ΑΡΗΣ

Η επιστροφή του Άρη

Η επιστροφή του Άρη
Άρης πανηγυρική μπάσκετ INTIME SPORTS

Η απουσία του Άρη ήταν αισθητή τα τελευταία τρία χρόνια από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και από το Eurocup όπου επιστρέφει για να έχει ρόλο πρωταγωνιστή όπως αρμόζει στην ιστορία του και στο βάρος της φανέλας του.

Ο Άρης έχοντας γυρίσει σελίδα από τα τέλη της περσινής αγωνιστικής περιόδου με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη θέλει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στην επιστροφή του στο Eurocup όπου η κατάκτησή του οδηγεί στην Euroleague.

Μία επιστροφή που άργησε 1324 μέρες να έρθει αλλά το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη είναι αποφασισμένο να μπει με το δεξί στην Τραπεζούντα στις 19:00 όπου θα φιλοξενηθεί από την Τραμπζονσπόρ του Νέναντ Μάρκοβιτς και να δώσει το στίγμα του.

Το τελευταίο παιχνίδι του Άρη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και δη εκ νέου στο Eurocup ήταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2012. Τότε όταν είχε ηττηθεί από την ουκρανική Ντόνετσκ με 66-77(Ντέιβις 19-Κάρι 15) έχοντας για προπονητή του τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Μοναδικός συνδετικός κρίκος του τότε με το σήμερα είναι ο Τάσος Δήμας καθώς κανείς άλλος από τους παίκτες εκείνης της ομάδας δεν βρίσκονται στο φετινό ρόστερ.

Στην άκρη του πάγκου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δημήτρης Πρίφτης που παρά το ότι έχει ευρωπαϊκή εμπειρία από τις ομάδες που έχει κοουτσάρει και για αυτόν το σημερινό παιχνίδι θα είναι σημαδιακό. Κι αυτό γιατί θα είναι το πρώτο του ως πρώτος προπονητής στην άκρη ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στην πρεμιέρα του Δ΄ ομίλου του φετινού Eurocup.

Σε έναν όμιλο που είναι στο χέρι του Άρη με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει και με την διοικητική ηρεμία που τον χαρακτηρίζει με την έλευση του Νίκου Λάσκαρη που έχει φροντίσει ήδη να ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με την Euroalegue. Κάτι που συνέβη από την πρώτη του παρουσία στο περσινό Final Four που είχε διεξαχθεί στην Μαδρίτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης είχε δεχθεί συγχαρητήρια από εκπρόσωπο της Euroleague για την εικόνα που είχε η Nick Galis Hall το απόγευμα της Κυριακής στο ντέρμπι της πρεμιέρας της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης έχει στο χέρι του να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τον Δ΄ όμιλο του Eurocup στην επόμενη φάση του θεσμού και στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι. Το υλικό του εξάλλου είναι τέτοιο που με αξιοποίηση της έδρας του αλλά και κάποιες εκτός έδρας νίκες πετυχαίνοντας συνάμα να αντιμετωπίσει και την κούραση να πετύχει και ένα καλό πλασάρισμα.

Σε έναν όμιλο ωστόσο που έχει και περαιτέρω ελληνικό χρώμα με την παρουσία του Κώστα Καϊμακόγλου στην ρωσική Ούνικς Καζάν που φαντάζει και ως το φαβορί του Δ΄ ομίλου. Ακόμη υπάρχουν οι δύο τουρκικές Μπάνβιτ και Τραμπζονσπόρ του γνώριμού μας ως παίκτη και προπονητή από το πρωτάθλημά μας Νέναντ Μάρκοβιτς ενώ υπάρχουν ακόμη οι Μπουντούτσνοστ και Στεάουα που θεωρητικά φαντάζουνε αουτσάιτντερ αλλά μπορούνε να παίξουνε τον ρόλο του ρυθμιστή.

Αναλυτικά η Ούνικς με προπονητή της τον Εβγκένι Πασούτιν εκτός του Καϊμακόγλου έχει στο ρόστερ της Αμερικανούς πρώτης γραμμής όπως του Λάνγκφορντ και Τζέρελς αλλά και τον Λευκορώσο Παραχούσκι που έλαμψε την περσινή χρονιά στην Euroleague με τη Νίζνι.

Στην Τραμπζονσπόρ εκτός του Μάρκοβιτς το αστέρι της είναι ο Τέρενς Κίνσεϊ που αποτελεί και το επιθετικό της όπλο. Στόχος της επίσης είναι να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση δεδομένου ότι έχει ένα μπάτζετ που ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.

Η έταιρος τουρκική ομάδα η Μπάνβιτ έχει μειώσει το μπάτζετ της με τον τεχνικό της Ερνάκ να στηρίζει πολλά στον γνώριμο μας από το πέρασμά του από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ την περσινή χρονιά από τον Παναθηναϊκό και έμπειρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Έι Τζέι Σλότερ.

Η Μπουντούτσνοστ από το Μαυροβούνιο ουσιαστικά είναι μία γηγενής ομάδας έχοντας στο ρόστερ της παίκτες από τη χώρα της ή από τη Σερβία όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της περιμένει πάρα πολλά από την εμπειρία του Ομάρ Κουκ.

Κι όσο για τους Ρουμάνους της Στεάουα ως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου θα μπορούσε από τώρα να χαρακτηριστεί και ως η υποψήφια ζημιάρα σε όσους κάνουνε το λάθος να την υποτιμήσουν.

Κι όσο για την σημερινή πρεμιέρα του Άρη στον Δ΄ όμιλο του Eurocup στις 19:00 στην Τραπεζούντα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ; Στα συν για τον Πρίφτη είναι ότι μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του μετά και από την επιστροφή του και του Τζαμέλ Χάγκινς. Ακόμη το γεγονός ότι η Τραμπζονσπόρ καλείται να ξεπεράσει την βαριά εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας του τουρκικού πρωταθλήματος από την Γαλατασαράι με 58-80.

Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για την επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη στο Eurocup κρυφός πόθος είναι σίγουρο ο διπλός τελικός που θα διεξαχθεί 22 και 27 του Απρίλη στις έδρες των δύο φιναλίστ. Και κατ΄ επέκταση και στη Nick Galis Hall. Κάτι που αν συμβεί θα επαναφέρει μνήμες του διπλού τελικού κατάκτησης του Κυπέλλου Κόρατς το 1997 με την τουρκική Τόφας Προύσα, ενώ και φέτος ο Άρης ξεκινάει την φετινή του πορεία για τον Δ΄ όμιλο του Eurocup από την Τουρκία κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.

Υπενθυμίζεται τέλος πως ο Άρης είχε φλερτάρει με την διεκδίκηση και κατάκτηση του ULEB Cup που είχε μετονομαστεί σε Eurocup στις 11 Απριλίου του 2006 στο Σαρλερουά. Τότε όταν είχε ηττηθεί από την Ντιναμό Μόσχας των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία της ρωσικής ομάδας που είχε στο ρόστερ της τους Αντώνη Φώτση και Λάζαρο Παπαδόπουλο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ