. Αλλάξαμε σε μεγάλο βαθμό τον ελληνικό κορμό, διατηρώντας στο ρόστερ μας τους Μούρτο, Σιμτσακ και Φλιώνη και προσθέτοντας τους Πελεκάνο, Ξανθόπουλο και Ζάρα.

Για τους παίκτες που διατηρήσαμε από τη περσινή χρόνια δε χρειάζεται να αναφερθώ καθώς είναι γνώριμοι στο κόσμο της ομάδας μας. Τόσο ο Σπύρος όσο και ο Βασίλης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη περσινή πορεία της ομάδας.

Για τα νέα αποκτήματα:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ: Είναι παιδί της ομάδας, έπαιξε 2 χρόνια στον ΑΡΗ σε δύσκολες συνθήκες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει σε δυο θέσεις. Η αθλητικοτητα του, η εμπειρία του και η μαχητικότητα με την οποία πάντα αγωνίζεται είναι στοιχεία που θα ενισχύσουν τη προσπάθεια της ομάδας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένας παίκτης ασφάλεια για οποιαδήποτε ομάδα. Βασικό συστατικό στο παιχνίδι του είναι η ομαδικότητά του, η οργάνωση και η σκληρή του άμυνα. Είναι ένας παίκτης που παίζει περισσότερο για τους γύρω του και λιγότερο για τον εαυτό του, και αυτή ακριβώς η ανιδιοτέλεια αποτελεί το μεγάλο του προσόν.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΖΑΡΑΣ: Έρχεται από μια πραγματικά πολύ καλή χρόνια στη Δράμα. Έδειξε υπομονή κι εργατικότητα τα τελευταία χρόνια και περίμενε την ώρα του. Είναι ένα ψηλό γκαρντ στη θέση «2» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο «3». Το μακρινό του σουτ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι μας.

Σε ότι αφορά στους ξένους παίκτες, έγιναν επιλογές που να ταιριάζουν στους Έλληνες που ήδη είχαν αποκτηθεί η παρέμειναν στην ομάδα.

DOMINIC WATERS: Είναι παίκτης με καλό διάβασμα και πάσα που όταν χρειαστεί μπορεί και να σκοράρει. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη καθώς έχει αγωνιστεί σε αρκετές χώρες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα.

JAMELLE HAGINS: Είναι ένας αθλητικός ψηλός, αρκετά καλός στο pick n roll, ενώ μπορεί να παίξει αρκετές φορές και με πλάτη στο καλάθι. Εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς ενώ η συνύπαρξη του με τον Waters την προηγούμενη χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα βοηθήσει στην αγωνιστική χημεία της ομάδας.

SLAVEN CUPKOVIC: Έχει τα χαρακτηριστικά του κλασσικού ευρωπαϊκού «4ριού», με καλό σουτ και πάσα. Είναι παίκτης που θα ανοίξει το γήπεδο με την απειλή του από την περιφέρεια κι έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

JEREL MC NEAL: Είναι ένας παίκτης που για αρκετά χρόνια κινήθηκε στα σύνορα του NBA, έχει όμως εμπειρία και από την Ευρώπη, μέσα από δύο σύντομα περάσματα από Βέλγιο Ιταλία….Είναι παίκτης με ένστικτο σκόρερ που ταυτόχρονα είναι πολύ ανταγωνιστικός και στην άμυνα.

OKARO WHITE: Είναι ένας παίκτης που είδα προσωπικά στο Ορλάντο. Μπορεί να αγωνιστεί σε δυο θέσεις, ίσως και σε τρεις. Πολύ καλός αθλητής με συνεισφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Προέρχεται από μια πολύ καλή χρόνια στην Ιταλία και πιστεύω θα δώσει ποιότητα κι ενέργεια στο παιχνίδι μας.

JAKE COHEN: Το τελευταίο μας απόκτημα είναι ιδιαίτερος παίκτης, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των ψηλών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί σε οποιοδήποτε σχήμα. Έχει πολύ καλό μακρινό σουτ για το ύψος του, και καλή αντίληψη του παιχνιδιού.

"Να αγκαλιάσουμε την ομάδα"

Νομίζω ότι διαμορφώσαμε ένα ισορροπημένο ρόστερ. Προσπαθήσαμε να ταιριάξουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές σύνολο με τους κατάλληλους αγωνιστικούς συσχετισμούς. Είναι μια ομάδα με κίνητρο και δίψα, καθώς οι περισσότεροι από τους παίκτες μας δεν είναι ήδη καταξιωμένοι στο υψηλό επίπεδο, αλλά βρίσκονται στην ανοδική διαδρομή της καριέρας τους.

Φέτος είχαμε αναμφίβολα μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες ώστε να φτιάξουμε μια πιο γεμάτη ομάδα καθώς οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το επιβάλλουν, χωρίς όμως υπερβολές και σπατάλες κάνοντας προσεκτικές κινήσεις σε λογικά οικονομικά πλαίσια. Αυτό που μένει είναι να προπονήσουμε, να αγκαλιάσουμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την ομάδα.

Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να προοδεύουμε καθημερινά. Να παίξουμε με συναίσθημα και συνοχή έτσι ώστε να γίνουμε ΕΝΑ με το κόσμο μας, και όλοι μαζί να μπούμε στη δύσκολη μάχη του 2015-16. Ο κόσμος είναι το μεγάλο μας ατού, είναι ο καλύτερος συμπαίκτης μας. Τον θέλουμε κοντά μας με σωστή- αθλητική συμπεριφορά , τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες στιγμές.

Θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, ανάλογη με τη περσινή και να είμαστε ανταγωνιστικοί στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Η συμμετοχή μας στο Eurocup θα είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία καθώς θα παίξουμε αντίπαλοι με ομάδες που έχουν παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάποιες από αυτές ακόμη και στην Εuroleague.

Με οδηγό λοιπόν τη συλλογικότητα, την εργατικότητα και προπάντων την εμπιστοσύνη, θα πορευτούμε τη δύσκολη χρόνια που έρχεται.

Ραντεβού στο Nick Galis Hall".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ