ΑΡΗΣ

Γιαννάκης... μετ' εμποδίων

Γιαννάκης... μετ' εμποδίων

Ο Αρης προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα του. Ομως για να αναλάβει ο Γιαννάκης, πρέπει να ξεπεραστούν προβλήματα. Και είναι πολλά.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά για τον Αρη, η επόμενη μέρα όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές και αν μέχρι τις 16 Ιουνίου έχουν διευθετηθεί, ίσως η διοίκηση Λάσκαρη να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο.

Ας τα βάλουμε όμως όλα σε μία σειρά... Ο κ.Λάσκαρης δεν μπόρεσε να τηρήσει την αρχική υπόσχεση που είχε δώσει στους παίκτες , σύμφωνα με την οποία θα τους εξοφλούσε τα χρωστούμενα ως τις 31 Μάιου. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, κοιτώντας τους στα μάτια πως θα μέχρι τις 16 του Ιουνίου θα έχει αποπληρώσει τους πάντες για την φετινή σεζόν. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αρχίσει και (πρακτικά) ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν με μεγαλύτερη ευκολία. Σε αντίθετη περίπτωση, τα εμπόδια θα είναι πολλά και ο κίνδυνος προσφυγών από πλευράς αθλητών είναι σχεδόν βέβαιο πως θα περάσει από τη θεωρία στην πράξη.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του προπονητή η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Δημήτρης Πρίφτης ναι μεν έχει συμβόλαιο για μία ακόμη χρονιά, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της διοίκησης, που έχει ήδη δώσει τα χέρια με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Πρίφτης γνωρίζει πως θα παραδώσει την σκυτάλη μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στον πάγκο της Θεσσαλονίκης, διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ. "Αν κρίνεις από τις φημολογίες, μπορείς να το πεις πως ήταν το τελευταίο μου ματς… Εγώ είμαι εδώ, έχω μια σχετική ενημέρωση, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έχω δεύτερο χρόνο συμβόλαιο, υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν...".

Ο Πρίφτης δεν πρόκειται να φύγει από... μόνος του αν δεν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα της σεζόν που μόλις τελείωσε. Τα χρήματα είναι πολλά, αλλά αν τα πάρει δεν πρόκειται να "καθίσει" πάνω στο συμβόλαιό του και να διεκδικήσει αποζημίωση. Αν όμως ο Αρης τον προσπεράσει και δεν τον εξοφλήσει, θα ζητήσει μέχρι τέλους όλα τα λεφτά του. Ειδικά αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης προχωρήσει στην πρόσληψη άλλου προπονητή.

Ποιος είναι ο άλλος; Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά με προϋποθέσεις. Ο "Δράκος" δεν πρόκειται να καθίσει σε πάγκο ομάδας που έχει οικονομικές εκκρεμότητες και είναι χειροπιαστό ότι υπάρχουν προβλήματα. Πρώτα θα πάρει τις εγγυήσεις που θέλει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε σχέση με το μπάτζετ της επόμενης σεζόν και μετά θα υπογραψει .Με άλλα λόγια, θέλει να αναλάβει, αλλά με τους δικούς του όρους. Και προς το παρόν αυτό δεν είναι δεδομένο.

Όσον αφορά στους παίκτες, πέραν των "μικρών" (Φλιώνη, Χρηστίδη, Καλαϊτζάκη και Δίπλαρου), κλειστά συμβόλαια έχουν οι Σπύρος Μούρτος και Βασίλης Καββαδάς, ενώ ο Άρης έχει στα χέρια του την οψιόν για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη. Παρόλα αυτά και η δική τους παρουσία στην ομάδα για την επόμενη χρονιά είναι στον αέρα, κυρίως των δύο τελευταίων. Όλα θα κριθούν από το αν θα εξοφληθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που τους έχει δοθεί, αλλά και από το πόσο "ηχηρές" θα είναι οι σειρήνες από άλλες ομάδες. Ήδη φημολογείται πως η ΑΕΚ έχει βάλει στο στόχαστρο τον Βασίλη Καββαδά.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ