ΑΡΗΣ

Γιαννάκης: "Είμαστε ο χρυσός του ελληνικού μπάσκετ"

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι δηλώσεις των Παναγιώτη Γιαννάκη και Παναγιώτη Βασιλόπουλου μετά το "διπλό" του Άρη επί του Λαυρίου Megabolt εστίασαν στη σημασία της αποψινής (21/10) νίκης των "κιτρινόμαυρων".

Ο Άρης έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη απέναντι στο Λαύριο Megabolt, με θύτη τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Ο 33χρονος φόργουορντ έβαλε το μεγάλο σουτ με 1.7'' για το τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του , εξηγώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της ΕΡΤ: " Είναι θέμα τύχης το τελευταίο σουτ, αν το βάλεις κερδίζεις αν το χάσεις τελείωσε. Δόξα τω Θεώ το βάλαμε, το αφιέρωσα στον πατέρα μου τον οποίο έχασα πριν από επτά μήνες".

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, ανέφερε πως " σοβαρευτήκαμε στο τέλος και πήραμε τη νίκη με την ανατροπή. Σε όλο το παιχνίδι δεν ήμασταν σοβαροί, δεν ήμασταν μέσα στο πλάνο και σε ότι είχαμε πει όλη τη βδομάδα, είχαμε εκνευρισμό, θέλαμε να το τελειώσουμε πιο νωρίς, αλλά δόξα τω Θεώ κερδίσαμε".

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ: " Συγχαρητήρια στο Λαύριο για την προσπάθεια που κάνει, που είναι αξιόλογη. Ξέραμε ότι έχουμε δύσκολο παιχνίδι, γιατί προερχόμασταν από δύο πολύ άσχημα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτά μας δημιούργησαν πίεση και νευρικότητα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε το Λαύριο για 35 λεπτά. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και όποιος έβλεπε το ματς μέχρι εκείνο το σημείο, θα πίστευε ότι θα κερδίσει το Λαύριο. Στο τέλος όταν γυρίσαμε το ματς, χάσαμε δύο εύκολα λέι απ, ήμασταν τυχεροί στην τελευταία φάση με τον Παναγιώτη, αλλά ήταν και ελεύθερο σουτ και ο Παναγιώτης ξέρει να τα βάζει αυτά τα σουτ. Είχαμε υπομονή και επιμονή, δεν πανικοβληθήκαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο και πήραμε τη νίκη, που θα μας βοηθήσει σιγά σιγά να δείξουμε πως οι παίκτες μας έχουν ποιότητα και ο Άρης σαν ομάδα έχει ποιότητα", για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για το μεγάλο σουτ που έβαλε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος :

" Είχαμε τη δυνατότητα να επιτεθούμε και με τον Κουάμι (Βον) και με τον Γιάννη (Αθηναίου), αλλά θέλαμε αυτά τα δύο παιδιά να τραβήξουν την προσοχή της άμυνας πάνω τους, ώστε να βγει ελεύθερο σουτ σε κάποιον άλλον, οπότε ήρθε,το έχει αυτό το σουτ ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος), δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτόν και όσο θα είναι πιο ήρεμος θα βοηθάει ακόμα περισσότερο. Επανέρχεται στο υψηλό επίπεδο και με την κλήση του στην Εθνική, έχει εμπειρία και ποιότητα".

Τέλος, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με τουρκικό ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, σχολίασε: " Είναι θέμα διοικητικό αυτό. Εγώ αυτό που έχω πει στα παιδιά είναι ότι δεν έχει καμία σημασία τι θα γίνει. Εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης είναι ομάδα που αξίζει να πιστέψει κανείς στο… υπέδαφος του! Είναι ο χρυσός του ελληνικού μπάσκετ. Εγώ πιστεύω σε αυτή την ποιότητα που έχει σαν σύλλογος".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ