ΑΡΗΣ

Κόμματος στο Sport24.gr: "Ζούσαμε γι' αυτό το Κύπελλο!"

Κόμματος στο Sport24.gr: "Ζούσαμε γι' αυτό το Κύπελλο!"

Σαν σήμερα (29/2) ο Άρης κατέκτησε τον τελευταίο εκ των 21 τίτλων που... κρέμονται στην οροφή του "Nick Galis Hall", γύρω από τη φανέλα με το Νο.6! Ο Νέστορας Κόμματος μιλάει στο Sport24.gr για τον τελικό της Λαμίας (PHOTOS, VIDEO).

Σύμφωνοι, μια όμορφη ανάμνηση είναι, πολλές φορές, πιο ωραία από την ευτυχία που την προκάλεσε ωστόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Άρη στον τελικό με τον Ολυμπιακό αποτελεί σημείο αναφοράς, με δεδομένο ότι πρόκειται για τον τελευταίο εκ των 21 τίτλων που... κρέμονται στην οροφή του "Nick Galis Hall", γύρω από τη φανέλα με το Νο.6!

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 12 χρόνια, ο Άρης κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο στο μπάσκετ, κερδίζοντας με 73-70 τον Ολυμπιακό στον επεισοδιακό τελικό της Λαμίας. Παρεμπιπτόντως οι "κίτρινοι" έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε τα οκτώ Κύπελλα Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες καθώς το δίδυμο των Μαστραφτσή, Καρούση απαίτησε την εκκένωση των κατάμεστων κερκίδων του γηπέδου από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στο "Χαλκιοπούλειο" ώστε να παιχτεί το τελευταίο δεκάλεπτο!

Η διακοπή του παιχνιδιού στο 28' αποφασίστηκε έπειτα από τις τρεις φωτοβολίδες που πετάχτηκαν στο κλειστό, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 51-44! Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Μπάρτον να πετυχαίνουν την ανατροπή και να πανηγυρίζουν σε ένα άδειο γήπεδο την κατάκτηση του τίτλου, ο οποίος επικυρώθηκε στις... 19 Απριλίου εκείνης της χρονιάς, όταν το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την ένσταση του Απόλλωνα Πάτρας για την εγκυρότητα του ημιτελικού με τους Θεσσαλονικείς.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2004 ο Άρης πρόσθεσε τον τελευταίο τίτλο στην τροπαιοθήκη του αποδίδοντας το ωραιότερο μπάσκετ της σύγχρονης ιστορίας του, σε μία χρονιά που ξεκίνησε με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και συνεχίστηκε με τον Τσαρλς Μπάρτον. Ο Νέστορας Κόμματος εξιστορεί στο Sport24.gr όσα βίωσε στον τελικό της Λαμίας. Παράλληλα, ο 38χρονος φόργουορντ που συνεχίζει το μπάσκετ στον Ερμή Αγιάς και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μιλάει για το μέλλον των "κίτρινων" που πλέον βρίσκονται στον σωστό δρόμο αρκεί να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κόμματος στο Sport24.gr: "Ζούσαμε γι' αυτό το Κύπελλο!"

"Κατ' αρχάς, θα σε γυρίσω λίγους μήνες πριν από εκείνο το παιχνίδι. Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που συμφώνησα με τον Άρη, εξήγησα ενώπιον όλων ότι θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με αυτή την ομάδα! Το Κύπελλο, λοιπόν, ήταν η μεγάλη ευκαιρία μας. Γύριζε στο μυαλό μας όλη τη χρονιά κι έγινε πιο έντονο από τη στιγμή που περάσαμε το εμπόδιο του Ηρακλή και προκριθήκαμε στο Final Four. Σε εκείνο το σημείο είπαμε «ώπα, εδώ είμαστε! Αυτόν τον τίτλο πρέπει να τον πάρουμε!». Η ομάδα πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα, έπαιζε ωραίο μπάσκετ και νιώθαμε καλά από προπόνηση σε προπόνηση, από παιχνίδι σε παιχνίδι... Ζούσαμε γι' αυτό το Κύπελλο!" παραδέχεται ο Κόμματος, 12 χρόνια μετά το Κύπελλο που κατέκτησε ο Άρης στο Χαλκιοπούλειο.

"Η διακοπή ευνόησε τον Άρη"

Ο τελικός της Λαμίας σημαδεύτηκε από επεισόδια και κράτησε συνολικά 4 ώρες, με τον έμπειρο φόργουορντ να παραδέχεται ότι: "Πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου εκείνες τις στιγμές. Έφυγαν φωτοβολίδες μέσα στο κλειστό και κινδύνευσαν ζωές! Τρελές και επικίνδυνες καταστάσεις! Πιο πριν στο ξενοδοχείο η ομάδα και οι οικογένειες τους δέχτηκαν επίθεση στο λόμπι, τι να λέμε τώρα... Τώρα σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, η διακοπή που έγινε μας ευνόησε ξεκάθαρα. Τον Άρη γιατί ο Ολυμπιακός είχε καλύτερο ρυθμό μέχρι να γίνουν τα επεισόδια, είχε το πάνω χέρι στο ματς. Μόλις οι ομάδες επέστρεψαν, ήμασταν αποφασισμένοι να γυρίσουμε την κατάσταση. Είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο, αν θες, με βάση όσα προηγήθηκαν και τα καταφέραμε καθώς θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο. Τόσο για μας όσο και για τους φιλάθλους μας που δυστυχώς χωρίς να φταίνε δεν μπόρεσαν να μείνουνε μέχρι τέλους και να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί".

"Ανέβασα πυρετό από το ξύλο!"

Τι θυμάται ο ίδιος περισσότερο από την κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου της Λαμίας; "Ήταν ένα Final Four με πάρα πολύ ξύλο (γέλια)! Σκέψου ότι μου είχαν σκίσει το φρύδι από μια αγκωνιά! Τις επόμενες ημέρες ανέβασα πυρετό από το ξύλο! Επίσης, ήταν συγκλονιστικά αυτά που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη, όταν επιστρέψαμε. Ξεπεράσαμε, λοιπόν, αυτή την περιπέτεια και γυρίσαμε κατά τη 1-1μιση το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα, όταν μας υποδέχτηκαν χιλιάδες κόσμου! Και αποκορύφωμα ήταν την επόμενη μέρα με τα πανηγύρια στον Λευκό Πύργο. ".

Κόμματος στο Sport24.gr: "Ζούσαμε γι' αυτό το Κύπελλο!"

Ζητήσαμε από τον Κόμματο να εντοπίσει ομοιότητες ανάμεσα στον Άρη του Πάρκερ, του Ραϊτσεβιτς, του Μπέιλι, του Στακ και του Βετούλα με την εφετινή έκδοση της ομάδας που κοουτσάρει ο Δημήτρης Πρίφτης. "Και οι δυο ομάδες παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα ενώ ο κόσμος είναι ξανά παρών. Είναι πάντα δίπλα στον Άρη, ό,τι κι αν συμβεί. Υπάρχει, βέβαια, μια τεράστια διαφορά στο διοικητικό κομμάτι. Τότε υπήρχαν... πολλοί γύρω-γύρω από την ΚΑΕ. Πλέον ο κύριος Λάσκαρης είναι αυτός που καλείται να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Είναι καλό που ασχολείται ένας άνθρωπος με διάθεση να προσφέρει. Ο κόσμος πρέπει να αγαπήσει αυτή την προσπάθεια, ώστε να μην γίνουν λάθη του παρελθόντος! Πίεση υπάρχει, για τον Άρη μιλάμε... Απλώς δεν πρέπει να επαναληφθεί ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια".

"Έγιναν... εγκλήματα τα προηγούμενα χρόνια"

Τι θα πρέπει να αποφύγει ο Άρης προκειμένου να επιστρέψει στους τίτλους; Ο Κόμματος υποστήριξε: "Το βασικό που χρειάζεται είναι... ψυχραιμία. Επαναλαμβάνω, οι άνθρωποι του Άρη πρέπει να αποφύγουν τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, όπου έπεσαν και πάλι λεφτά όμως έγινε κακή διαχείριση. Ο κόσμος του Άρη τα γνωρίζει 100% αυτά τα λάθη! Ξέρει τι έχει συμβεί και μπορεί να καταλάβει τα εγκλήματα που έγιναν!!! Θυμηθείτε, για παράδειγμα, τι έγινε με τη δική μας ομάδα. Τερμάτισε τέταρτη, κατέκτησε το Κύπελλο και διαλύθηκε! Δεν είναι λάθος αυτό; Ό,τι έγινε και με την ομάδα της περασμένης σεζόν που κατέκτησε το Champions Cup και ξηλώθηκε! Ηρεμία χρειάζεται. Ηρεμία και υπομονή".

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 38-34, 54-53, 70-73

Ολυμπιακός (Σάκοτα): Γιούρακ 10, Χαρίσης 13 (1), Γκόρενς 4, Διαμαντόπουλος 11 (1), Γιαννουζάκος, Λιαδέλης 6, Γιαννόπουλος 9 (1), Σκλάβος 4, Μπάγκαριτς 7, Βολκοβίσκι 6, Χαραλαμπόπουλος, Πρίντεζης.

Άρης (Μπάρτον): Πάρκερ 21 (3), Ραίσεβιτς 2, Λάππας, Κυρίτσης, Κόμματος 11, Βετούλας 2, Μπέιλι 12(2), Λικχολίτοφ 13, Στακ 12, Νίκιλα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ