ΑΡΗΣ

Ο Άρης... βγάζει από τη μύγα ξίγκι

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Άρης δεν παίζει γοητευτικό μπάσκετ. Έχει ψεγάδια στο παιχνίδι του. Ακόμα κι έτσι όμως κατάφερε να κερδίσει τη Ναντέρ, παίρνοντας ακόμα μία πολύτιμη νίκη, για έναν απλό λόγο: Επειδή έχει τον τρόπο να παίρνει το μέγιστο από κάθε κατάσταση.

Η σεζόν ξεκίνησε με περιπέτειες στον Άρη. Τα ανοιχτά οικονομικά θέματα αποτελούν "πληγή" για την ομάδα, η οποία έφτιαξε με δυσκολίες το ρόστερ της. Παρόλα αυτά, τηρουμένων των αναλογιών, ο Άρης έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την σεζόν, αφού έχει ρεκόρ 2-1 στην Stoiximan.gr Basket League, αλλά και 2-1 στο Basketball Champions League.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Άρης δεν γοητεύει με το μπάσκετ του. Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας του στην Ευρώπη κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη ΑΕΚ για το πρωτάθλημα δεν έχει ακριβώς ενθουσιάσει. Αυτό που μετράει ωστόσο στο τέλος της ημέρας είναι τα αποτελέσματα, τα οποία φέρνουν ηρεμία σε μία ομάδα. Και αυτά μέχρι στιγμής ο Άρης τα έχει. Και τα έχει επειδή ακολουθεί μία απλή λογική: Θα βγάλει από τη μύγα ξύγκι για να κερδίσει, μένοντας πιστός στην φιλοσοφία του προπονητή του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Μία πραγματική ομάδα

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Άρης προσπαθεί να κοιτάζει πέρα από πρόσωπα. Σαφώς και έχει δυνατές προσωπικότητες στο ρόστερ του, ωστόσο δεν θέλει να σταθεί σε αυτές. Περιμένει το κάτι παραπάνω από τους ηγέτες του, αλλά την ίδια στιγμή δεν διστάζει να αναδείξει νέο πρωταγωνιστή σε κάθε παιχνίδι. Κόντρα στην Ζιέλονα Γκόρα ήταν ο Κάιλ Ουίβερ. Κόντρα στην ΑΕΚ οι Κιθ Μπένσον και Γιάννης Αθηναίου. Κόντρα στο Λαύριο ο Κουάμι Βον και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Κόντρα στη Ναντέρ ήταν ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που έχουν ελευθερία κινήσεων, ωστόσο την ίδια στιγμή υπηρετείται πιστά ένα πλάνο που θέλει να ψάχνει ο Άρης την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεση.

Όλα βέβαια ξεκινούν από την άμυνα. Αυτή είναι που έχει κρατήσει τον Άρη στα περισσότερα παιχνίδια κι ας υπάρχουν οι (ηχηρές) παραφωνίες των αγώναν με τον Κόροιβο στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League και με τη Νίμπουρκ για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League. Οι "κίτρινοι" ξέρουν ότι όσο τα δίνουν όλα στην άμυνα θα έχουν τύχη σε έναν αγώνα. Ακόμα και όταν αυτός μοιάζει χαμένος, όπως αυτός με το Λαύριο, όπου χρειάστηκε επική ανατροπή και το τρίποντο του Βασιλόπουλου στο τέλος για να έρθει μία αγχωτική νίκη. Μία νίκη που ήρθε επειδή δεν υπήρξε πανικός στην όψη της γκέλας.

Παίζοντας... αποτελεσματικό μπάσκετ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÑÇÓ - ÍÁÍÔÅÑ / CHAMPIONS LEAGUE / ARIS - NANTERRE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η χθεσινή (25/10) νίκη του Άρη κόντρα στην εξαιρετικά ανταγωνιστική Ναντέρ αποτέλεσε μία ωδή στην φιλοσοφία των "κίτρινων". Παίζοντας κόντρα σε μία αθλητική ομάδα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη κέρδισε επειδή έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, έπαιξει στοχευμένο μπάσκετ και "έπνιξε" τον αντίπαλό της με την άμυνά της. Σαφώς και είχε σκαμπανεβάσματα. Σαφώς και δεν έπαιξε τέλειο μπάσκετ. Έπαιξε όμως αποτελεσματικό μπάσκετ και αυτό είναι που έχει σημασία αυτή την περίοδο.

Οι "κίτρινοι" έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Το ρόστερ της ομάδας έχει αρκετά ψεγάδια και κάποια στιγμή θα έρθουν και κάποιες κακές ήττες. Κανείς όμως δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι ο Άρης δεν έχει δώσει το 100% των δυνάμεών του και δεν προσπάθησε να παίξει το μπάσκετ του, προσδοκώντας να πάρει το μέγιστο από κάθε κατάσταση. Και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι μία κατάκτηση.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ