ΑΡΗΣ

Κεσαπίδης: "Ο Βεζένκοφ βάζει στόχους και τους πετυχαίνει"

Κεσαπίδης: "Ο Βεζένκοφ βάζει στόχους και τους πετυχαίνει"
INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Κεσαπίδης, που εργάστηκε με τον Σάσα Βεζένκοφ στις υποδομές του Άρη, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Τάπες και Καρφώματα" για τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Μπαρτσελόνα.

Στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής "Τάπες και Καρφώματα" φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Κεσαπίδης. Ο νυν προπονητής του Εσπέρου Πατρών ήταν προπονητής του Σάσα Βεζένκφο στα τμήματα υποδομής του Άρη, οπότε είχε αρκετά πράγματα για να πει για τον νέο πάουερ φόργουορντ της Μπαρτσελόνα.

Αναλυστικά όσα δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα του Σάσα Βεζένκοφ: " Ο Αλέξανδρος είναι ένα πραγματικό... διαμάντι. Είναι Από μία οικογένεια που του έχει δώσει αρχές. Είναι ένα πολύ συνειδητοποιημένο παιδί, εργατικό που βάζει στόχους και προσπαθεί να τους ξεπερνάει".

Για την μετακίνησή του στη Μπαρτσελόνα: " Συνήθως τα παιδιά βλέποντας μεγάλα συμβόλαια από μεγάλες ομάδες, γοητεύονται. Ο Σάσα διάλεξε τον άλλο δρόμο. Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, δεύτερος στα ριμπάουντ και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει για την επιλογή του. Πηγαίνει έτοιμος παίκτης στη Μπαρτσελόνα".

Για την προσαρμογή του στους "μπλαουγκράνα": " Είναι ένας παίκτης που προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη. Έχει ένα πολύ δυνατό σημείο που είναι το σουτ το οποίο θα του χρειαστεί στο ισπανικό μπάσκετ. Θέλει λίγο βελτίωση στην ταχύτητα στα πόδια για να μπορέσει ν' ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως αν του δείξουν τον σωστό δρόμο θα προσαρμοστεί γρήγορα".

Αναφορικά με τους Μποχωρίδη και Βεζένκοφ που είχε στο εφηβικό του Άρη: " Τα δύο παιδιά δεν βιάζονται. Έχουν το μυαλό μέσα στο κεφάλι τους και λειτουργούν δουλεύοντας σκληρά χωρίς πολλά λόγια. Γι' αυτό ανταμείφθηκαν με καλά συμβόλαια σε μεγάλες ομάδες".

Μαζί τους είχε στεφθεί Πρωταθλητής στο εφηβικό το 2013 με την ομάδα του Άρη: " Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τους παίκτες σου να προοδεύουν και εσύ να τους έχει δώσει ένα... λιθαράκι. Είναι μεγάλη ευτυχία για κάθε προπονητή να βλέπει τους παίκτες να φτάνουν ψηλά. Τότε είχαμε κατακτήσει το Πρωτάθλημα σε ένα δυνατό τουρνουά όπου συμμετείχαν πέντε, έξι παιδιά τα οποία τώρα αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα".

Για τον Έσπερο Πατρών και τον Νίκο Δίπλαρο: " Γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Έσπερο. Όσο για το Νίκο Δίπλαρο, του δώσαμε έναν ρόλο στη Γ' Εθνική. Ανταποκρίθηκε κι έκανε ένα βηματάκι μπροστά. Του αρέσει η δουλειά και αυτό θα τον βοηθήσει στη συνέχεια της καριέρας του στην Α1 και την ΑΕΚ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ