ΑΡΗΣ

Με άμυνα και σερί 17-0 ο Άρης 80-72 τη Βενέτσια

Με άμυνα και σερί 17-0 ο Άρης 80-72 τη Βενέτσια

Ο Άρης σε φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα κέρδισε τη Βενέτσια με 80-72 στη Βενετία αποδίδοντας ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο σε σημαντικό βαθμό, ειδικά στο ξεκίνημα με το υπέρ της 0-17(!!!) όπως επιθυμεί ο Δημήτρης Πρίφτης.

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Βενετία και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων του θα διατεθούν στο UILDM (Unione Italiana Lotta alla Distrofia Muscolare) την Ιταλική Ένωση Καταπολέμησης Μυϊκής Δυστροφίας ο Άρης επικράτησε με 80-72 της Βενέτσια. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Βίκτορ Σανικίτζε και Μιχάλη Τσαϊρέλη όπως και τον Στέλιο Πουλιανίτη. Κι όσο για την ιταλική ομάδα εκτός 12άδας ήταν ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, Μάικ Μπράμος, λόγω τραυματισμού του.

Στο παιχνίδι η Βενέτσια με το τρίποντο του Ετζίμ και το κάρφωμα του Χάγκινς, πέρσι στον Άρη, προηγήθηκε με 5-0 αλλά ο Άρης αντέδρασε και στο πεντάλεπτο προηγήθηκε με 9-12. Με συνεχόμενα τρίποντα από Μακ Γκι και Φιλόι η ιταλική ομάδα έκανε το υπέρ της 20-16 για να μειώσουν οι "κίτρινοι" σε 20-19 με το τρίποντο του Μούρτου και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου εκ νέου στον πόντο με τα δύο καλάθια του Ξανθόπουλου για το 24-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βενέτσια με τον Χάγκινς ξέφυγε με 30-25 στο 12΄ και 34-28 με τον Τόνουτ στο 15΄. Η διαφορά έφθασε και στο +9 με το 37-28 για την ιταλική ομάδα για να μειώσει ο Άρης στο 43-37 πριν οι δύο ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια.

Οι "κίτρινοι" επέστρεψαν από αυτά ορεξάτοι και με ένα σερί 0-7 προσπέρασαν και πάλι με 43-44 στο 22΄ και 43-54 στο 25΄ με καλάθι και φάουλ του Μαρμπλ με το σερί να φθάνει το 0-17(!!!). Μάλιστα στο 29΄οι παίκτες του Πρίφτη, σε ένα διάστημα όπου απέδωσαν σε σημαντικό βαθμό όπως επιθυμεί ξέφυγαν και με 14 πόντους με 48-62 πριν η Βενέτσια μειώσει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου σε 53-62.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου ο Άρης με τους Μούρτο και Κάμινγκς πήγε τη διαφορά και πάλι στο υπέρ του +14 με το 53-67 στο 31΄. Η Βενέτσια όμως αντέδρασε και με τους "κίτρινους" να φορτώνονται με φάουλ έτρεξαν το δικό τους 9-0 σερί και μείωσαν σε 62-67 στο 34΄. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως βρίσκοντας λύσεις τη φορά αυτή από τον Τζένκινς αποσπάστηκε με 11 πόντους (66-77) στο 37΄ και με τον Καββαδά να γράφει τον επίλογο έφθασε δίκαια στη νίκη με 72-80.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 43-37, 53-62, 72-80.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Χέινς 7, Χάγκινς 14, Ετζίμ 6(2), Πέριτς 14, Τόνουτ 6, Βισκόντι, Φιλόι 3(1), Όρτνερ 8, Βιτζιάνο 2, ΜακΓκί 12(2τρ., 7ριμπ.).

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 11, Ξανθόπουλος 6, Φλιώνης, Τζένκινς 16(4/7τρ.), Κάμινγκς 10, Ζάρας 2, Χρηστίδης, Μούρτος 10(2τρ.), Σίμτσακ 2, Μπάκνερ 6(7ριμπ.), Καββαδάς 17(3/4β., 7/9διπ., 6ριμπ.).

Πρίφτης: "Μας ωφέλησε πολύ αυτό το φιλικό"

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ομάδας:

" Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, πολύ χρήσιμο για την εξέλιξη της προετοιμασίας μας. Η Βενέτσια είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, έχει καλό ρόστερ και κάποιους παίκτες πολύ έμπειρους, παίζει με ταχύτητα.

Αυτό το φιλικό μας ωφέλησε πάρα πολύ, κυρίως γιατί είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν προσαρμοσμένοι στις συνθήκες του αγώνα, κυρίως στη σκληρότητα και στην ταχύτητα Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο εμφανιστήκαμε πιο δυνατοί και πολύ πιο συνεπείς σ’ αυτούς τους δύο τομείς του παιχνιδιού. Είχαμε καλή αμυντική συνέπεια, παίξαμε με ένταση, «χαλάσαμε» αρκετά σουτ και αρκετές πάσες του αντιπάλου και ταυτόχρονα στην επίθεση δημιουργήσαμε με αρκετή ισορροπία, σκοράροντας και από μέσα, αλλά και από την περιφέρεια.

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο παιχνίδι, εκτός έδρας όπως ακριβώς το θέλαμε, σε συνθήκες ενός δύσκολου ταξιδιού, ώστε να μας προετοιμάσει γι’ αυτό που μας περιμένει στην κανονική διάρκεια, με τα διπλά ματς την εβδομάδα.

Σ’ αυτό το παιχνίδι, όπως και στα προηγούμενα φιλικά, γενικά στην έκβαση της προετοιμασίας μας εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, έχουμε την ιδιαιτερότητα να μας λείπει ουσιαστικά μία ολόκληρη θέση, αυτή του πάουερ φόργουορντ την οποία καλύπτουμε βάζοντας άλλους παίκτες να παίξουν σ’ αυτήν. Αυτό σίγουρα δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξή μας, κυρίως στην επίθεση. Πιστεύω ότι στον επόμενο αγώνα, με τηνBesiktas, θα έχουμε τον Τσαϊρέλη. Δε γνωρίζω για τονSanikidze, πιστεύω ότι ο τραυματισμός του δεν είναι τέτοιος ώστε να παίξει σε δύο μέρες., Σίγουρα απόψε σ’ αυτήν την ιδιαιτερότητα της έλλειψης του πάουερ φόργουορντ ήμασταν πιο συνεπείς, όλοι βοήθησαν και μπορέσαμε και το καλύψαμε.

Έχουμε μπροστά μας, μόλις σε δύο μέρες, ένα εξίσου δύσκολο φιλικό απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα, όπως ηBesiktas. Θα πρέπει να ταξιδέψουμε, να ξεκουραστούμε και να κάνουμε προπόνηση μιας ημέρας για να παίξουμε αυτόν τον εντός έδρας αγώνα. Γενικά είναι μία εβδομάδα η οποία είναι πολύ κοντά στα δεδομένα που θα συναντήσουμε μέσα στη διάρκεια της χρονιάς".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ