ΑΡΗΣ

Μανωλόπουλος: "Δεν επιτρέπει δικαιολογίες ο Άρης"

Μανωλόπουλος: "Δεν επιτρέπει δικαιολογίες ο Άρης"
INTIME SPORTS

O συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Άρη, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για την φετινή χρονιά της ομάδας, τον ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε για πρώτη φορά το παράπονό του για το Μαρούσι.

Ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Άρη, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στον "ΣΚΑΪ 100,3" για τη φετινή σεζόν της ομάδας, την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε για πρώτη φορά το παράπονο του για το Μαρούσι.

" Ξεκινήσαμε την χρονιά με αρκετές δυσκολίες καθώς έπρεπε να συγκροτηθεί ένα σύνολο με το πιο χαμηλό διαθέσιμο μπάτζετ", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

" Ο κόουτς Αλεξανδρής σχεδίασε την ομάδα με προσοχή, περιμένοντας να συμπληρωθεί το ρόστερ με τα κατάλληλα κομμάτια του παζλ. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας. Η ομάδα βρίσκει τον ρυθμό της καθώς τόσο ως σύνολο ως και ως μονάδες, έχουμε νέα παιδιά τα οποία χρειάζεται να ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα. Οι απαιτήσεις του Άρη άλλωστε δεν επιτρέπουν σε κανέναν την δικαιολογία της απειρίας".

Σχετικά για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ανέφερε: " Πιστεύω ότι πραγματοποιήσαμε την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς. Τα παιδιά ακολούθησαν τις εντολές μας στο μεγαλύτερο σημείο της αναμέτρησης, εκτός από τα τελευταία δύο λεπτά.

Είναι η απειρία που προανέφερα. Ακόμα κι έτσι αξίζαμε την νίκη. Δεν θα στατώ στην επιλογή των διαιτητών να δουν βίντεο για το κόψιμο, αυτό ο καθένας έχει το δικαίωμα να το ερμηνεύσει όπως θέλει, όσο για το γεγονός ότι έχει γίνει παρατεταμένο φάουλ στον Τζέιμς που παρά το τράβηγμα και το σπρώξιμο βρίσκει την δύναμη να σηκωθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι η φάση κρίνεται στο φάουλ χαμηλά κι όχι ψηλά. Δεν δόθηκε, συνεχίζουμε ελπίζοντας ότι οι παίκτες διδάχθηκαν πολλά από την αναμέτρηση και από τα λάθη που έγιναν στο τέλος".

Για την συνεργασία του με τον Άρη και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: " Όταν παραιτήθηκα από την θέση του πρώτου προπονητή στο Μαρούσι, πίστευα ότι με τις παρούσες συγκυρίες θα μείνω άνεργος. Έρχεται ο Άρης και μου κάνει την τιμή να δουλέψω σε αυτό τον σύλλογο και δίπλα στον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Καταλαβαίνετε την εναλλαγή των συναισθημάτων. Ο συνδυασμός του μεγάλου Άρη, της ομάδας που έκανε το μπάσκετ εθνικό σπορ, με τον κόσμο να την ακολουθεί σε κάθε βήμα και του Αλεξανδρή είναι για μένα κάτι σαν την ονειρεμένη δουλειά.

Με τον κόουτς καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητες του ανθρώπου. Εκεί που άλλοι σταματούν, απογοητεύονται, βλέπουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, έρχεται ο Αλεξανδρής και με τον μοναδικό του τρόπο σου λέει "πάμε, θα τα καταφέρουμε". Και τα καταφέρνει πάντα. Ίσως γι αυτό τον λένε "τίγρη". Γι αυτό πιστεύω ότι και φέτος, παρά την οικονομική στενότητα θα τα καταφέρουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Άρη".

Για την αποχώρησή του από το Μαρούσι: " Ο σύλλογος τον οποίο υπηρέτησα για 13 χρόνια με τίμησε αυτό το καλοκαίρι προσφέροντάς μου την θέση του επικεφαλής προπονητή. Δυστυχώς μετά από ενάμισυ χρόνο όπου συγκεκριμένοι άνθρωποι στην ομάδα επέμεναν να μας λένε ψέμματα και η τακτική δεν άλλαξε. Δεν ασχολήθηκαν πραγματικά να λύσουν τα προβλήματα που ταλάνιζαν τον σύλλογο αλλά μόνο να διατηρείται μία άθλια κατάσταση η οποία οδηγεί το Μαρούσι στην απαξίωση.

Παραιτήθηκα όταν κατάλαβα πως τα ψέμματα συνεχίζονται, ελπίζοντας πως θα ξυπνήσουν τα ειλικρινή στοιχεία της ομάδας. Ακόμα και τώρα όμως το μόνο που υπάρχει είναι η ίδια κατάσταση και η διαρκής εξαπάτηση από τα ίδια άτομα. Δεν θα πω ονόματα αυτή την στιγμή διότι σέβομαι τον σύλλογο και το τιτάνιο έργο των προπονητών για να τον σώσουν.

Υπάρχουν όμως στιγμές που μετανιώνω επειδή δεν είχα μιλήσει όταν έφυγα, δεν κατέδειξα τα προβλήματα και τις συμπεριφορές. Θα το κάνω, στο μέλλον, με σκοπό να μάθουν όσοι αγαπούν το Μαρούσι τί οδήγησε την ομάδα στην παρούσα κατάσταση".

Για την εθνική μας ομάδα: " Μιλάμε καθημερινά με τον κόουτς Ζούρο και τον κόουτς Πρίφτη. Παρακολουθούμε την αγωνιστική καθημερινότητα. Πιστεύω κι ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ