ΑΡΗΣ

Ο Πελεκάνος επέστρεψε στον Άρη

Ο Πελεκάνος επέστρεψε στον Άρη
INTIME SPORTS

Ο Μιχάλης Πελεκάνος επέστρεψε στον Άρη, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κίτρινους". Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου φόργουορντ, ο οποίος είχε περάσει από το 2012 έως το 2014 από το Nick Galis Hall.

Τη φανέλα του Άρη μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα φορά ο Μιχάλης Πελεκάνος, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης. Οι "κίτρινοι" ανακοίνωσαν την επιστροφή του 34χρονου φόργουορντ, ο οποίος θα αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα του "Αυτοκράτορα" μετά από το πέρασμά του από τη Ρουμανία.

" Η Άρης Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου. Ο 34χρονος (γεννημένος στις 25 Μαΐου 1981), ύψους 1.98μ. φόργουορντ θα (ξανα)φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η προσεχής θα είναι η 3η σεζόν στα τελευταία τέσσερα χρόνια που ο Πελεκάνος θα αγωνιστεί με το θεό του πολέμου στο στήθος, αφού έπαιξε στον Άρη τις περιόδους 2012-13 και 2013-14.

Ο Έλληνας άσος ξεκίνησε την καριέρα του από το Περιστέρι όπου έμεινε για πέντε χρόνια, μέχρι το 2004. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και τη σεζόν 2006-07 φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου. Το 2007 έκανε το μεγάλο άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2008 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2009-10 έπαιξε ως "δανεικός" στο Μαρούσι, πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό για ακόμα δύο σεζόν, κατακτώντας το 2012 τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Το 2012 ήρθε η ώρα της ανόδου στη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε στον Άρη για δύο σεζόν. Το καλοκαίρι του 2014 "μετανάστευσε" για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στη Ρουμανία και την Πλοϊέστι με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, πριν επιστρέψει στον Αυτοκράτορα. Ο Πελεκάνος ήταν επί σειρά ετών στέλεχος των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας και στο Ευρωμπάσκετ του 2007 κατέκτησε την 4η θέση με την Εθνική Ανδρών".

Πελεκάνος: "Ο Άρης στα επίπεδα που του αρμόζουν"

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη, ο Μιχάλης Πελεκάνος ανέφερε: " Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα. Πέρασα δύο καλά χρόνια στον ΑΡΗ και ελπίζω αυτά που έρχονται να είναι καλύτερα. Χαίρομαι πολύ που η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη γιατί της αξίζει να παίζει εκτός συνόρων, με την ιστορία που έχει, τη δυναμική που αναπτύσσει εκ νέου και τον υπέροχο κόσμο της", για να συνεχίσει αναφερόμενος στη χρονιά που έρχεται:

" Σίγουρα θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Θα είναι μία σεζόν πρόκληση αφού ο στόχος του Άρη θα είναι τριπλός, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Eurocup. Σαφώς χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου για να τα καταφέρουμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Καταλήγοντας ο 34χρονος φόργουορντ τόνισε ότι " μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας παίζει η παρουσία του κ. Λάσκαρη. Από την αρχή έδειξε ότι αγαπάει τον Άρη και θα προσπαθήσει, μαζί με τη διοίκηση της ομάδας, να τον επαναφέρει στην ελίτ, μέσω της οικονομικής εξυγίανσης που ήδη γίνεται. Το πρώτο βήμα έγινε με την επιστροφή στην Ευρώπη και όλοι μαζί, διοίκηση, ομάδα, κόσμος, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καθιερωθεί ο Άρης στα επίπεδα που του αρμόζουν".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ