ΑΡΗΣ

Λάσκαρης: "Δεν θα πληρώσουμε για να μας παίζουν δίκαια"

Λάσκαρης: "Δεν θα πληρώσουμε για να μας παίζουν δίκαια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό Superfoods, τονίζοντας πως η ομάδα του νικήθηκε από το σύστημα (VIDEO).

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods (71-59) για την 7η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρη, να μιλά με σκληρή γλώσσα για τις αποφάσεις των διαιτητών στη διάρκεια του ντέρμπι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το σύστημα δεν επέτρεψε στην ομάδα του να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη, τη στιγμή που ουδείς σέβεται την ιστορία και το όνομα του Άρη. " Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό", τόνισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στο Nick Galis Hall για πρώτη φορά φέτος: " Δυστυχώς επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μας είχαν επιτρέψει να είμαι κοντά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα. Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ή δεν μας επέτρεψαν να το διεκδικήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ήταν εμφανές, κάθε φορά που πλησιάζαμε όλο και κάτι γινόταν το οποίο δεν μας επέτρεπε να περάσουμε μπροστά. Είναι κρίμα για τους παίκτες και τους δικούς μας και του Παναθηναϊκού".

Για το παρασκήνιο στο ελληνικό μπάσκετ: " Τον Παναθηναϊκό τον ενδιαφέρει να είναι κοντά στην κορυφή, αλλά κανείς παίκτης δεν θέλει να κερδίζει έτσι. Αυτό είναι το σύστημα στην Ελλάδα, θέλουμε να το αλλάξουμε, αλλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ μόνο με το τι γίνεται στην Ελλάδα και τον Άρη, δυστυχώς γιατί αυτό απαιτεί 10 άτομα να τρέχουν από εδώ και από εκεί και να ζητάνε από διάφορες ομάδες να υπάρχει ίση μεταχείριση. Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν γίνονται έκτροπα. Έχω δει όλους τους αγώνες και έχουν γίνει κι άλλη φορά τα ίδια. Ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους γιατί τέτοιες διαιτησίες στο παρελθόν θα δημιουργούσαν έκτροπα. Γράφουν για συνθήματα 10.000 πρόστιμο δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργούν. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Με τέτοιο αίσχος πως θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη πως να αντέξεις; Ο κόουτς καλά έκανε και δεν μπήκε σε συζήτηση για τη διαιτησία κι εγώ το αποφεύγω. Συνεχίζεται όμως το ίδιο τροπάριο. Δεν ενδιαφέρει κάποιους να παίζεται σωστό μπάσκετ μέσα στο παρκέ. Εμείς δεν θα πληρώσουμε άτομα που θέλουν να πληρωθούν για να παίζουν δίκαια… Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ, αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα".

Για το ποιους εννοεί με την έκφραση για πληρωμές σε άτομα για να υπάρχει δικαιοσύνη στα σφυρίγματα των διαιτητών: "Δεν θα τους ονομάσω, μας έχει ζητηθεί κατά κάποιο τρόπο από εμένα προσωπικά! Εμείς αυτό που έχουμε πει είναι ότι δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Φέτος μπορώ να καταλάβω ακόμα καλύτερα γιατί κάποιοι άλλοι μέτοχοι έχουν μπει στο παιχνίδι αυτό. Διότι δεν είναι καθόλου ωραίο να είσαι μέσα στο γήπεδο και να βλέπεις πράγματα όπως το σημερινό. Και καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπήκαν μέσα σε αυτό και άρχισαν να κάνουν δωράκια. Εδώ πρέπει να το κάνεις αυτό μόνο και μόνο για να είναι δίκαιοι μαζί σου, όχι για να νικάς".

Για το αν ο Άρης "πληρώνει" το γεγονός πως αποτέλεσε αντιπολίτευση στον ΕΣΑΚΕ: " Δύσκολη ερώτηση. Ιστορικά ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε τόση δύναμη στη διαιτησία. Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αν ο ΕΣΑΚΕ επηρεάζει. Από την άλλη μεριά σίγουρα έχει το χεράκι του μέσα ο ΕΣΑΚΕ. Γιατί το πότε γίνονται οι αγώνες αποφασίζεται φέτος από μία επιτροπή πρωταθλήματος που την διόρισε ο πρόεδρος. Δεν ψηφίστηκε. Είπε κάποιος εγώ βάζω αυτή την επιτροπή η οποία θα αποφασίζει για το πρόγραμμα. Είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα 4 αγώνες σε 8 ημέρες. Πέρυσι είχε συμφωνηθεί ότι πάνω από όλα θα είναι το εγχώριο πρωτάθλημα που σημαίνει πως οι αγώνες θα γίνονται Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν τηρείται. Με τον Ολυμπιακό υπήρχε το θέμα της NOVA, εκεί να το καταλάβω. Ήταν το ντέρμπι ποδοσφαίρου. Μας έβαλε εμάς σε ένα τρυπάκι να τρέχουμε από τη μία χώρα στην άλλη. Εκεί να πω πως έβγαλε την ουρά του από έξω ο ΕΣΑΚΕ. Μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης κάνει διαφορά. Για το σημερινό αγώνα εντελώς αυθαίρετα βρέθηκαν μαζί ομάδες και η ΑΕΚ και το Ρέθυμνο ψήφισαν να παίξουν σήμερα. Ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα, και μπορεί να έχουν άλλα συμφέροντα να διαλέξουν πότε θα παίξεις. Έχω ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Μελλή και θα δούμε πως θα συνεχίσουμε. Αυτό το πράγμα δεν γίνεται. Παίζουμε Δευτέρα και παίζουμε πάλι Τετάρτη εκτός. Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται πως είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε δύο ομάδες".

Για την επιτροπή του πρωταθλήματος, που αποτελείται από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο (κι όχι Άρη): " Πρώτον δεν μας ρώτησαν. Δεύτερον τέθηκε μία επιτροπή όπου μετά θα άλλαζαν τα πράγματα ανάλογα με το πως θα πήγαινε. Έδωσαν στον Άρη κάποιες θέσεις οι οποίες είναι σημαντικές ίσως για το μέλλον του ΕΣΑΚΕ αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτάθλημα. Θα τεθεί και αυτό το ερώτημα. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι, βλέπω κάτι εντελώς αυθαίρετο. Βλέπω ομάδες που ίσως έχουν παραπάνω πιθανότητες να κερδίσουν ομάδες που παίζουν Ευρώπη να διαλέγουν το πότε θα παίζεις. Δεν γίνεται αυτό. Βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πως παίζουν στην Ισπανία Σαββατοκύριακο και εδώ να παίζουν Δευτέρα";

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Λάσκαρη από το 20'00'' κι έπειτα

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ