ΑΡΗΣ

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων του Άρη

Η "ακτινογραφία" των αντιπάλων του Άρη

Ο Άρης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος αφού γλίτωσε την ταλαιπωρία των ταξιδιών και να χαμογελά αφού κρατά στο χέρι του την πρόκριση στο Last-32, με πιο δυνατό αντίπαλο την ρωσική Ούνικς Καζάν.

Ο Άρης που επιστρέφει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με όνειρα για μία πορεία αντάξια του ονόματός του και της ιστορίας του.

Στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς αφού τα ρόστερ των αντιπάλων του όπως και το δικό του τώρα "χτίζεται", υπάρχει δικαιολογημένη ικανοποίηση ότι αποφεύχθηκε η ταλαιπωρία που επιφυλάσσουν τα μακρινά ταξίδια.

Ικανοποίηση όμως μπορεί να υπάρχει και για το ότι είναι στο χέρι του η πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων έχοντας για πιο δυνατό αντίπαλο από τις πέντε πρώτες ομάδες που θα βρει στον δρόμο της η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη την ρωσική Ούνικς Καζάν.

Ομάδα επιπέδου Euroleague όπου και επιθυμεί να επιστρέψει μέσω της κατάκτησhς του όπως δεν τα κατάφερε πέρσι.

Ο Άρης υπενθυμίζεται πως στο Group D της Α΄ φάσης του Eurocup θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός της ρωσικής Ούνικς Καζάν στο πιο μακρινό του ταξίδι τις τουρκικές Τραμπζονσπόρ και Μπάνβιτ όπου θα φθάσει μέσω Κωνσταντινούπολης.

Στην Τραπεζούντα με μία ακόμη πτήση και στην Μπαντίρμα με φέρι μπόουτ δύο ωρών. Στο Βουκουρέστι ώστε να αντιμετωπίσει την Στεάουα υπάρχει απευθείας πτήση και στη Ποντγκόριτσα την έδρα της Μπούντουτσνοστ μέσω Βελιγραδίου.

Κι όσο για την ικανοποίηση των εύκολων ταξιδιών έχει να κάνει με καλύτερη διαχείριση των διπλών παιχνιδιών σε πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στο Eurocup.

Ούνικς Καζάν: Η Ούνιξ Καζάν είναι μία από τις δυνάμεις του ρωσικού μπάσκετ που προσπαθεί αλλά δεν τα έχει καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είτε στο πρωτάθλημα της χώρας είτε στη VTB United League. Το ρόστερ της αποτελείται από παίκτες που έχουν μάθει να αγωνίζονται σε επίπεδο Euroleague: Κώστας Καϊμακόγλου, Κιθ Λάνγκφορντ, Κέρτις Τζέρελς, Αντόν Πονγκράσοφ, Άρτσιομ Παρακχούσκι και Σεργκέι Μπίκοφ και απομένει να φανεί ποιοι ακόμη θα ακολουθήσουν με τις εισηγήσεις του τεχνικού της, Εβγκένι Πασούτιν. Κι όσο για τον στόχο της δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Eurocup που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στην Euroleague.

Μπάνβιτ: Η Μπάνβιτ ήταν μία από τις τρεις ομάδες που μαζί με τον Άρη είχαν συμμετάσχει στο περσινό 1ο τουρνουά "Nick Galis". Στην άκρη του πάγκου της την προπέρσινη αγωνιστική περίοδο είχε κάτσει ο Δημήτρης Ιτούδης και με την παρουσία του μεταπήδησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος τερμάτισε στην 5η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, έχει προπονητή τον Ερνάκ Σέλτσουκ και από τους παίκτες του ρόστερ της που ξεχωρίζουν είναι οι Αμερικανοί Κόρτνεϊ Φόρτσον, Ντομινίκ Τζόνσον, Τζάκι Καρμάικλ.

Τραμπζονσπόρ: Μία θέση κάτω από την Μπάνβιτ τερμάτισε στο τουρκικό πρωτάθλημα η Τραμπζονσπόρ ενώ ήταν και φιναλίστ στο Eurochallenge υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του ΚΑΟΔ (αλλά στο παρελθόν του Πανιωνίου και υποψηφίου για τον Άρη) του Βόσνιου Νέναντ Μάρκοβιτς. Πρόκειται για μία ομάδα που θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει στο νέο Eurocup με γνώμονα και το μπάτζετ της που ανέρχεται 3 εκ. ευρώ ενώ ήδη προχώρησε στην απόκτηση των Ντάριους Τζόνσον – Όντομ, Ντουάιτ Χάρντι, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Ντάμιαν Κούλιγκ και Άντρια Στιπάνοβιτς.

Μπουντούτσνοστ: Η Μπουντούτσνονστ αποτελεί μόνιμη πρωταθλήτρια στο Μαυροβούνιο και από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Αδριατική Λίγκα, στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό και στην δυνατή της έδρα. Προπονητής της είναι ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς και μεταξύ των παικτών που είχε στο περσινό της ρόστερ ήταν και ο άλλοτε του Άρη ο διεθνής Σέρβος Ιβάν Πάουνιτς.

Στεάουα Βουκουρεστίου: Η ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου θεωρείται εκ πρώτης όψεως πως θα αποτελέσει το αουτσάιντερ του Δ΄ ομίλου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι αμελητέα ποσότητα. Κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως το μπάτζετ της θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του Άρη και ήδη έχει αποκτήσει τους Μάρκο Μαρίνοβιτς, Κρις Κούπερ και Πανκράτσιγιε Μπάρατς.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ