ΑΡΗΣ

Λιαδέλης: "Καμικάζι στην Τουρκία!"

Λιαδέλης: "Καμικάζι στην Τουρκία!"

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης μιλάει στο Sport24.gr για το έπος της Προύσας και τους πανηγυρισμούς αγκαλιά με το Κύπελλο Κόρατς και την ελληνική σημαία, 19 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Άρη επί της Τόφας (PHOTOS, VIDEOS).

Η ζωή είναι ωραία με τις αναμνήσεις και η στιγμή που οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν μέσα στην Προύσα αγκαλιά με το Κύπελλο Κόρατς και την ελληνική σημαία συνιστά μια ωραία εικόνα!

Είναι μια ευτυχισμένη επέτειος αυτή της 3ης Απριλίου. Σαν σήμερα λοιπόν, το 1997, ο Άρης με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς και παίκτες-αστέρια όπως ο Μπόνι, ο Σάκλεφορντ, ο Ορτίθ και ο Λιαδέλης κατέκτησε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του στο Bursa Atatürk Sport Hall μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1993, επικρατώντας της Τόφας Μπούρσα με σκορ 70-88! Κι ας χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του -11 της ήττας (66-77) στο Αλεξάνδρειο.

Στις 26 Μαρτίου 1997 οι "κίτρινοι" υποδέχτηκαν την Τόφας στη Θεσσαλονίκη, στον πρώτο τελικό του Κυπέλλου Κόρατς. Ο Άρης ηττήθηκε μετά από πολύ κακή εμφάνιση με 11 πόντους διαφορά κι έτσι είχε μπροστά του μια επικίνδυνη αποστολή: Να ταξιδέψει στην Προύσα και να καλύψει τη διαφορά της ήττας μπροστά σε 5.000 φανατισμένους Τούρκους!

"Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε στην Τουρκία! Το λέγαμε μεταξύ μας μετά την ήττα στο Αλεξάνδρειο, πως ό,τι έγινε στον πρώτο τελικό ήταν ένα... ψέμα! Είδαμε ξανά και ξανά το βίντεο του πρώτου αγώνα και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! Πήγαμε σαν καμικάζι" παραδέχεται στο Sport24.gr ο Παναγιώτης Λιαδέλης, 19 χρόνια μετά τον θρίαμβο.

Λιαδέλης: "Καμικάζι στην Τουρκία!"

"Ειπώθηκαν πάρα πολλά μετά από εκείνο το παιχνίδι. Πολλοί έλεγαν ότι ο Άρης δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά όμως εμείς το πιστεύαμε! Μείναμε ενωμένοι, η ομάδα συσπειρώθηκε και στο τέλος τα καταφέραμε. Ήμασταν αποφασισμένοι να φέρουμε το κύπελλο στην Ελλάδα! Πήγαμε στην Τουρκία για να το πάρουμε".

Στον δεύτερο τελικό, οι Τούρκοι είχαν δημιουργήσει εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο ωστόσο οι παίκτες του Άρη δεν πτοήθηκαν. Ισοφάρισαν το -11 του πρώτο αγώνα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (40-51), η διαφορά αυξανόταν συνεχώς ενώ στα 30" πριν από τη λήξη του ματς, οι Τούρκοι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αφού δεν μπορούσαν να... χωνέψουν ότι ο Άρης θα πανηγύριζε μέσα στην έδρα τους!

Λιαδέλης: "Καμικάζι στην Τουρκία!"

"Όλοι είχαν δεδομένο ότι η Τόφας θα κέρδιζε το Κόρατς! Οι Τούρκοι είχαν στήσει γιορτή στις εξέδρες όμως όταν ανέβηκε η διαφορά, ξεκίνησαν τα επεισόδια. Εντάξει, είχαμε ζήσει τα Άρης - ΠΑΟΚ κι έτσι ήμασταν... προετοιμασμένοι (γέλια)".

Το γήπεδο εκκενώθηκε και έπειτα από 15 λεπτά, οι παίκτες του Άρη πανηγύριζαν με την ελληνική σημαία στο κέντρο του γηπέδου, την ώρα που χιλιάδες φίλαθλοί του πανηγύριζαν τη μεγάλη επιτυχία στον Λευκό Πύργο! "Ήμασταν μια πολύ δυνατή ομάδα, υπήρχε φοβερό κλίμα μεταξύ μας και παρ' όλο που χάσαμε με 11 πόντους στο πρώτο ματς, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Αυτό που έγινε μετά στο αεροδρόμιο και στον Λευκό Πύργο ήταν απίστευτο! Στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου".

Λιαδέλης: "Καμικάζι στην Τουρκία!"

Ημίχρονο: 34-37.

ΤΟΦΑΣ: Ερντέν, Αλάνοβιτς 7, Μπας 18, Ρότζερς 26, Κονούκ 2, Τοπσακάλ 8, Άβντιτς 2, Γκρίφιθ 7.

ΑΡΗΣ: Ορτίθ 25, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5, Σιούτης 12, Αγγελίδης 6, Σάκλεφορντ 5, Μπόνι 20.

PHOTO CREDITS: Action Images

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ