ΑΡΗΣ

Ο Άρης για τον ΝΒΑer Μαρμπλ

Ο Άρης για τον ΝΒΑer Μαρμπλ

Το θέμα του Έρικ Μπάκνερ φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για τον Άρη και τη θέση του σέντερ, με τον Ντέβιν Μαρμπλ να έρχεται στο προσκήνιο για αυτή του σμολ φόργουορντ (VIDEO).

Ο Δημήτρης Πρίφτης, στην αναζήτηση της ενίσχυσης του ρόστερ του Άρη, εκτός της επιθυμίας του για την απόκτηση του Έρικ Μπάκνερ στη θέση του σέντερ, φέρεται να έχει ξεχωρίσει τον Ντέβιν Μαρμπλ για αυτή του σμολ φόργουορντ. Του 23χρονου Αμερικανού που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Μαρμπλ πρόκειται για απόφοιτο του κολεγίου του Αϊόβα το 2014 και το καλοκαίρι του 2014 επιλέχτηκε στο β' γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ στο Νο56 από τους Ντένβερ Νάγκετς που τον αντάλλαξαν με τους Ορλάντο Μάτζικ. Ο ύψους 1.98μ. φόργουορντ με την ομάδα του κολεγίου του κατάφερε να αναδειχθεί 5ος σκόρερ στην ιστορία του όπως επίσης 6ος στις ασίστ και 7ος στα κλεψίματα.

Ακολούθως στις δύο χρονιές που ακολούθησαν βρέθηκε μεταξύ ΝΒΑ με τους Ορλάντο Μάτζικ και της D-League με την ομάδα των Erie BayHawks. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ της περιόδου 2014-2015 αγωνίστηκε με την ομάδα της Φλόριντα σε 16 παιχνίδια από τα οποία ξεκίνησε στα 7 με μ.ό. 2,3 πόντους και 1,9 ριμπάουντ σε 13΄, ενώ στη δεύτερη χρονιά 2015-2016, την περσινή, σε 28 παιχνίδια όπου δεν αγωνίστηκε βασικός σε κανένα είχε μ.ό. 2,1 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 9΄.

Στα μείον του Μαρμπλ το γεγονός ότι δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και στα συν του το γεγονός ότι το κασέ του δεν φαντάζει απαγορευτικό για το μπάτζετ του Άρη. Πλέον αυτό που απομένει να φανεί είναι πως θα προχωρήσει το φλερτ που σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει ξεκινήσει.

Εν τω μεταξύ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Άρη και τον Μπάκνερ και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα ο Αμερικάνος σέντερ να δώσει την οριστική του απάντηση μετά τις επαφές των τελευταίων ημερών.

Η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κατέθεσε την πρότασή της για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και πλέον περιμένει την απάντηση του παίκτη της κινέζικης Χενάν. Μάλιστα όπως έχει διαρρεύσει αυτή θα είναι θετική όπως προκύπτει από το κλίμα των συζητήσεων αλλά και από τη φημολογία για καταρχήν συμφωνία.

Ο Μπάκνερ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον τρίτο ημιτελικό του κινεζικού πρωταθλήματος συνέβαλε στην πρόκριση της Χενάν επί της Γκουάνγκ Ξι. Το 3-0 στη σειρά ήρθε με σκορ 120-105 και ο υποψήφιος σέντερ για τον Άρη είχε 19 πόντους (3/8β., 8/14δίπ.), 18 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, παίζοντας σχεδόν 47΄.

Κι όσο για την ελληνική αγορά και στη λογική επένδυσης για το μέλλον ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 19χρονου με ύψος 2,04μ. φόργουορντ Διονύση Τάταρη. Ο Τάταρης ανήκει στον Απόλλωνα Πατρών, είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και θεωρείται πως μπορεί να προσφέρει στην ανδρική ομάδα. Ωστόσο δεδομένης της απόκτησής του στη νέα αγωνιστική περίοδο θα δοθεί δανεικός πιθανότατα στους Μαχητές Πεύκων.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ