ΑΡΗΣ

"Κόλλησε" του Γιάνκοβιτς στον Άρη

"Κόλλησε" του Γιάνκοβιτς στον Άρη

Δεν εξελίσσεται με θετικό τρόπο η υπόθεση Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δεν είναι η Βαλένθια, αλλά το ότι μετακίνησή του στην Ελλάδα θα σημαίνει οικονομική ζημία για τον ίδιο.

Όσο δύσκολη είναι η προσπάθεια λύσης των συμβολαίων των Αμερικανών Ντέβον Μαρμπλ, Έρικ Μπάκνερ και Μάικλ Τζένκινς από το ρόστερ του Άρη, με εξαίρεση ίσως τον πρώτο ώστε να τον διαδεχτεί ο γνώριμος από την περσινή χρονιά Τζερέλ ΜακΝίλ, άλλο τόσο είναι η απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς από τη Βαλένθια. Κι αυτό γιατί αν ο διεθνής φόργουορντ αποχωρήσει οικειοθελώς από τη Βαλένθια, δεν θα πάρει αποζημίωση ανάλογη με το συμβόλαιο που υπέγραψε.

Ο Δημήτρης Πρίφτης από το καλοκαίρι είχε δείξει τη διάθεσή του για την απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα παρέμενε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με σκοπό να αποτελέσει το βασικό 3άρι της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες το θέλω του είχε φανεί και από το γεγονός ότι είχε χειριστεί την υπόθεση προσωπικά, αλλά η διαφορά στο οικονομικό σε εκείνο το χρονικό σημείο είχε σαν αποτέλεσμα να αποδεχτεί την πρόταση της ισπανικής Βαλένθια.

Η απόδοση του Ντέβον Μαρμπλ, κυρίως στις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα εκτός έδρας στο Ρέθυμνο και στο τοπικό ντέρμπι στη Nick Galis Hall από τον ΠΑΟΚ, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου επαναφέροντας το σενάριο απόκτησης του Βλάντο Γιάνκοβιτς, σε σημείο που οι επαφές των δύο πλευρών είχαν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που έγινε γνωστό ότι θα αποχωρήσει από την Βαλένθια. Κάτι που προκύπτει και από το ρεπορτάζ που προέρχεται τις τελευταίες ώρες από την Ισπανία σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία με τον Ουκρανό σέντερ, Σλάβα Κράβτσοφ, θα φέρει αλλαγές στο ρόστερ της. Εν ολίγοις ο τεχνικός της Πέδρο Μαρτίνεθ θα κληθεί αναγκαστικά να αφήσει έναν κοινοτικό παίκτη του εκτός ACB με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να είναι ο επικρατέστερος. Κάτι που προκύπτει και από το ότι παίζει ελάχιστα.

Την ίδια ώρα στον Άρη από την πρώτη στιγμή που αποφάσισαν να επανέλθουν θέλησαν να του προσφέρουν συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο, για την φετινή και την επόμενη αγωνιστική περίοδο δηλαδή. Τελικά ωστόσο δεν θα προχωρήσει η περίπτωσή του, αφού το οικονομικό "χάσμα" που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται δύσκολο να γεφυρωθεί αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί τα χρήματα που του προσφέρει ο Άρης είναι μεν πάνω από 100.000 ευρώ, αλλά δεν καλύπτουν αυτά του συμβολαίου της ισπανικής ομάδας. Για αυτό και στον Άρη δεν θα επιμείνουν και θα κινηθούν προς άλλον παίκτη.

Προβλήματα πάντως υπάρχουν και στις λύσεις των συμβολαίων που είναι στο προσκήνιο. Όχι τόσο του Ντέβον Μαρμπλ για να έρθει ο σχεδόν συμφωνημένος Τζερέλ ΜακΝίλ καθώς έχει μονοετές συμβόλαιο όσο με τους Έρικ Μπάκνερ και Μάικλ Τζέννκινς. Ο τραυματισμός του Βασίλη Καββαδά για διάστημα απουσίας για 1,5-2 μήνες του δίνει παράταση παραμονής μέχρι νεοτέρας στον πρώτο ενώ ο δεύτερος φέρεται αξιώνει όλο του το συμβόλαιο για να το λύσει.

Όπως και να έχει στις τάξεις του Άρη επικρατεί εγρήγορση στην υπόθεση του Τζερέλ ΜακΝίλ όπως και στις λύσεις των συμβολαίων. Κάτι που ισχύει και με τον Μαρκ Κάρτερ με τον Αμερικανό πρώην της ΑΕΚ να παραμένει πάντα στα υπόψη.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ