ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Προετοιμαζόμαστε για να κερδίσουμε"

Ζντοβτς: "Προετοιμαζόμαστε για να κερδίσουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται από τον Παναθηναϊκό (4/4, 20:00), σε ένα παιχνίδι δίχως βαθμολογικό κίνητρο για την "Ένωση". Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως ο Γιούρι Ζντοβτς και οι παίκτες του δεν θέλουν τη νίκη, για ψυχολογικούς λόγους πριν την έναρξη των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, η ΑΕΚ δεν κυνηγάει κάτι επί της ουσίας. Οι "κιτρινόμαυροι" είναι σίγουρα τέταρτοι αφού ο Άρης επικράτησε το Σάββατο (2/4) του Ρεθύμνου , για να "κλειδώσει" την τρίτη θέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς θα εμφανιστούν αδιάφοροι στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (4/4, 20:00) για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ειδικά από τη στιγμή που η "Ένωση" ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό πριν από δύο τρεις εβδομάδες, η νίκη μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία όλων λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ. Όπως είπε ο Γιούρι Ζντοβτς στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ: " Σίγουρα το αυριανό ματς θα είναι δύσκολο. Προετοιμαζόμαστε, όμως, για να κερδίσουμε. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στο συγκεκριμένο ματς και γιατί προπονηθήκαμε αρκετά σκληρά μέσα στην εβδομάδα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε… μεγαλώσει ως ομάδα και πρέπει να δείξουμε τον απαιτούμενο χαρακτήρα, που αρμόζει σε τέτοια μεγάλα ματς για να πάρουμε τη νίκη", για να προσθέσει:

" Οι παίκτες μου πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα και στον κόσμο της και αυτό θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για να τους αξιολογήσω. Είμαστε όλοι υγιείς και ελπίζω να είμαστε μέχρι αύριο έτσι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Παπαντωνίου: "Νίκη για τον κόσμο μας"

Από την πλευρά του, ο Νώντας Παπαντωνίου έγραψε στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ -αναφερόμενος στο ντέρμπι με το "τριφύλλι"- πως " προερχόμαστε από μία εύκολη νίκη απέναντι στον Κολοσσό. Η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης και αντέδρασε από τις τρεις συνεχόμενες ήττες. Παίξαμε ομαδικό μπάσκετ, καταφέραμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μας χαμηλά στο σκορ, βάλαμε εύκολα καλάθια και φτάσαμε σε μία πολύ εύκολη νίκη με πολύ καλή παρουσία όλων των παικτών.

Η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις αρχίζει και φαίνεται και το δείξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός. Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός. Χρειαζόμαστε πολύ αυτή τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από αγώνα Ευρωλίγκας και θα έχει περισσότερη κούραση στα... πόδια του. Από την πλευρά μας, δουλεύουμε πολύ καλά όλες αυτές τις ημέρες με τους προπονητές μας, ώστε να καταφέρουμε να διαβάσουμε καλά τον αντίπαλο μας και να κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στη νίκη.

Μία νίκη που θα είναι για τον κόσμο μας και για ψυχολογικούς λόγους, γιατί η βαθμολογία δεν αλλάζει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να έχουμε καλά νέα και επιτέλους να δείξουμε χαρακτήρα σε ένα μεγάλο αγώνα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ