ΑΡΗΣ

Εκπληκτικός ο Σανικίτζε στο ντεμπούτο του!

Εκπληκτικός ο Σανικίτζε στο ντεμπούτο του!

Εξαιρετικός για άλλο ένα βράδυ ο Άρης, επικράτησε εύκολα (91-76) της Στεάουα στο Βουκουρέστι. Εκπληκτικό ντεμπούτο για τον Βίκτορ Σανικίτζε.

Άλλο ένα τεστ, άλλη μια επιτυχημένη αποστολή για τον Άρη του Δημήτρη Πρίφτη, που ταξίδεψε στη Ρουμανία, αντιμετώπισε τη Στεάουα και τη νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία (91-76) με φόντο την έναρξη των επίσημων αγώνων του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φοβερά πράγματα από τον Σανικίτζε.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη τα βρήκε σκούρα στην πρώτη περίοδο (26-24), εξαιτίας της κακής αμυντικής της λειτουργίας και των τεσσάρων εύστοχων τριπόντων των γηπεδούχων, όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην και με τον Σανικίτζε η διαφορά έφτασε μέχρι τους 11 (34-45) πριν κλείσει το ημίχρονο στο 40-52.

Η Στεάουα δεν μπορούσε να κυνηγήσει κάτι περισσότερο και δεν είχε και το ταλέντο, τις ικανότητες για να το κάνει. Ο Άρης κράτησε μια διαφορά ασφαλείας, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +14 (60-74) και έφτασε στη νίκη με χαρακτηριστική ευκολία.

Στο ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα, ο Σανικίτζε είχε 6 πόντους με 3/4 δίποντα, 6 ριμπάουντ (όλα αμυντικά) και τον εκπληκτικό αριθμό των 11 ασίστ, μαζί με 3 κλεψίματα σε 25 λεπτά συμμετοχής. Ο Γεωργιανός είναι τρομερά ποιοτικός παίκτης και θα κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 40-52, 60-74, 76-91

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ: Ναγκοϊτέσκου, Σιγιάρτο 7 (1), Κάτανιτς, Νταρβίτσε 1, Γέβτοβιτς 13, Πετράτσε, Λονγκ 14 (3), Ιλέσκου 4, Ρουνκάουσκας 27 (5), Βάτσιου 2, Ντουτζίνσκι 8.

ΑΡΗΣ: Μάρμπλ 13 (3), Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 16 (4/5 τρίποντα), Κάμινγκς 16 (2), Ζάρας 9 (1), Μούρτος 4, Σίμτσακ 4, Μπάκνερ 9, Σανικίτζε 6 (6 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Καββαδάς 8.

Πρίφτης: "Μας λείπει... προπόνηση"

Ο προπονητής των "κιτρίνων", Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε μετά την φιλική επικράτηση επί της Στεάουα Βουκουρεστίου πως στο Βουκουρέστι " ήταν το τελευταίο φιλικό πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Θα ακολουθήσει μια εβδομάδα την οποία ουσιαστικά θα αφιερώσουμε στην προπόνηση, που μας λείπει... Μας λείπει πραγματικά, γιατί είμαστε μόλις δυο-τρεις μέρες όλοι μαζί. Ήταν ένα καλό εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι. Ένα ευρωπαϊκό ματς, στο οποίο μοιράσαμε αρκετά τον χρόνο. Έπαιξαν όλοι και βγάλαμε κάποια συμπεράσματα για κάποια κομμάτια του παιχνιδιού. Φυσικά χρησιμοποιήσαμε αυτό το παιχνίδι για να εγκλιματιστεί και να αρχίσει να προσαρμόζεται με την ομάδα ο Σανικίτζε. Θα συνεχίσουμε το υπόλοιπο διάστημα με προπονήσεις μέχρι αναμέτρηση του Κυπέλλου".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ