ΑΡΗΣ

Κετσελίδης: "Πειθαρχημένο σύνολο η Οστάνδη"

Κετσελίδης: "Πειθαρχημένο σύνολο η Οστάνδη"

Ο Γιώργος Κετσελίδης αναλύει την Οστάνδη, προσεχή αντίπαλο του Αρη στο Basketball Champions League, το οποίο επαναρχίζει την Τρίτη (5/12).

Το Basketball Champions League αρχίζει πάλι την Τρίτη (5/12) έπειτα από διακοπή μιας εβδομάδας (λόγω του πρώτου "παραθύρου" των εθνικών ομάδων) και ο Άρης έχει μπροστά του το εκτός έδρας παιχνίδι με την Οστάνδη, στο φινάλε του πρώτου γύρου για την κανονική περίοδο.

Η Οστάνδη βρίσκεται μία θέση κάτω από τον Άρη (με ρεκόρ 2-4) στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης, ωστόσο έχει δώσει μόνο δύο από τους πρώτους έξι αγώνες της στο Βέλγιο, έχοντας απολογισμό 1-1. Ο Γιώργος Κετσελίδης, ασίσταντ κόουτς του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της ομάδας, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν για τον Αρη στην Οστάνδη...

Η ανάλυση της Οστάνδης

" Η B.C. Oostende είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν το ρεκόρ 2-4 που έχει αυτή τη στιγμή στο Basketball Champions League. Είναι πολύ πειθαρχημένo σύνολο" τονίζει ο Κετσελίδης, που έκανε ενδελεχή ανάλυση της αυριανής αντιπάλου των "κίτρινων" στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

" Στηρίζεται πάρα πολύ στους δύο playmaker της, τον Dusan Djordjevic και τον Vladimir Mihailovic. Έπειτα, έχει δύο πάρα πολύ καλούς ψηλούς, τον Tonye Jekiri και τον Mike Myers, ενώ εδώ και μια βδομάδα επανήλθε και ο Marko Jagodic-Kuridza, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στον αγκώνα και έπαιζε από πέρσι στην B.C. Oostende και παλαιότερα στην CEZ Nymburk και την KK Cibona.

Είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα στην επίθεση και αρκετά σκληρή στην άμυνα. Το παιχνίδι της στηρίζεται περισσότερο στο Pick and Roll, από το οποίο είτε σκοράρουν είτε δημιουργούν καταστάσεις οι Djordjevic και Mihailovic για τους ψηλούς. Θεωρώ ότι μεγάλη τους δύναμη είναι ο Myers και ο Jekiri, οι οποίοι είναι πολύ δυνατοί κοντά στο καλάθι.

Στην άμυνα αν και δέχονται αρκετούς πόντους, 74.6 ανά αγώνα στο Basketball Champions League, είναι πολύ σκληρή και αρκετά αθλητική ομάδα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και σε άμυνα και σε επίθεση, να μην τους επιτρέψουμε να βρουν τον ρυθμό τους και να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες έχουν αμυντικά και επιθετικά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ