ΑΡΗΣ

Ο Μαρμπλ πείσμωσε και αρπάζει την ευκαιρία

Ο Μαρμπλ πείσμωσε και αρπάζει την ευκαιρία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντέβιν Μαρμπλ βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου από το ρόστερ του Άρη μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά ζήτησε την ευκαιρία παραμονής του και φροντίζει να την αξιοποιεί ακόμη και αν χρειάστηκε στην Αμαλιάδα να γίνει βιονικός.

Τα τελευταία χρόνια δύσκολα κάποιος παίκτης να βγει εύκολα από την πεντάδα μίας ομάδας. Και δη του Άρη κάτι τέτοιο να είχε να συμβεί σε αυτό το βαθμό από την εποχή του Νίκου Γκάλη με τη φανέλα του με το Νο6 να είναι κρεμασμένη στην οροφή της Nick Galis Hall. Κάτι ανάλογο όμως συνέβη με τον υπ΄ ατμόν πριν από τρεις εβδομάδες Ντέβιν Μαρμπλ στη νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας στο κλειστό της Ήλιδας και όχι τυχαία. Ο Αμερικανός φόγουορντ μπήκε στο 2:51 του παιχνιδιού και έκτοτε δεν ξαναβγήκε δευτερόλεπτο δικαιώνοντας τον Δημήτρη Πρίφτη για την εμπιστοσύνη του για να υπογράψει την ανατροπή και το διπλό ηρεμίας.

Ο Ντέβιν Μαρμπλ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη μαζί με τον Γουίλ Κάμινγκς φωνάζοντας παρών πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά σε επίσημο παιχνίδι. Ότι είναι εδώ και ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε. Για να δώσει λύσεις από την περιφέρεια αποτελώντας πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο Μαρμπλ στην απόδραση του Άρη όπως αυτή εξελίχθηκε από την Αμαλιάδα στη νίκη επί του Κόροιβου με 99-94 μετά από δύο παρατάσεις είχε 28 πόντους με 3/3 βολές, 11/17 δίποντα και 1/7 τρίποντα χωρίς να μείνει σε αυτά. Κι αυτό γιατί έκανε νταμπλ νταμπλ - ότι είχε πράξει και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στη νίκη επί της Μπάνβιτ τρεις μέρες νωρίτερα για το Basketball Champions League - αφού μάζεψε 10 ριμπάουντ (4-6), έδωσε 1 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο ενώ υπέπεσε σε 4 λάθη μετά από συνεχόμενα αγωνιστικά 47:09(!!!).

Το αν του Μαρμπλ του βγήκε η γλώσσα το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να ανατραπεί το εις βάρος σκηνικό του -22 με το 34-12 λίγο πριν το δεκάλεπτο ώστε το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση όπως και στη δεύτερη πριν από έρθει η νίκη. Για την ιστορία ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 4 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο όπου μπήκε στο 2:51, 2 πόντους με 1/1 δίποντο σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, 4 πόντους με 2/4 δίποντα και 0/1 τρίποντο σε όλο το τρίτο, 9 πόντους με 1/1 βολές, 4/5 δίποντα και 0/1 τρίποντα σε όλο το τέταρτο, 7 πόντους με 2/2 βολές, 1/1 δίποντα και 1/2 τρίποντα σε όλο το πεντάλεπτο της πρώτης παράτασης και 2 πόντους με 1/3 δίποντα με 0/1 τρίποντα σε όλη τη δεύτερη.

Αυτή ήταν η επιθετική συνεισφορά του... τελειωμένου Μαρμπλ πριν από τρεις εβδομάδες. Το βράδυ της 22ης Οκτωβρίου μετά από την ήττα στο τοπικό ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Nick Galis Hall. Τότε όπου λίγες ώρες μετά είχε γίνει το τηλεφώνημα στον Έλληνα εκπρόσωπό του για λύση του συμβολαίου του Αμερικανού φόργουορντ με τον γνώριμο από την περσινή χρονιά Τζερέλ ΜακΝίλ να είναι ο βασικός υποψήφιος διάδοχός του. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ήδη είχε μιλήσει με τους εκπροσώπους του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και του είχανε εξηγήσει τι θα έπρεπε να κάνει. "Θέλω άλλη μία ευκαιρία", φέρεται να τους είπε και την οποία ουσιαστικά μέσα από την παρουσία του τι ζήτησε και από τον Πρίφτη που ΠΟΤΕ του δεν σταμάτησε να τον πιστεύει και άρχισε να την αρπάζει δικαιώνοντάς τον.

Ο Μαρμπλ που ήθελε εξ αρχής τον χρόνο του ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω του το ΝΒΑ ήταν από τους κορυφαίους του Άρη στα φιλικά της προετοιμασίας στην επίθεση (σ.σ. υπενθυμίζεται πως στα 4 από τα 6 που αγωνίστηκε είχε με την Ακαντέμικ 17 πόντους, με τον Ολυμπιακό 17 πόντους, με τη Βενέτσια 11 πόντους και με τη Στεάουα στο ντεμπούτο του Βίκτορ Σανικίτζε 13 πόντους). Είναι χαρακτηριστικό πως είχε έρθει στην "Γηραιά ήπειρο" άλλη μία φορά όταν ήταν στο κολέγιο στο Παρίσι ενώ δεν πίστευε στη λογική της προετοιμασίας που έγινε στο Πράβετς της Βουλγαρίας λέγοντας πως κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στο ΝΒΑ.

Στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League παρόντος του Σανικίτζε όπου και τραυματίστηκε χάνοντας το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη νίκη επί των Τρικάλων στη Nick Galis Hall ο Μαρμπλ είχε 17 πόντους. Στο πρώτο παιχνίδι που ακολούθησε στο Ρέθυμνο απόντος του διεθνή Γεωργιανού που επηρέασε όλη την ομάδα του Άρη έμεινε άποντος στην ήττα από τους Κρητικούς και έβαλε 4 πόντους στη νέα και δεύτερη συνεχόμενη από τον ΠΑΟΚ στη Nick Galis Hall. Με τα σύννεφα να πυκνώνουν γύρω του το τηλεφώνημα με τους εκπροσώπους του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το τετ α τετ με αυτούς στη Θεσσαλονίκη τον πείσμωσαν. Η ευκαιρία του δόθηκε και στο επόμενο παιχνίδι έβαλε 21 πόντους στη νίκη του Άρη επί των Μπέαρς για το Basketball Champions League.

Παρόλα αυτά η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του παρέμενε ακόμη και έτσι. Όπως και μετά το διπλό του Άρη στην Πάτρα επί του Προμηθέα επειδή είχε 4 πόντους αλλά και μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο Μαρμπλ όμως δεν το έβαλε κάτω όπως και ο Πρίφτης να τον πιστεύει - όπως κάνει και με κάθε του επιλογή - και κάπως έτσι ήρθε η μεγάλη εμφάνισή του στην Αμαλιάδα στο διπλό επί του Κόροιβου. Σε ένα διάστημα όπου ήταν σταθερός και με το παραπάνω στο ευρωπαϊκό απόλυτο του Άρη με το 4 στα 4 στο Basketball Champions League. Και πιο συγκεκριμένα αφού πριν από τα σύννεφα για το μέλλον του - αυτά που ακολούθησαν της ήττας από τον ΠΑΟΚ - είχε 5 πόντους στο διπλό επί Ντομζάλε στη Σλοβενία ακολούθησαν οι 21 πόντοι επί της Μπέαρς, οι 13 πόντοι στο διπλό επί της Ναχαρίγια και οι 14 πόντοι επί της Μπάνβιτ.

Πλέον ο Μαρμπλ που πήρε το χρόνο που ήθελε αρπάζοντας την ευκαιρία - ή τις ευκαιρίες - που του έδωσε ο Πρίφτης αρχίζει να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ωστόσο ο Αμερικανός φόργουορντ καλείται πλέον να κερδίσει ακόμη περισσότερο και τον κόσμο της ομάδας αν και η απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς, όπως είχε αποδειχθεί και με αυτή του Βίκτορ Σανικίτζε, λειτουργεί υπέρ του αλλά και όλου του φετινού Άρη συνολικά.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ