ΑΡΗΣ

Ξανθόπουλος: "Ο κόσμος, ο Πρίφτης και ο Λάσκαρης"

Ξανθόπουλος: "Ο κόσμος, ο Πρίφτης και ο Λάσκαρης"
INTIME SPORTS

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Άρη, Βασίλης Ξανθόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τους στόχους του με τους "κίτρινους", τη σεζόν με τον Πανιώνιο και τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.

Ο γκαρντ του Άρη, Βασίλης Ξανθόπουλος, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" με τους Γιώργο Οικονόμου και Χρήστο Τσάλτα.

Αναλυτικά ο νεοαποκτηθείς γκαρντ των "κίτρινων" μίλησε:

Για την καλοκαιρινή του προετοιμασία: "Δεν έχω σταματήσει τις προπονήσεις από όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Βέβαια στο τέλος του μήνα θα πάω διακοπές με τη γυναίκα μου και το παιδί μου για έξι ημέρες".

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στον Πανιώνιο: "Θεωρώ ότι ήταν η πιο δύσκολη σεζόν για μένα και ολοκληρώθηκε με αρνητικό αποτέλεσμα, τον υποβιβασμό. Δεν το περιμέναμε. Παρ' όλα αυτά εγώ κέρδισα κάποια πράγματα από τον Πανιώνιο και γενικά και ο Πανιώνιος με έχει βοηθήσει και εγώ έχω βοηθήσει την ομάδα".

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη: "Είναι μία ιστορική ομάδα, με μπασκετικό κοινό και φέτος θα παίξει στην Ευρώπη, έπειτα από τρία χρόνια. Για έναν αθλητή με φιλοδοξίες αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και το πλάνο που μου ανέλυσε ο κ. Πρίφτης, όπως φυσικά και η παρουσία του κ. Λάσκαρη που φέρνει φερεγγυότητα στην ομάδα".

Για τους στόχους του Άρη: "Αρχικά να γίνουμε ομάδα, διότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Ο στόχος της τρίτης θέσης, που θέλει και ο κόσμος, είναι εφικτός, αλλά δεν θέλω να τον ορίσω. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να γεμίζει το «Αλεξάνδρειο» με το καλό μπάσκετ που παίζουμε. Το γεμάτο γήπεδο είναι σημαντικό και για εμάς, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Με τον κ. Πρίφτη είχα συνεργαστεί και στην Εθνική, όταν ήταν βοηθός. Του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και η πιεστική άμυνα και έτσι θέλουμε να παίξουμε και φέτος. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Πέρσι, μου έκανε εντύπωση ο κόσμος του Άρη και εύχομαι φέτος να έχουμε μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να δώσω χαρά σε αυτόν τον κόσμο".

Για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: "Το σέρβικο μοντέλο το έχω ζήσει με τον κ. Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών και θα ήθελα στον πάγκο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται κάποιος Έλληνας, αλλά ο κ. Γιαννακόπουλος ξέρει καλύτερα. Τον Σάσα Τζόρτζεβιτς τον ξέρω ως παίκτη και από το λίγο που έχω δει ως προπονητή. Είναι καλή επιλογή και ελπίζω να φτιάξει καλή ομάδα. Μακάρι, επίσης, να παίξουν και οι… μικροί. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να είναι και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στο Final Four".

Για το ελληνικό μπάσκετ: "Έχω την εντύπωση από πέρσι ότι έχει ξεκινήσει η ανάκαμψή του. Υπάρχουν καινούριοι επενδυτές, ο κ. Αγγελόπουλος στην Α.Ε.Κ., ο κ. Λάσκαρης στον Άρη, ο Π.Α.Ο.Κ. κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα, υπάρχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και δυνάμεις από τα νησιά, όπως το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

Για εθνική Εφήβων που πήρε την τέταρτη θέση στον κόσμο: "Είναι μία ομάδα με ταλέντο και αρκετά παιδιά τα ξέρω από τον Πανιώνιο. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν, να έχουν το μυαλό μέσα στο… κεφάλι τους και σωστή νοοτροπία. Είναι στο αίμα του Έλληνα το μπάσκετ και ειδικά το καλό μπάσκετ και συνέχεια βγαίνουν νέα ταλέντα. Σημαντικό είναι οι ομάδες να δίνουν χρόνο στα παιδιά για να δημιουργηθούν παίκτες και για την Εθνική".

. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ