ΑΡΗΣ

Λάσκαρης, ο νέος επενδυτής της ΚΑΕ Άρης

Λάσκαρης, ο νέος επενδυτής της ΚΑΕ Άρης
INTIME SPORTS

Λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ Άρης γνωστοποίησε το όνομα του νέου επενδυτή. Πρόκειται για τον Νίκο Λάσκαρη, εκπρόσωπο επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία. Τι δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Το σίριαλ του νέου επενδυτή της ΚΑΕ Άρης ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι "κίτρινοι" γνωστοποίησαν -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους- πως ο Νίκος Λάσκαρης, ως εκπρόσωπος επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία, είναι αυτός που πήρε στην κατοχή του το 41% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης. Πάντως, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να δώσει το "παρών" στο Nick Galis Hall.

Η σχετική ανακοίνωση:

" Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει ότι ο τραπεζίτης κ. Νικόλαος Λάσκαρης, εκπρόσωπος επιχειρηματικού - επενδυτικού ομίλου με έδρα την Ελβετία, είναι ο νέος μέτοχος της Κ.Α.Ε., με ποσοστό μετοχών 41%, τις οποίες ανέλαβε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου της ΚΑΕ, σήμερα, 06/05/2015. Την είσοδο του νέου μετόχου επικύρωσαν ομόφωνα με αποφάσεις τους όλοι οι μέτοχοι της Κ.Α.Ε. και τα μέλη του Δ.Σ.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί ο κ. Λάσκαρης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό".

"Θα γίνει και μεγαλομέτοχος"

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, για τις εξελίξεις και για τον Λάσκαρη. Αναλυτικά, όσα δήλωσε...

...για το χρονικό περιθώριο: “ Υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός έτους. Θα ανακοινωθούν ολα σε συνέντευξη Τύπου που πιστεύω ότι θα κάνουμε με τον Νίκο (σ.σ. Λάσκαρη), σύντομα”.

...για το αν θα είναι ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ή κάποια εταιρεία που εκπροσωπεί: “Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης επενδυτικού ομίλου. Αυτή τη στιγμή ο ίδιος είναι κάτοχος του 41%. Μετά αν θα προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών σε κάποια από τις εταιρείες του ή θα τις κρατήσει ο ίδιος, δε το ξέρουμε ακόμα”.

...για το αν θα φέρει και άλλους συμπαίκτες: “Ναι, εννοείται. Αυτή είναι η δουλειά του. Έχει πολλές γνωριμίες. Γνωρίζει άτομα που είναι και φίλοι του, που πιστεύω θα μας βοηθήσουν για να φτάσουμε τον Άρη εκεί που θέλουμε όλοι”.

...για την αλλαγή επιπέδου: “ Θα πάμε βήμα-βήμα, αυτό είπαμε και με τον Νίκο. Αυτό θέλει και ο ίδιος. Στόχος μας είναι να εξηγιανθεί η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και στο μέλλον να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε βήματα παραπάνω. Δεν πρέπει να κάνουμε κινήσεις νεοπλουτισμού. Το οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία, γιατί τρία χρόνια κάναμε κάποια βήματα προσέχοντας το πως διαθέτουμε τα χρήματα. Οπότε τώρα θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω”.

...για το βιογραφικό του Νίκου Λάσκαρη: “Είναι Έλληνας του εξωτερικού. Μεγάλωσε στη Γερμανία. Είναι μία πολύ καλή οικογένεια με αδαμάντινους χαρακτήρες. Για μένα είναι πολύ σημαντικό, τη στιγμή που οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματα εκτός χώρας, οι Έλληνες του εξωτερικού επενδύουν εντός χώρας. Έπαιξε ρόλο ο κόσμος, το brand name, η δυναμική και αυτό που δημιουργήσαμε εδώ και τρία χρόνια”.

...για τις εγγυήσεις: “Ο ίδιος είπε ότι αναλαμβάνει τα χρέη, που είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια. Συμφωνήθηκε να πληρώνονται όλα στην ώρα τους, με την εύρυθμη λειτουργία να είναι το κυριότερο. Μας κατοχυρώνει όλους μας η θέση του και το τραπεζικό σύστημα που γνωρίζει και ασχολείται, αλλά και ο χαρακτήρας του”.

...για το αν θα γίνει μεγαλομέτοχος: “Βέβαια. Ο στόχος του είναι αυτός. Όσα χρήματα βάζει θα τα μετοχοποιεί μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος να σταματήσει”.

...για το αγωνιστικό κομμάτι: “ Για του χρόνου, θα γίνει νέο μπάτζετ και νέο πλάνο από κοινού”.

...για το διοικητικό κομμάτι: “Συνεχίζουμε όπως είμαστε τώρα. Μας εμπιστεύεται ο κ. Λάσκαρης. Από κοινού θα αποφασίσουμε για τις αλλαγές”.

...για τα άτομα του κ. Λάσκαρη στο Δ.Σ.: “ Αποφασίστηκε να είναι 7μελής η διοίκηση και ο ίδιος να έχει 3 άτομα δικά του μέσα στο Δ.Σ. Το ποια είναι αυτά τα άτομα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Θα είναι όμως σίγουρα μέσα από την οικογένεια του Άρη”.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ