ΑΡΗΣ

Κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης στον Γκάλη εν όψει ΠΑΟΚ

Κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης στον Γκάλη εν όψει ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης μετά την ανακοίνωσή της για το sold out στο σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ περιμένει να δώσει το παρών και ο Νίκος Γκάλης.

Επί ποδός του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ βρίσκονται άπαντες στις τάξεις της ΚΑΕ Άρης από το πρωί στη Nick Galis Hall αναμένοντας το τζάμπολ στις 21:00 και τον Νίκο Γκάλη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχει γίνει.

Ο “Νικ” δέχθηκε το σχετικό κάλεσμα της ΚΑΕ από τον πρόεδρό της Λευτέρη Αρβανίτη και τον μεγαλομέτοχό της Νίκο Λάσκαρη να παραβρεθεί όπως είχε κάνει και στο ντέρμπι της πρεμιέρας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Γκάλης είναι θετικός και δεσμεύτηκε πως θα κάνει το παν για να παραβρεθεί για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος όπου και πάλι σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης έχει υπάρξει sold out. Η σχετική ενημέρωση είχε υπάρξει από το μεσημέρι της Πέμπτης σε ένα ακόμη δείγμα της δίψας των φιλάθλων του Άρη να στηρίξουν την φετινή προσπάθεια. Τόσο της διοίκησης της ΚΑΕ με τον αέρα που έχει φέρει η έλευση του Νίκου Λάσκαρη όσο και της εικόνας που παρουσιάζει το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Κάλεσμα της ΚΑΕ Άρης στον Γκάλη εν όψει ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σύμφωνα και με την ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης τα εισιτήρια διαρκείας που έχουνε διατεθεί έχουνε φθάσει τα 2.500 και είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί. Δείγμα πίστης και προσδοκιών που δημιουργήθηκαν με την έλευση του Λάσκαρη για την φετινή χρονιά. Εξάλλου και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης έχει φροντίσει να ανεβάσει τον πήχη στην πορεία που επιθυμεί σε Ελλάδα, πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και Eurocup. Κι αυτό γιατί επιθυμεί την άμεση επιστροφή του Άρη στην Euroleaague από την πρώτη του κιόλας ουσιαστικά χρονιά στα διοικητικά της ΚΑΕ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι για το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Nick Galis Hall ο Άρης θα παρουσιαστεί με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το άνετο διπλό του περασμένου Σαββάτου στην Τρίπολη επί του Αρκαδικού αλλά και την πρώτη νίκη στο Eurocup επί της Μπουντούτσνοστ.

Στα θετικά για τον Πρίφτη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με το απουσιολόγιό του να είναι λευκό. Κάτι που σημαίνει ότι ο Άρης θα αντιμετωπίσει πλήρης τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο τεχνικός του είχε φροντίσει, για πρώτη φορά στην φετινή χρονιά σε παιχνίδι πρωταθλήματος κι αυτό γιατί το τζάμπολ του είναι στις 21:00, να δει όλους τους παίκτες του σε μία πρωινή προπόνηση. Αυτή ήταν χαλαρή και περιελάμβανε κυρίως σουτ και την τακτική εν όψει του ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σε ένα παιχνίδι όπου λογικά ο Άρης θα επιδιώξει να πάει την μπάλα μέσα στην ρακέτα του ΠΑΟΚ αξιοποιώντας τον φορμαρισμένο Τζαμέλ Χάγκινς αλλά και στην άμυνα να περιορίσει την περιφέρεια του. Και κυρίως τον αρχηγό της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου τον Κώστα Βασιλειάδη.

Κι αν επιθετικά ο Άρης δείχνει στο ξεκίνημα της χρονιάς του να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην αμερικάνικη τριπλέτα του των ΜακΝίλ, Γουάιτ και Χάγκινς ο Μιχάλης Πελεκάνος φλερτάρει με την 24η θέση των σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Για να γίνει αυτό ο έμπειρος φόργουορντ του Άρη θα πρέπει να βάλει 18 πόντους για να φθάσει τον Γιώργο Καράγκουτη που έχει σταματήσει στους 2.989 και έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στην προηγούμενη παρουσία του στον Άρη στα δύο εντός έδρας παιχνίδια στη Nick Galis Hall που όμως είχανε συνοδευτεί με ήττα είχε σκοράρει 18 (63-72 την περίοδο 2012-2013) και 19 πόντους (75-79 την περίοδο 2013-2014).

Ακόμη – και σύμφωνα πάντα με το κείμενο “Τι λένε οι αριθμοί” στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ - με 11 ασίστ ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα μπει στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων πασέρ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο διεθνής γκαρντ του Άρη έχει 847 έναντι 858 του Κώστα Χαραλαμπίδη που είναι στη 10η θέση. Τέλος ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Σπύρος Μούρτος θέλει με τη σειρά του 11 πόντους για να σπάσει το φράγμα των 400.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ