ΑΡΗΣ

Αρβανίτης: "Δεν συμφωνούμε με κλειστές λίγκες!"

Αρβανίτης: "Δεν συμφωνούμε με κλειστές λίγκες!"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης δικαιολόγησε την απόφαση των "κίτρινων" να συμπορευτούν με τη FIBA ενώ δήλωσε έτοιμος για ένα μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης αναφέρθηκε στην αντίθεση του Άρη σε κλειστές λίγκες τύπου Euroleague, αιτία που τον οδήγησε στην επιλογή του FIBA Champions League. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος για ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, την προσεχή Δευτέρα (28/3, 19:00) στο "Nick Galis Hall".

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε στην ΕΡΤ3 τονίζοντας στην αρχική του τοποθέτηση: "Η ομάδα πάντα προετοιμάζεται με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με την Καβάλα. Η προετοιμασία είναι πάντα η ίδια. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, η ψυχολογία της ομάδας είναι πολύ καλή, η δουλειά θα γίνει όπως πρέπει μέσα στη βδομάδα και θα είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο".

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για συμμετοχή στο Champions League υποστήριξε: "Είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή που η Euroleague επέλεξε να κλείσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ δίνοντας δεκαετή συμβόλαια σε συγκεκριμένες ομάδες ότι δεν συμφωνούμε με κλειστές λίγκες, όχι γιατί δεν ήμασταν εμείς μέσα, άλλωστε θα μπορούσαμε μετά από κάποιο καιρό να είμαστε. Δεν βοηθά την ανάπτυξη στο μπάσκετ, τις επενδύσεις, τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμείς αγαπάμε το μπάσκετ και επιλέξαμε FIBA. Το αγωνιστικό κριτήριο είναι πάρα πολύ σημαντικό, γι’ αυτό παίζουμε στα πρωταθλήματά μας. Αν δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν σηκώνει η ευρωπαϊκή κουλτούρα μια κλειστή λίγκα. Ήταν λογικό να αντιδράσουν οι λίγκες και η Παγκόσμια Ομοσπονδία με αυτό που έκανε η Euroleague".

Για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο FIBA Champions League είπε ότι "δεν γνωρίζουμε ακόμα, γιατί υπάρχει το θέμα του αγωνιστικού κριτηρίου. Και εμείς αν δεν είμαστε μέσα στην πρώτη τετράδα δεν θα μπορούμε να παίξουμε. Πάντως το ότι βρέθηκαν στο Παρίσι εκπρόσωποι από τη Λιμόζ, τη Τσιμπόνα, την Παρτιζάν, την Βίρτους Μπολόνια είναι πολύ σημαντικό γιατί πρόκειται για ιστορικές ομάδες. Σίγουρα η πρώτη χρονιά θα είναι λίγο περίεργη, πιστεύω όμως ότι μετά από 1-2 χρόνια το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαμάχη και θα γίνουμε ένα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ