ΑΡΗΣ

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Σανικίντζε

Ο Άρης ανακοίνωσε μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, καθώς γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας του με τον 30χρονο Γεωργιανό πάουερ-φόργουορντ, Βίκτορ Σανικίντζε.

Ο Άρης είχε συμφωνήσει εδώ και μέρες με τον Βίκτορ Σανικίντζε και αυτό που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Οι "κιτρινόμαυροι", λοιπόν, γνωστοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 30χρονο Γεωργιανό πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία σε Σιένα και Ούνιξ Καζάν. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της Άνκαρα στο τουρκικό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη θα αποτελέσουν τα δύο "4άρια" της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση:

"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Victor Sanikidze για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ο Γεωργιανός, γεννημένος την 1η Απριλίου του 1986 και ύψους 2.03μ., πάουερ φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Academy Tbilisi. Τη σεζόν 2001-02 αγωνίστηκε στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Globe Tech Junior College και το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε στην Academy Tbilisi.

Το 2003 ο Sanikidze μετακόμισε στη Γαλλία και την Dijon, με την οποία έφτασε στην τελική φάση του FIBA Euro Cup. Στη γαλλική ομάδα, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, μέχρι το 2006.

Το 2006-07 ο 30άχρονος άσος έπαιξε στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Estudiantes. Την επόμενη σεζόν έμεινε εκτός γηπέδων λόγω τραυματισμού και το 2008-09 τον βρήκε στην Εσθονία, όπου έπαιξε στην Tartu Rock. Το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε στην ιταλική Virtus Bologna, στην οποία παρέμεινε έως το 2012. Η σεζόν 2012-13 τον βρήκε πάλι στην Ιταλία, αυτήν τη φορά στη Montepaschi Siena.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της CAI Zaragoza και τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στη ρωσική Unics Kazan. Πέρυσι, έπαιξε για πρώτη φορά στην Τουρκία, με τη φανέλα της TED Ankara Kolejliler.

O Victor Sanikidze επιλέχθηκε στο νούμερο 42 του ντραφτ του 2004 από τους Atlanta Hawks και την ίδια μέρα τα δικαιώματά του παραχωρήθηκαν στους San Antonio Spurs. Με τη φανέλα των Τεξανών πήρε μέρος στο summer league του 2007. Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο Sanikidze είναι αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Γεωργίας. Από τις 31/8 λαμβάνει μέρος στην προσπάθεια της ομάδας του για την πρόκριση στο Eurobasket του 2017".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ