ΑΡΗΣ

Γκάλης: "Η ψυχή μου είναι εδώ"

Γκάλης: "Η ψυχή μου είναι εδώ"
INTIME SPORTS

Το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη είναι γεγονός και μέσα του περικλείει όλη την ιστορία του "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ κι αυτό γιατί χαζεύοντας κανείς τις φωτογραφίες του παίρνει μία πρώτης τάξης γεύση του μεγαλείου του.

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν τόσο μέσα από τις φωτογραφίες όσο και από όλα κοσμούν το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη που επιτρέπει ένα ταξίδι στο χρόνο για να μαθαίνουνε οι νεότεροι και να έχουνε οδηγό για το μέλλον όπως και να θυμούνται οι παλιότεροι. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο μεγάλων μορφών που είχανε διοικήσει, κοουτσάρει ή φορέσει την βαριά φανέλα του "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ τα προηγούμενα χρόνια μέχρι το σήμερα.

Κι αν το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη αποτελεί ουσιαστικά ένα βιβλίο με πολλές σελίδες, ουσιαστικά ανεξάντλητες, προκαλεί εκτός του δέος και την πίστη ότι θα μπορέσουνε να ξανάρθουνε πάλι τέτοιες στιγμές.

Το Μουσείο Μπάσκετ του Άρη που ουσιαστικά εγένετο λίγες μόλις μέρες μετά από την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά. Και πιο συγκεκριμένα λίγες μέρες αφότου πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση του 90% των μετοχών της ΚΑΕ στο Νίκο Λάσκαρη. Και όχι μόνο αυτό αλλά αποτελεί και μία επιπλέον πρόκληση για τον ίδιο ο νέος ιδιοκτήτης να συμβάλει ώστε να προσφέρει την δική του πινελιά για νέες επιτυχίες.

Για επέκταση των 21 τίτλων που κοσμούν την οροφή του "Nick Galis Hall" και που στην άθροισή τους δημιούργησε γενεές φιλάθλων και μάλιστα εξαιρετικά πιστών ειδικά στις δύσκολες περιόδους όπως αυτές υπήρξανε τα προηγούμενα χρόνια. Το σίγουρο είναι πως αν ο Νίκος Λάσκαρης ήταν χθες παρών θα εισέπραττε από πρώτο χέρι τι εστί Άρης και ποιον λόγο πραγματικά αποτελεί τον "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ.

Μία βόλτα ανάμεσα στα σορτσάκια, τις φανέλες, τα σκισμένα παπούτσια του Στέργιου Γούσιου, τις 96 μπάλες όσες και οι παίκτες που αγωνίστηκαν και κατέκτησαν τους 21 τίτλους θα του δώσει μία πρώτης τάξης γεύση για το που βρίσκονται. Και το θετικό στην επιπλέον εμπλούτιση του Μουσείου Μπάσκετ του Άρη είναι η διάθεση που δείχνει ο Λάσκαρης στο ότι έδωσε προοπτική και όραμα από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε για καλύτερες μέρες. Για ένα αύριο που θα περιλαμβάνει τους επόμενους τίτλους.

Στα χαρακτηριστικά της χθεσινής βραδιάς των εγκαινίων ήταν όταν οι Νίκος Γκάλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Χάρης Παπαγεωργίου, Νίκος Φιλίππου, Βασίλης Λυπηρίδης και οι υπόλοιποι τραγούδησαν τον ύμνο του Άρη. Ένα σύνθημα για το οποίο έδωσε ο "Ξανθός" και ακολούθησαν οι υπόλοιποι μαζί με τους… νεότερους Σάββας Ηλιάδης και Δημήτρης Τσαλδάρης που ήταν μέλη της ομάδας που συμμετείχε στην Euroleague.

Ο Νίκος Γκάλης βαθιά συγκινημένος από όσα έβλεπε γύρω του δήλωσε: " Είναι τιμητική στιγμή για μένα, είναι μια στιγμή για όλους όσοι αγαπούν τον Άρη. Είναι κάτι για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι παλιοί. Ευχαρίστως έδωσα ότι μπορώ. Πολλά δεν τα έχω, γιατί τα είχα ήδη δώσει στον κόσμο… Η ψυχή μου είναι εδώ, το σπίτι μου είναι εδώ. Είμαι περήφανος για τον Σύλλογό μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι Άρης".

Κι όσο για την προσπάθεια που γίνεται με την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στα κοινά της ΚΑΕ Άρης τόνισε: " Κάτι γίνεται και τώρα, φτιάχνουμε τον καινούριο Άρη. Η προσπάθεια είναι να έχουμε μια ομάδα που να χαίρεται ο κόσμος. Ο άνθρωπος έχει ήδη βοηθήσει την ομάδα, έχει όρεξη να βοηθήσει και βλέποντας και τον κόσμο θα αγαπήσει την ομάδα".

Για το αν έχει απωθημένο την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ευρώπης με τον Άρη είπε: " Πάντα υπάρχει… Ήταν άλλες εποχές τότε, άλλες συνθήκες, άλλος ο συναγωνισμός. Εγώ ξέρω ότι πήραμε μεγάλη χαρά από τον τότε Άρη…".

Γκάλης: "Η ψυχή μου είναι εδώ"
INTIME SPORTS

Ο Άρης έχει καταφέρει να βάλει την πορτοκαλί την μπάλα σε όλα τα σπίτια. Επομένως αυτό το Μουσείο έπρεπε να έχει γίνει πιο νωρίς. Η ιστορία πρέπει να γράφεται και να μένει. Την ιστορία πρέπει να τη σέβεσαι για να σε σέβεται! Όταν πραγματικά η ψυχή είναι εδώ και επειδή πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να δώσουν και χρήματα και ν΄ ανέβει η ομάδα, τότε όλα μπορούν να γίνουν".

Όσον αφορά στα δικά του εκθέματα που υπάρχουν στο Μουσείο του Άρη, μεταξύ των οποίων και το περίφημο σακάκι του, που φορούσε σε όλους τους μεγάλους αγώνες της δεκαετίας του '80 δήλωσε χαμογελώντας: " Είναι ένα σακάκι, το οποίο φορούσα. Για τον Άρη σημαίνει πολλά και για μένα λέει πολλά".

Τέλος κάνοντας τον απολογισμό του δήλωσε: " Εγώ έπαιξα μπάσκετ 19 χρόνια στον Άρη. Έχω βάλει 5.000 πόντους, μείον 30…. Επομένως, είμαι ο 2ος σκόρερ μετά τον Γκάλη όλων των εποχών, ενώ έχω διατελέσει και εννιά χρόνια προπονητής, κατακτώντας 13 τίτλους".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ