ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Όποιος ήρθε στην ΑΕΚ μόνο για τα λεφτά θα έχει πρόβλημα μαζί μου"

Ο Γιούρι Ζντοβτς τοποθετήθηκε επίσημα για το θερμό επεισόδιο που είχε με τον Τορίν Γκριν, τονίζοντας πως η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους, σχολιάζοντας πως όποιος ήρθε στην ομάδα για τα λεφτά και είναι αδιάφορος, θα έχει πρόβλημα μαζί του. "Ζητώ συγνώμη για την κίνηση μου", δήλωσε.

Ο Γιούρι Ζντοβτς τοποθετήθηκε επίσημα για το θερμό επεισόδιο που είχε στο ΣΕΦ με τον Τορίν Γκριν. Ζήτησε συγνώμη για την κίνηση του χεριού του, προσπαθώντας να χτυπήσει τον παίκτη του, επεσήμανε πως η ΑΕΚ είναι πάνω απ' όλους και ξεκαθάρισε πως όποιος παίκτης ήρθε στην ομάδα για τα λεφτά και παρουσιάζεται αδιάφορος, τότε θα έχει πρόβλημα μαζί του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε στο aekbc.gr:

" Τα τριάντα χρόνια μου στο μπάσκετ, και οι τίτλοι που έχω κερδίσει μού έχουν μάθει πως αυτά που γίνονται στον πάγκο μιας ομάδας μένουν στον πάγκο. Ναι μεν υπάρχει η εικόνα, αλλά η εικόνα λέει τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή ήταν και παραμένει μεταξύ όσων βρισκόμασταν στον πάγκο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχουμε την υποχρέωση να την υπηρετούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίζει.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο καθένας μας να βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του, να πολεμά γι' αυτήν και να δίνει τα πάντα για τη νίκη. Όταν ήλθα στην ομάδα, γνώριζα πού ερχόμουν. Ερχόμουν σε μία ομάδα όπου η ίδια η ομάδα είναι πάνω απ' όλους. Η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλους και αυτή τη λογική θα υπηρετήσω. Αθλητές, που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, δεν σέβονται τα χρήματα που παίρνουν, δεν ενδιαφέρονται για την ομάδα και δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται θα με βρίσκουν απέναντί τους.

Αυτό το έδειξα στο ΣΕΦ, το έδειξα στην Τρίπολη και θα το δείξω οποτεδήποτε κάποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα και προσπαθεί να της κάνει κακό. Παίκτης της ΑΕΚ που δεν τον πειράζει να χάνει τριάντα πόντους και αντί να προσπαθήσει να ξεπλύνει την ντροπή παρουσιάζεται αδιάφορος, προκλητικός και ασεβής προς την ομάδα θα έχει πρόβλημα μαζί μου. Όποιος αθλητής νομίζει πως ήλθε στην ΑΕΚ για διακοπές και για να βγάλει χρήματα, κάνει λάθος και δεν θα διστάσω ακόμα και να τσαλακώσω την εικόνα μου για να καταλάβουν όσοι θα έρχονται σ' αυτήν την ομάδα, ότι η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλους.

Ο «στρατηγός» βγαίνει μπροστά και μάχεται για να περάσει τη νοοτροπία που απαιτείται για να πρωταγωνιστεί η ομάδα, ακόμα κι αν αυτό μπορεί να τον εκθέσει. Αυτό έγινε και σ' αυτή την περίπτωση.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και από τον κόσμο του μπάσκετ για την κίνηση του χεριού μου. Προφανώς γνωρίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πρότυπα για όλους και να εκπροσωπούμε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα ακόμη και όταν προκαλούμαστε.

Το πρώτο βήμα για μακροχρόνια επιτυχία σε μία ομάδα είναι η νοοτροπία. Το χτίσιμο νοοτροπίας και βάσεων είναι μία μακροχρόνια και δύσκολη διαδικασία, αλλά θα το πετύχουμε, και θα κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο την ΑΕΚ, που θέλει να βλέπει παίκτες που θα μάχονται σε κάθε φάση για να φέρουν την ομάδα εκεί που της αξίζει".

Το βίντεο με το επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς και Γκριν:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ