ΑΡΗΣ

Νέο πρόβλημα για Τζένκινς εν όψει FIBA Champions League

Νέο πρόβλημα για Τζένκινς εν όψει FIBA Champions League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον Άρη, με τον Μάικλ Τζένκινς να είναι αμφίβολος για την πρεμιέρα των "κιτρίνων" στο FIBA Champions League απέναντι στην Έλιος (18/10, 21:00).

Η ήττα από το Ρέθυμνο στο "Μελίνα Μερκούρη" δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αποκόμισε ο Άρης από την παρουσία του στην Κρήτη. Μέσα σε όλα ήρθε να προστεθεί ο νέος τραυματισμός του Μάικλ Τζένκινς, ο οποίος χτύπησε στο ίδιο σημείο που ταλαιπωρούνταν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι -πάλι- αμφίβολος για τους "κίτρινους".

Παραμένει ακόμη άγνωστο κατά πόσο ο γκαρντ του Άρη θα ακολουθήσει την αποστολή στη Σλοβενία, με το ιατρικό επιτελείο και τον Δημήτρη Πρίφτη να αποφασίζουν τη Δευτέρα (17/10) επ αυτού.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την αναμέτρηση με την Έλιος Ντομζάλε (18/10, 21:00) δηλώνοντας αρχικά πως " ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο, μια νεοσύστατη λίγκα, ξεκινάμε με ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Είναι μια κλασική ομάδα που τρέχει και σουτάρει, έχει πολύ καλό ρυθμό στο γήπεδό της. Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο καλή εκτός έδρας, αλλά είναι καλή στο γήπεδό της, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, έχει καλούς σουτέρ, ειδικά οι πλάγιοι και κάποιοι από τους ψηλούς της. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση, κυρίως αμυντική, για να είμαστε ακόμα πιο συνεπείς, ειδικά σε σχέση με παιχνίδι στο Ρέθυμνο, όπου δεν ήμασταν όσο συνεπείς θα έπρεπε ή όσο απαιτούταν. Αλίμονο αν περιμένουμε πάντα από την επιθετική μας μέρα να κερδίσουμε ένα ματς. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ όπως πρέπει να είναι".

Για το θέμα ρυθμού ειδικά απέναντι σε μια τέτοιου τύπου ομάδα είπε: " Αυτές οι ομάδες βάζουν αρκετή σκέψη στο παιχνίδι. Οι παίκτες από αυτές τις χώρες φημίζονται για την εξυπνάδα τους, για το διάβασμα του παιχνιδιού και τις συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν στο μυαλό του αντιπάλου, ώστε να του χαλάσουν το παιχνίδι, την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση και την οργάνωση. Το πρώτο πράγμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε λίγα λάθη. Πάντα πρέπει να κάνουμε νίκη, δεν είναι θέμα κατάλληλης περιόδου. Πρέπει να κερδίσουμε. Είναι εκτός έδρας, είναι άλλος ο βαθμός δυσκολίας, αλλά πρέπει να κερδίσουμε".

Για το αν είναι θετικό ότι ο Άρης γρήγορα δίνει έναν αγώνα μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στο Ρέθυμνο σχολίασε: " Μπορείς να πεις ότι δεν έχεις την δυνατότητα να δουλέψεις και να διορθώσεις κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη είναι καλό ότι έρχεται ένα παιχνίδι και μπορείς να ανακάμψεις και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ουσιαστικά σήμερα αφιερώσαμε την μέρα στο τι κάναμε χθες και στο να διορθωθούμε εμείς. Ασχοληθήκαμε πιο πολύ με το εμείς. Αύριο θα ασχοληθούμε τους αντιπάλους".

Για το τι έκαναν ή δεν έκαναν χθες στο Ρέθυμνο οι παίκτες του, ο Δημήτρης Πρίφτης υποστήριξε: " Θα μπορούσα να πω ότι είχαμε κακή επιθετική μέρα, που ήταν όντως, παρότι είχαμε καλή ανάπτυξη, είχαμε ανοικτά σουτ και από παίκτες που είναι καλοί σουτέρ. Αυτό μπορεί να συμβεί. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο συνεπείς σε αμυντικούς τομείς, να δεχθούμε λιγότερα καλάθια στο ένας εναντίον ενός, να αποφύγουμε από κάποιους παίκτες κάποια καλάθια που δεν θα έπρεπε να δεχθούμε, να κάναμε λιγότερα λάθη. Αυτά που κοντρολάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού".

Ζάρας: "Κακή μέρα στο Ρέθυμνο"

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Ζάρας τόνισε πως η Έλιος " είναι ομάδα που τρέχει το γήπεδο, έχει πολύ καλούς σουτέρ και πρέπει να προσέξουμε πολύ τον ρυθμό. Θα έλεγα ότι είναι μια ομάδα που μοιάζει αρκετά με το Ρέθυμνο. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το παιχνίδι. Κοιτάξαμε τα λάθη μας, πρέπει να τα βελτιώσουμε, να βελτιωθούμε και εμείς. Το αφήνουμε πίσω, δεν έχουμε άλλη επιλογή".

Σε ερώτηση για το αν έχει εξήγηση για το 3/33 τρίποντα δήλωσε: " Είναι κακή μέρα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι άλλο, γιατί τα περισσότερα ήταν και ελεύθερα. Το αφήνουμε πίσω εγώ προσωπικά και οι συμπαίκτες μου. Το ξεχάσαμε ήδη και προχωράμε παρακάτω".

Για την εικόνα που έχει για τον όμιλο και τη διοργάνωση είπε: " Έχει πολύ καλές ομάδες, πρέπει να φανούμε έτοιμοι, αν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και με το δεξί την Τρίτη και να μην έχουμε απώλειες μέσα στην έδρα μας".

Για το… απωθημένο από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε πέρσι ο Άρης σχολίασε: " Βήμα - βήμα ξεκινάμε και θέλουμε να πετύχουμε και να πάμε στην επόμενη φάση".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ