ΑΡΗΣ

Λάσκαρης: "Αυξάνουμε το μπάτζετ μας κάθε χρόνο"

Λάσκαρης: "Αυξάνουμε το μπάτζετ μας κάθε χρόνο"

Ο Νίκος Λάσκαρης τόνισε πως η διοίκηση του Άρη αυξάνει το μπάτζετ κάθε χρόνο, μειώνοντας τα χρέη, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε πως "είναι μία διάκριση και επιβράβευσης, αλλά και ευθύνης", για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς που παρέλαβε.

Έντονο "χρώμα" Άρη είχε η κλήρωση της Basket League 2016-17. Το "παρών" έδωσαν σύσσωμη η ομάδα και το τεχνικό τιμ, όπως και η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Κ.Α.Ε, ενώ βραβεύτηκαν ο Δημήτρης Πρίφτης, ως κορυφαίος κόουτς της σεζόν που πέρασε και ο Οκάρο Ουάιτ, ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο θεαματικός παίκτης.

Ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης., Νίκος Λάσκαρης, ήταν παρών στην κλήρωση, μάλιστα, βράβευσε τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Πρίφτη, για την ανάδειξή του σε καλύτερο κόουτς του περασμένου πρωταθλήματος. Ο κ. Λάσκαρης έκανε δηλώσεις μετά το πέρας της κλήρωσης και είπε:

Για τα σχεδόν συνεχόμενα ντέρμπι που επιφύλαξε η κλήρωση για τον Άρη: «Αυτό έχει υπέρ και κατά. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον ξέρουμε πώς πρέπει να ετοιμαστεί η ομάδα και πότε θα χρειαστεί να είμαστε έτοιμοι για δύο δυνατά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Όχι ότι θα είναι λιγότερο δυνατά τα ματς απέναντι σε ένα Λαύριο ή έναν Απόλλωνα, αλλά είναι διαφορετικά να παίζεις με ΠΑΟ και Ολυμπιακό».

Για τον σχηματισμό του ρόστερ και τις κινήσεις που έγιναν: «Εμείς συνεχίζουμε στο πλάνο μας, όπως τα είχαμε πει. Αργά και σταθερά, αυξάνουμε το μπάτζετ μας κάθε χρόνο, μειώνουμε τα χρέη μας, κάνουμε την Κ.Α.Ε. πιο ανταγωνιστική. Από δω και πέρα το μόνο που λείπει είναι να δούμε στην πράξη, στον αγωνιστικό χώρο, αυτό το σύνολο που έχει ετοιμαστεί ουσιαστικά στα χαρτιά».

Για το τι θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της σεζόν: «Να έχουμε παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ, γρήγορο και θεαματικό πάνω απ’ όλα, με πολύ σασπένς. Γεμάτο νίκες θα έλεγα, αλλά πάνω απ’ όλα να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, να δώσουμε θέαμα στους φιλάθλους και να πιστέψουν όλοι στη δυνατότητα για μεγάλες νίκες».

Για το φιλικό της Κυριακής (11/9) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Σίγουρα το περιμένουμε με ανυπομονησία, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι ένα φιλικό, είναι αγώνας προετοιμασίας, δεν κρίνει τίποτα, είναι μια γιορτή του μπάσκετ ουσιαστικά. Θα δούμε την ομάδα μας για πρώτη φορά να παίζει, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε προετοιμασία. Είδαμε στην ανοιχτή προπόνηση πόσο ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα, είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά την ομάδα από κοντά, αλλά ήταν σε προπόνηση. Τώρα θα το δούμε μέσα σε αγωνιστικό χώρο, σε αγώνα και ελπίζω να τους δείξουμε το ευ αγωνίζεσθαι και ταυτόχρονα τη δυναμική της έδρας μας».

Για το Basketball Champions League: «Θα πρέπει να αντέχουμε σε δύο δυνατούς αγώνες κάθε εβδομάδα, συν τα ταξίδια. Μπορεί να τύχει εβδομάδα να παίζουμε Κυριακή και Τρίτη, υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα. Εκεί πρέπει να δούμε λίγο πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι παίκτες μας, αλλά είναι επαγγελματίες, έχουμε ένα πολύ καλό coachin team για να τους προετοιμάσουμε καλά».

Πρίφτης: "Είναι διάκριση επιβράβευσης και ευθύνης"

Για τη βράβευσή του ως κορυφαίος κόουτς της χρονιάς: «Είναι μία διάκριση και επιβράβευσης, αλλά και ευθύνης. Αυτά τα βραβεία απευθύνονται σε ένα πρόσωπο, αλλά αντανακλούν σε πολύ κόσμο. Πλαισιώνουν το κάθε πρόσωπο είτε είναι MVP, είτε μέλος της καλύτερης 5άδας, είτε θεαματικότερος παίκτης... Είναι μια συλλογική δουλειά σε οποιοδήποτε βραβείο. Συνεισφέρουν πολλοί άνθρωποι για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα. Αυτά τα βραβεία είναι πολύ σημαντικά όταν είναι απόρροια ομαδικής δουλειάς. Για αυτόν τον λόγο είμαι περήφανός για την διάκριση του Οkaro White, αλλά και γενικά για την πορεία που είχε η ομάδα πέρυσι».

Για την κλήρωση: «Η κλήρωση πάντα διαμορφώνεται με τον Α ή Β τρόπο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε και να ανταπεξέλθουμε. Για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία ο συνδυασμός των ταξιδιών της Ευρώπης με του ελληνικού πρωταθλήματος. Πώς αυτά τα δύο θα είναι πιο ευνοϊκά σε ότι έχει να κάνει με την κούραση και την καταπόνηση της ομάδας».

Για την ομάδα: «Θεωρητικά το ρόστερ έχει διαμορφωθεί, επί της ουσίας όμως στο γήπεδο δεν είμαστε ακόμα όλοι μαζί. Αυτό είναι ένα αδύναμο σημείο που πρέπει να το καλύψουμε και να προσαρμοστούμε. Περιμένουμε τον Σανικίντζε μέσα στις επόμενες δέκα μέρες. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ