ΑΡΗΣ

Ο Άρης μετά τον Βεζένκοφ

Ο Άρης μετά τον Βεζένκοφ
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Βαρκελώνη αφήνοντας πίσω του τη Θεσσαλονίκη, όπου εκτινάχθηκε το μπασκετικό του κασέ. Το Sport24.gr ακτινογραφεί την επόμενη μέρα του "Αυτοκράτορα" και του 20χρονου φόργουορντ.

Μπορεί να είχε διαφανεί αλλά είναι πλέον πραγματικά. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ αποτελεί παρελθόν για τον Άρη έχοντας αποδεχθεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα και ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 19χρονος διεθνής Βούλγαρος φόργουορντ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Βαρκελώνη αφήνοντας πίσω του την Θεσσαλονίκη όπου εκτινάχθηκε το μπασκετικό του κασέ με τις δύο πλευρές να καλούνται να διαχειριστούνε την επόμενη.

Το Sport24.gr προσπαθεί να την διαγνώσει τόσο του "Αυτοκράτορα" όσο και του Βεζένκοφ. Από τη μια ο Δημήτρης Πρίφτης, που καλείται να καλύψει το κενό του, και από την άλλη ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ που έχει μπροστά του να κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα. Να δικαιώσει τους Καταλανούς που τον επέλεξαν.

Λίγες ώρες αφού η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης ενημέρωνε για την κατάθεση πρότασης νέου συμβολαίου τριετούς διάρκειας στον διεθνή Βούλγαρο φόργουορντ γινόταν γνωστή η συμφωνία του με την Μπαρτσελόνα . Τυχαίο; Αυτός που το ξέρει καλύτερα από όχι είναι ο ίδιος ο Βεζένκοφ κι ενώ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για οικονομική υπέρβαση -σύμφωνα με τα δεδομένα τους.

Κάτι το απόλυτα φυσιολογικό στην προσπάθειά του και της νέας τάξης πραγμάτων δεδομένης της παρουσίας του νέου μεγαλομετόχου Νίκου Λάσκαρη να τον κρατήσει στο ρόστερ και στην διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη τουλάχιστον και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κάτι όμως που δεν θα γίνει. Αντί αυτού ο Άρης, από οικονομικής καταρχήν πλευράς, θα επωφεληθεί έναντι ενός ποσού της τάξης των 400.000 ευρώ.

Πώς προκύπτει αυτό; Από τη μίο 150.000 ευρώ, που ήταν οι απολαβές του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, και από την άλλη 250.000 ευρώ της ρήτρας που είχε μπει πέρσι το καλοκαίρι. Στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρσι το καλοκαίρι της μορφής για 2+1 χρόνια. Κι αν το ποσό των 150.000 ευρώ που ήταν να πάρει την νέα χρονιά ο Βεζένκοφ είναι ένα πολύ σημαντικό για την ΚΑΕ Άρης βάσει του μπάτζετ που είχε οριοθετηθεί προ ημερών αυτό των 250.000 ευρώ της ρήτρας του σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην μπασκετική του αξία και στην μπασκετική αγορά.

Ο Άρης μετά τον Βεζένκοφ
INTIME SPORTS

Στην Euroleague και σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως είναι το ισπανικό και η λίγκα ACB. Σε μία λίγκα όπου ο διεθνής Βούλγαρος φόργουορντ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί επιθετικά και θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει αμυντικά.

Αυτά από οικονομικής πλευράς. Από αγωνιστικής ο Άρης καλείται πλέον να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο ρόστερ του από την απώλεια του Βεζένκοφ. Με ποιον παίκτη; " Με έναν είναι δύσκολο να συμβεί. Θα πρέπει να γίνει συνολική δουλειά", παραδέχτηκε στο Sport24.gr ο τελευταίος εν Ελλάδι τεχνικός του, Δημήτρης Πρίφτης, που είναι σίγουρο ότι θα ήθελε πολύ να τον έχει και την νέα αγωνιστική περίοδο . Εντούτοις όμως φρόντισε να του ευχηθεί καλή επιτυχία στον νέο σταθμό της καριέρας του και συνάμα στην νέα του πρόκληση.

Ο Πρίφτης είναι επόμενο να ήθελα τον Βεζένκοφ για την νέα αγωνιστική περίοδο στον Άρη ώστε να διατηρήσει τον ηγέτη του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Κι αυτό γιατί απέδειξε ο ίδιος ότι μπορούσε να ανταποκριθεί στον συγκεκριμένο ρόλο χωρίς δυσκολίες και να παρασύρει τους υπόλοιπους στους ρυθμούς. Πλέον είναι βέβαιο απόντος του ότι και ο Άρης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα έχει διαφορετικά στάνταρ. Ακόμη και αν ο Έλληνας τεχνικός επιδιώξει να βρει τον βασικό σκόρερ του στην ίδια θέση και το σχόλιό του τα λέει όλα. Πως μόνο μέσα από ομαδική δουλειά θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό του. Του παίκτη βαρόμετρο της φετινής χρονιάς για τον Άρη.

Κι όσο για τον Βαγγέλη Αγγέλου που ουσιαστικά φρόντισε να τον βάλει στα βαθιά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη δείχνει να απολαμβάνει την εξέλιξη της καριέρας του. Βέβαια θα προτιμούσε να τον έχει και πάλι υπό τις οδηγίες του στην τουρκική Εφές Ανατόλου αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Αντίθετα μπορεί να τον βρει αντίπαλό του στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου. " Του εύχομαι ολόψυχα να είναι γερός και να συνεχίσει να έχει το θάρρος που τον έχει χαρακτηρίσει", τόνισε ο Αγγέλου στο Sport24.gr και πρόσθεσε: " Θέλω να του πω να συνεχίσει να κοιτάει ψηλά συνεχίζοντας να δείχνει εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα του". Με τον άμεσο συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς να τον γνωρίζει πολύ καλά και αυτό φρόντισε να του δώσει χωρίς δεύτερη ευκαιρία τις ευκαιρίες που έπρεπε στον Άρη.

Ο Άρης μετά τον Βεζένκοφ
INTIME SPORTS

Το σίγουρο είναι πως από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι φετινές υποχρεώσεις του Άρη στο "Nick Galis Hall" μετά το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών των playoffs με τον ΠΑΟΚ ο Βεζένκοφ είχε αφήσει να εννοηθεί πως δύσκολα να έμενε. Φαινόταν ξεκάθαρα στο πρόσωπό του πως το είχε πάρει απόφαση και λιγότερο από έναν μήνα μετά το απέδειξε και στην πράξη.

Μία απόφαση που ήρθε μετά από μία, όπως δεν το κρύβει ο Βεζένκοφ, δύσκολη εβδομάδα που την βίωσε κατά την παραμονή του στην πατρίδα του στην Βουλγαρία. "Ο Άρης σημαίνει πολλά για μένα αλλά ήρθε η στιγμή", παραδέχεται μετά το πέρας μίας διετίας όπου με την παρουσία του κατάφερε να κερδίσει τον απαιτητικό μπασκετικό κόσμου του "Αυτοκράτορα" ζώντας στιγμές ειδικά στο "Nick Galis Hall" που θα του μείνουν χαραγμένες μέσα του μετακομίζοντας στην Μπαρτσελόνα και στο Παλαού Μπλαουγκράνα. Και εν κατακλείδι το γεγονός ότι δεν μετακόμισε σε κάποιον από τους Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό ή έστω να το σκεφτεί είχε να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έφερε ποτέ επίσημη πρόταση και ο Ολυμπιακός καθόλου. Και επειδή δεν ήθελε άλλο να περιμένει επέλεξε την Μπαρτσελόνα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ