ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα"

Ζντοβτς: "Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντόβτς, μίλησε στο Sport24.gr για τους στόχους της Ένωσης, τονίζοντας ότι στόχος των “Κιτρινόμαυρων” είναι να μπουν “σφήνα” ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στην ΑΕΚ έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη φέτος. Και ο πρώτος που φρόντισε να το δείξει αυτό ήταν ο προπονητής της, Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Σλοβένος τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ΑΕΚ που χτίζεται και τους στόχους της που πρέπει πάντα να είναι υψηλοί, υπερτονίζοντας την ανάγκη που έχει η "Ένωση" πρώτα από όλα να πιστέψει ότι μπορεί να μπει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Είστε ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας σας;

" Είμαστε μαζί λιγότερο από ένα μήνα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Είχαμε καλή προετοιμασία, δουλέψαμε σκληρά και ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Μας έλειψαν, και μας λείπουν ακόμα, κάποιοι παίκτες επειδή είναι με τις Εθνικές τους ομάδες (σ.σ Μιλόσεβιτς, Ιβάνοβιτς και Ντίξον), ενώ όταν ξεκινούσε η προετοιμασία έφυγαν αναπάντεχα κάποιοι παίκτες, αλλά αυτό δε μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα. Έχουμε τώρα 13-14 παιδιά και έχουμε καλό προπονητικό σταφ, οπότε προς το παρόν όλα είναι τέλεια".

Μιλήσατε για αναπάντεχες φυγές παικτών, οπότε υποθέτω ότι μιλάτε για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Πιστεύετε ότι θα σας λείψει ως παίκτης δεδομένου ότι η περσινή ομάδα είχε χτιστεί γύρω από αυτόν;

" Κοίταξε, δε μου λείπει πια. Αυτό είναι το μπάσκετ, είναι ομαδικό άθλημα. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα. Ο Λουκάς αποφάσισε να αποχωρήσει επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος και το σέβομαι αυτό, οπότε του εύχομαι τα καλύτερα στην καριέρα του. Προφανώς είναι εξαιρετικός παίκτης, δε μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε, αλλά έχουμε άλλες επιλογές πλέον".

Το γεγονός ότι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας απουσιάζουν τρεις βασικοί παίκτες δυσκόλεψε το έργο σας;

" Πολλές ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα παραδοσιακά εδώ και χρόνια λόγω των μεγάλων διοργανώσεων. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί αυτό όταν συμφωνούσαμε με αυτούς τους παίκτες, αλλά είναι διεθνείς παίκτες, οπότε δεν είχαμε και πολλές επιλογές. Η αποχώρηση ωστόσο του Χέρστον μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τον Ρόκο Λένι Ούκιτς για να μας βοηθήσει στην θέση του πόιντ γκαρντ όπου υπήρχε μεγάλη πίεση στον Δημήτρη Μωραϊτη, ο οποίος στην αρχή ήταν ο μοναδικός μας πόιντ γκαρντ".

Έχετε πολλούς νεαρούς παίκτες όπως ο Μωραϊτης, ο Σκουλίδας, ο Τσαλμπούρης και ο Ιβάνοβιτς. Σκοπεύετε να τους δώσετε ευκαιρίες φέτος;

" Αυτός είναι ο στόχος μας. Το έχουμε συζητήσει πολύ και τους έχουμε δώσει αρκετές ευκαιρίες στα φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής εξαιτίας και των απουσιών που είχαμε. Αργότερα θα δούμε τί είναι καλύτερο για αυτά τα παιδιά και για την ομάδα και θα αποφασίσουμε".

Πιστεύετε ότι η φετινή ομάδα αντιπροσωπεύει περισσότερο την δική σας φιλοσοφία σε σχέση με την περσινή όπου ήρθατε στα μέσα της σεζόν και απλώς βρήκατε ένα ήδη διαμορφωμένο ρόστερ;

" Σίγουρα. Έτσι πρέπει εξάλλου γιατί εγώ έκανα τις επιλογές των παικτών"!

Και ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ φέτος;

" Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Αυτό είπα και στην πρώτη συνάντησή μου με τους παίκτες. Ξέρουν ότι ήρθαν σε μία μεγάλη ομάδα και όσοι δεν το ήξεραν φροντίσαμε να μάθουν ότι η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε και να βγούμε πιο δυνατοί από κάθε αποτέλεσμα που θα έχουμε, είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό".

Πιστεύετε ότι μπορεί η ΑΕΚ να μπει σφήνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό;

" Θα προσπαθήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συμβεί αυτό. Το βασικό όμως είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και μετά θα δούμε που θα μας βγάλει αυτό".

Η Ευρώπη είναι στο μυαλό σας;

" Ναι, φυσικά. Κι εκεί έχουμε υψηλούς στόχους. Θα το πάρουμε βήμα-βήμα, έχοντας στο μυαλό μας καταρχήν ότι πρέπει να περάσουμε τον όμιλό μας, αλλά θα θέλαμε να πάμε μέχρι το Final-4 του Champions League".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ