ΑΡΗΣ

Ο Άγγλος που διαβάζει ελληνικά

Ο Άγγλος που διαβάζει ελληνικά

Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση για το ότι ο Τόρεϊ Τόμας υπέστη θλάση Β΄ βαθμού ο Δημήτρης Πρίφτης άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του Στέφεν Αντεγκμπόγιε. Το Sport24.gr σκιαγραφεί τον διεθνή Βρετανό πλέι μέικερ που ξέρει να διαβάζει ελληνικά και θέλει να κάνει το άλμα του για την Ευρωλίγκα.

Η θλάση Β΄ βαθμού που υπέστη ο Τόρεϊ Τόμας στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τον Άρη στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό έφερε στο ρόστερ του Άρη τον κολλητό του Λούολ Ντενγκ. Τον Στέφεν Όγκο Αντεγκμπόγιε.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν άργησε να ανάψει το πράσινο φως στην διοίκηση της ΚΑΕ Άρης για την απόκτησή του με μηνιαίο συμβόλαιο και εκείνος χωρίς να το σκεφτεί πήρε την πρώτη πτήση από το Λονδίνο με πρώτο προορισμό την Κωνσταντινούπολη και από εκεί το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης.

Ο Αντεγκμπόγιε που έκανε ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ του περασμένου Σαββάτου στη Nick Galis Hall που διακόπηκε μετά από απόφαση του πρώτου διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου ήταν από τους κορυφαίους του Άρη στην Σαββατιάτικη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών.

Με αφορμή την εμφάνισή του το Sport24.gr σκιαγραφεί τον διεθνή Βρετανό πλέι μέικερ, την σχέση του με τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας και άσο του ΝΒΑ Λούολ Ντενγκ, που ξέρει να διαβάζει ελληνικά και θέλει μέσω της παρουσίας του στον Άρη να κάνει το άλμα του για την Ευρωλίγκα.

Ο 27χρονος Αντεγκμπόγιε μπορεί να συμφώνησε για ένα μήνα, ώστε να αντικαταστήσει τον Τόμας ωστόσο ο προβληματισμός φαντάζει ήδη έντονος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για την περαιτέρω παραμονή του. Ο Πρίφτης εξάλλου μόνο τυχαία και βιαστικά δεν τον επέλεξε καθώς όπως υποστηρίζει: «δεν είναι ένας παίκτης – πρωταγωνιστής, αλλά ένας συνειδητοποιημένος αθλητής, που γνωρίζει το λόγο για τον οποίο έρχεται στον Άρη. Είναι ένας παίκτης αμυντικογενής, ομαδικός και ταυτόχρονα καλός χαρακτήρας».

Κι ένας παίκτης που μεταξύ άλλων αν χρειαστεί σκοράρει κιόλας όπως φάνηκε και στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλων Πατρών που σκόραρε 12 πόντους. Κι όσο για αυτά που δεν φαίνονται στην διάρκεια του παιχνιδιού; Γνωρίζει τον τρόπο που αγωνίζονται οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας πριν καν την προβολή του βίντεο.

Ο γεννημένος στη Νιγηρία από Νιγηριανό πατέρα και Αγγλίδα μητέρα βρέθηκε στην Αγγλία σε ηλικία 2 χρονών – ως το τρίτο παιδί της οικογένειας έχοντας μία μεγαλύτερη αδερφή και έναν μεγαλύτερο αδερφό - και ακολούθως μετέβη στις ΗΠΑ όπου πήγε στο high school Findley και σε δύο κολέγια. Για δύο χρόνια στο Lamar την διετία 2007-2009 και στο St. Bonaventure την επόμενη διετία 2009-2011. Εκεί μάλιστα αποτέλεσε τον ηγέτη και αρχηγό του με αποτέλεσμα τα καλοκαίρια να τον περιμένουνε πως και πως για να τους προπονήσει.

Ακολούθως επέστρεψε στην Ευρώπη όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας για να παίξει για δύο χρόνια στην Κύπρο σε ΑΠΟΕΛ και ΕΘΑ. Στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου πήρε για πρώτη φορά γεύση από το ελληνικό πρωτάθλημα συμφωνώντας με την Νέα Κηφισιά και προ 12ημερών συμφώνησε με τον Άρη για να καλύψει το κενό του Τόρεϊ Τόμας για έναν μήνα.

Ο Αντεγκμπόγιε πάντως δεν είναι ένας παίκτης που ασχολείται μόνο με το μπάσκετ αλλά φροντίζει να εξελίσσεται συνεχώς. Και τι σημαίνει αυτό; Με την παρουσία του στην Κύπρο φρόντισε να αρχίσει να μαθαίνει ελληνικά και όχι μόνο αυτό να διαβάζει κιόλας. « Με αφορμή το ότι έπαιξα για δύο χρόνια στην Κύπρο και στο τέλος της περσινής χρονιάς στη Νέα Κηφισιά άκουγα συνεχώς ελληνικά οπότε έχω φθάσει στο σημείο να καταλαβαίνω σε σημαντικό βαθμό συζητήσεις που γίνονται. Κι όχι μόνο αυτό αλλά έχω ξεκινήσει να διαβάζω ελληνικά παρά το γεγονός ότι είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουνε οι λέξεις. Παρόλα αυτά μου αρέσει να εξελίσσομαι».

Για την Σαββατιάτικη νίκη του Άρη επί του Απόλλων Πατρών και την δική του παρουσία τόνισε : «Ήταν μία μεγάλη νίκη για μας μετά την εβδομάδα που ακολούθησε από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που διακόπηκε. Μία νίκη που μας κρατάει στον σωστό δρόμο για την συνέχεια. Στην εβδομάδα που προηγήθηκε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο κόουτς φρόντισε να μας κρατήσει συγκεντρωμένους στην δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και αυτό βγήκε».

Για την δική του απόδοση είπε: «Ο κόουτς και όλοι στην ομάδα με βοήθησαν από την πρώτη μέρα που είμαι μαζί του να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Μπορεί να μην έχουνε περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τότε που ήρθα στην Θεσσαλονίκη για τον Άρη αλλά αισθάνομαι καλά και φροντίζω σε κάθε παιχνίδι να κάνω ότι μου ζητηθεί».

Πως βλέπει όμως το μέλλον του στον Άρη ο Αντεγκμπόγιε για τον λόγο ότι η συμφωνία του με την διοίκηση της ΚΑΕ είναι για έναν μήνα; «Έχουμε ακόμη μέρες μέχρι τις 17 Νοεμβρίου που τελειώνει το μηνιαίο συμβόλαιό μου. Και δεν ξέρω αν θα είμαι στα πλάνα της ομάδας».

Επόμενο παιχνίδι για τον Άρη αυτό στην Δράμα με τον ΚΑΟΔ κι ο διεθνής Βρετανός πλέι μέικερ υποστηρίζει: «Είναι μία ομάδα που την είχα αντιμετωπίσει πέρσι όταν ήμουνα στη Νέα Κηφισιά αλλά από ότι έχω διαπιστώσει είναι εντελώς διαφορετική. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε για να κάνουμε μία ακόμη νίκη».

Κι όσο για το παιχνίδι που διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ ο Αντεγκμπόγιε δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το τι θα έλεγε στον διαιτητή Αναστόπουλο αν ήταν αρχηγός του Άρη. «Θα του έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη να βγει και να συνεχιστεί το παιχνίδι. Εμείς οι παίκτες είμαστε για να παίζουμε ένα παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του και πολύ περισσότερο όταν γίνεται μέσα σε μία τέτοια όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας. Ήταν μία ατμόσφαιρα που θύμισε τα χρόνια μου στο κολέγιο στις ΗΠΑ και ειλικρινά θα είναι πολύ κρίμα αν η ποινή μείνει ως έχει και δεν έχουμε τους φιλάθλους μας στα τρία επόμενα παιχνίδια μας».

Ο Αντεγκμπόγιε ως διεθνής με την Εθνική της Μεγάλης Βρετανίας είναι συμπαίκτης με τον Λούολ Ντενγκ. Τον άσο του ΝΒΑ που πλέον αγωνίζεται στους Μαϊάμι Χιτ. «That’s my guy», απάντησε χαρακτηριστικά που θα πει: «Είναι ο άνθρωπός μου και κολλητός μου. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα μου εντός και εκτός γηπέδου και για όσους νομίζουνε ότι με η παρουσία του στο ΝΒΑ τον έχει επηρεάσει σαν άνθρωπο κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ήταν και παραμένει ένας πολύ νορμάλ άνθρωπος με πολύ χιούμορ και απολαμβάνω να παίζουμε συμπαίκτες».

Πως όμως βλέπει την παρουσία του στον Άρη ο Αντεγκμπόγιε; «Ο Άρης πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλο όνομα και ιστορία και θεωρώ πως είναι τιμή μου η παρουσία μου σε αυτήν. Αγωνιζόμενος στον Άρη όμως θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω να μπορέσω να αγωνιστώ στο υψηλό επίπεδο που είναι βρω συμβόλαιο σε ομάδα της Ευρωλίγκα».

Τέλος τον Αντεγκμπόγιε συνοδεύουνε δύο παρατσούκλια στην μέχρι τώρα καριέρα του. Το «Όγκο» από το όνομά του που είναι το Στέφεν Ογκολούγα Αντεγκμπόγιε και το «Slinga» (Σλίνγκα) από τα χρόνια του στο κολέγιο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ