ΑΡΗΣ

Με υπογραφή Βεζένκοφ!

Με υπογραφή Βεζένκοφ!

Ο Άρης κέρδισε στο εναρκτήριο παιχνίδι του 1ου Διεθνούς Τουρνουά ''Nick Galis Cup'' με 66-48 την τουρκική Μπάνβιτ, προσφέροντας σκορ και θέαμα στους φιλάθλους του που βρέθηκαν στις κερκίδες του ''Nick Galis Hall''.

Προσφέροντας σκορ και θέαμα στους φιλάθλους του που βρέθηκαν στις κερκίδες του ''Nick Galis Hall'', o Άρης κέρδισε στο εναρκτήριο παιχνίδι του 1ου Nick Galis Cup με 66-48 την τουρκική Μπάνβιτ.

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε ότι αν και αρκετά νωρίς, έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της και κυρίως τα νέα της πρόσωπα. Τον γνώριμο Πάσαλιτς με τους Τόμας και Ριντ να δίνουνε λύσεις από την περιφέρεια και τον παλιό Βεζένκοφ από μέση και μακρινή απόσταση.

Με υπογραφή Βεζένκοφ!

Κι όσο για την Μπάνβιτ του Ζόραν Λούκιτς; Έδειξε από νωρίς να μπαίνει στους ρυθμούς που είχανε δώσει οι περιφερειακοί του Άρη και ειδικότερα στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο. Στο μεταξύ, οι Τούρκοι ήλθαν σε συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς ενώ αποδέσμευσαν τον Κιθ Μπένσον.

Σε ένα παιχνίδι όπου η τουρκική ομάδα μετά το 0-2 και 2-4 από τα καλάθια του Βερεμεένκο άρχισε να ακολουθεί τον Άρη από την στιγμή που πέρασε μπροστά με το καλάθι και την εύστοχη βολή του Βεζένκοφ σε 5-4.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 16-11 με τον Άρη να προσπαθεί να τρέξει όσο περισσότερο μπορούσε στον αιφνιδιασμό και να χτυπήσει την Μπάνβιτ και τους «κίτρινους» να την «τελειώνουνε» στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου με ένα σερί 17-0. Αυτό τους επέτρεψε να κάνουνε το 16-13 σε 33-13 και να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 35-18.

Με υπογραφή Βεζένκοφ!

Ο Βεζένκοφ είχε φροντίσει να βάλει ήδη την υπογραφή του δείχνοντας ακούραστος. Ο Άρης με τρίποντο του Τόμας μπορεί να ξέφυγε στο 24΄ και με 23 πόντους κάνοντας ο Αμερικανός γκαρντ το 44-21 αλλά η Μπάνβιτ στα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου μείωσε σε 56-44. Ως εκεί όμως. Ο Άρης αποκατέστησε την τάξη και έφθασε στη νίκη με το 66-48 και θα παίξει αύριο στις 21:00 στον μεγάλο τελικό του ''1ου Nick Galis Cup''.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ήταν το πρόσωπο του παιχνιδιού οδηγώντας με τις εμπνεύσεις του κυρίως με διεισδύσεις τον Άρη να ανοίξει την ψαλίδα πηγαίνοντάς την από νωρίς στους 20 πόντους για να σκοράρει 25 πόντους στο καλάθι της Μπάνβιτ.

Ο αριθμός του αγώνα

Οι 12-2 ασίστ του Άρη στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ουσιαστικά φανερώνουνε και το στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι υπέρ της ομάδας του Πρίφτη απέναντι σε αυτή του Λούκιτς. Δείγμα ομαδικότητας που ήταν αποτέλεσμα της καλής άμυνας χωρίς σημάδια χαλάρωσης.

Με υπογραφή Βεζένκοφ!

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Ο Άρης έτρεξε ένα σερί 17-0 με το που η Μπάνβιτ μείωσε με τον Ντέιβις σε 16-13 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου πετυχαίνοντας να χτίσει μια διαφορά 20 πόντων (33-13) και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 35-18, 46-31, 66-48.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 6 (2), Γκίκας 7 (1), Ριντ 6, Τόμας 10 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 25 (2), Νέιμικ 7, Μούρτος 1, Σίμτσακ 4.

Μπάνβιτ (Λούκιτς): Βεϊσέλο 2, Ρόουλαντ 11 (2), Καντάν 8 (1), Ετζ 3 (1), Ντέιβις 7, Μεχία, Βερεμένκο 4, Σίμονς 5 (1), Γκετσίμ 2, Μουτάφ, Οζέρ 6 (2).

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ