ΑΡΗΣ

Αυτός είναι ο Βίκτορ Σανικίτζε

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του Γεωργιανού πάουερ-φόργουορντ, Βίκτορ Σανικίτζε, του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε μπορεί να δείχνει φυσιογνωμικά μεγάλος σε ηλικία, αλλά μόλις τον περασμένο Απρίλη συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής (1/4/1986). Από τις πιο καλτ φιγούρες των ευρωπαϊκών γηπέδων και πλέον θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Άρη , με τους "κιτρινόμαυρους" να πραγματοποιούν μία σημαντική μεταγραφική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε γεννήθηκε στην Γεωργία (της τότε Σοβιετικής Ένωσης) την 1η Απριλίου του 1986. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις Ακαδημίες της Τιφλίδας (Academy Tbilisi) και το 2013, σε ηλικία 17 ετών, πήγε στην Γαλλία, ξεκινώντας την καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνιζόμενος στην Ντιζόν. Εκεί παρέμεινε για τρία χρόνια (2003-2006), φτάνοντας με την ομάδα έως και στους τελικούς του FIBA Euro Cup.

Όταν ήταν 20 ετών και τώρα στα 30

Αυτός είναι ο Βίκτορ Σανικίτζε

Με την Ταρτού κατάφερε να διακριθεί και η Βίρτους Μπολόνια τον έκανε δικό της τον Αύγουστο του 2009. Ο παίκτης παρέμεινε στο ιταλικό πρωτάθλημα για τέσσερα χρόνια, αγωνιζόμενος για μία τριετία (2009-2012) στην Βίρτους. Μάλιστα, στην σεζόν 2011-2012, ήταν τρίτος στα ριμπάουντ στην ιταλική λίγκα με 10.9, όντας και ο τρίτος κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στο σύστημα αξιολόγησης (19.8), ενώ στην επίθεση είχε μέσο όρο 12 πόντους.

Ακολούθως έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Σιένα (2012-2013) υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, βρίσκοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Euroleague. Σε 10 ματς στην διοργάνωση είχε μέσο όρο 5.7 πόντους και 5.1 ριμπάουντ, όντας ένας παίκτης ιδιαίτερα μαχητικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, σε άμυνα και επίθεση. Το καλοκαίρι του 2013 όμως αποχώρησε από την Σιένα, καθώς ο σύλλογος διαλύθηκε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεν δυσκολεύτηκε όμως να βρει νέο κλαμπ, καθώς η Σαραγόσα τον έκανε γρήγορα δικό της, με τον Γεωργιανό φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στο "3", όσο και στο "4", να επιστρέφει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Άφησε θετικές εντυπώσεις και στην Lega Endesa, έχοντας μέσο όρο 9.1 πόντους (62.5% στα δίποντα) και 5.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε με την φανέλα της Σιένα

Αυτός είναι ο Βίκτορ Σανικίτζε

Ο Βίκτορ Σανικίτζε είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Γεωργίας και καταφέρνει πάντα να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Μπορεί η πατρίδα του να μην έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο, αλλά φορώντας τα "ερυθρόλευκα" έχει βρει τον τρόπο να διακρίνεται, αποτελώντας βασικό μέλος του ροτέισον. Είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ μέσο όρο στο Eurobasket του 2011, 14.6 πόντους και 7 ριμπάουντ σε εκείνο του 2013 και 8.5 ριμπάουντ και 5.8 πόντους στο αντίστοιχο του 2015. Στα φετινά προκριματικά για την Ολυμπιάδα στο Ρίο, είχε μέσο όρο 14 πόντους και 3.5 ριμπάουντ.

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Γεωργίας

Related content

Με την απόκτηση του Βίκτορ Σανικίτζε, ο Άρης απέκτησε έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στο "3", όσο και στο "4", έναν μπασκετμπολίστα που μπορεί να συνεισφέρει σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ, στα οποία και έχει έφεση. Ξέρει να κινείται σωστά μέσα στην ρακέτα και μπορεί να λειτουργήσει είτε μακριά από το καλάθι, είτε κοντά σε αυτό. Ένας παίκτης που μπορεί να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ένας αθλητής-μαχητής που ξέρει να λειτουργεί μέσα στο σύνολο, κάνοντας καλύτερη την (εκάστοτε) ομάδα του. Από τους παίκτες-εργαλεία που λατρεύουν οι προπονητές.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ