ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Η ΑΕΚ δεν έχει πλάνο"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Σε μεγάλη συνέντευξή του σε σλοβενικό μέσο ο Γιούρι Ζντοβτς καταφέρθηκε εναντίον της ΑΕΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η "Ένωση" δεν έχει πλάνο, πως στο τέλος γινόντουσαν αλλαγές παικτών από την διοίκηση χωρίς την άδειά του και πως κουμάντο κάνει ο κόσμος!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ ο Γιούρι Ζντοβτς αποφάσισε να μιλήσει για τους λόγους του "διαζυγίου" στο σλοβενικό μέσο "dnevnik.si". Και η αλήθεια είναι πως αυτά που είπε θα συζητηθούν αρκετά.

Ο Σλοβένος τεχνικός υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πλάνο και ότι τις αποφάσεις από ένα σημείο και μετά έπαιρναν άλλοι και όχι αυτός, ενώ δεν δίστασε να στοχοποιήσει τον Μάικλ Ντίξον.

" Ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία αυτή της ΑΕΚ. Η ομάδα ήθελε να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά δεν είχε αληθινό πλάνο. Οι στόχοι ήταν υψηλοί. Ο σύλλογος έχει ιστορία και περίπου 2 εκατομμύρια φιλάθλους που δημιουργούν πίεση. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι ασκούν πίεση" υποστήριξε αρχικά ο Σλοβένος, πριν προσθέσει στην συνέχεια: "Η δουλειά μου δεν ήταν εύκολη επειδή περίμεναν να κερδίσω κάθε παιχνίδι. Υπήρξαν συνεχείς αλλαγές παικτών όμως και καθόλου υπομονή. Στο τέλος έγινε και αλλαγή παίκτη χωρίς την άδειά μου. Εκεί οι σχέσεις μου με την διοίκηση άρχισαν να χαλάνε".

Στην συνέχεια μάλιστα ο Ζντοβτς έγινε πιο συγκεκριμένος, τονίζοντας ότι ο παίκτης που άλλαξε η ΑΕΚ παρά την θέλησή του ήταν ο Τζαουάντ Ουίλιαμς, ενώ μίλησε και για το τροχαίο που ενεπλάκη ο Μάικλ Ντίξον στο ξεκίνημα της σεζόν και τόνισε ότι κουμάντο κάνει ο κόσμος: " Ο Ουίλιαμς είναι ένας παίκτης με τον οποίο είχα συνεργαστεί και στην Τουρκία και ξέρει την φιλοσοφία μου που στηρίζεται στον αλτρουισμό. Αυτός συνέδεε εμένα με τους παίκτες. Τον άλλαξαν επειδή δεν είχε καλούς αριθμούς. Και δεν ήταν μόνος που αντικαταστάθηκε για αυτό τον παίκτη. Είχαμε ακόμα έναν παίκτη, τον Μάικλ Ντίξον, ο οποίος προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο στις 6 το πρωί κάποια στιγμή, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να τον αλλάξει επειδή ήταν δημοφιλής στους φιλάθλους, παρά του επέκτεινε το συμβόλαιο. Οι φίλαθλοι ασκούν διοίκηση. Ίσως στην αρχή ο Πρόεδρος δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτό που έλεγαν, αλλά τελικά το κάνει και αυτό δεν είναι καλό μακροπρόθεσμα".

Ο Ζντοβτς μίλησε ακόμα και για την αποτυχία της ΑΕΚ να προκριθεί στον Τελικό Κυπέλλου (αποκλείστηκε από τον Αρη στον ημιτελικό) και να φτάσει στο Final Four του Basketball Champions League: " Είχαμε θέσει ως στόχο να πάμε στον Τελικό Κυπέλλου, αλλά εκεί υπάρχουν περίεργοι κανονισμοί και ο ημιτελικός ήταν μονός και κληρωθήκαμε να παίξουμε εκτός έδρας. Χάσαμε με καλάθι στο τέλος από μία ομάδα που είχαμε κερδίσει στο Πρωτάθλημα με 20 πόντους μερικές μέρες νωρίτερα. Τότε με προσέγγισαν από την διοίκηση, αλλά στον επόμενο αγώνα κερδίσαμε μέσα στο Βελιγράδι την Παρτιζάν και ησύχασε η κατάσταση".

Όσο για το ξέσπασμά του στον αγώνα με τη Μονακό, όπου μπήκε στο παρκέ και αποβλήθηκε και αν αυτό οφειλόταν στην πίεση που αισθανόταν τόνισε πως " δεν κατηγορώ κανέναν. Η διοίκηση δεχόταν πολλές πιέσεις, αλλά ο κύριος λόγος ήταν οι οπαδοί. Με αυτά που έγιναν στο Μονακό, δεν πιστεύω πως η αντίδρασή μου ήταν κακή. Είχαν συμβεί πολλά πριν από αυτό, στα οποία δεν πρόκειται να αναφερθώ. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά δεν έγιναν".

Τέλος αναφέρθηκε και στην σχέση του με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο: " Έχουμε καλή σχέση, αλλά πιστεύω ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτά που έχουν γίνει. Εμένα δε μου ταιριάζει η νοοτροπία της Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι προπονητές έχουν τους δικούς τους δημοσιογράφους και το ίδιο ισχύει με τους παίκτες και τους μάνατζερ. Εκεί αν κερδίσεις με 20 πόντους ρωτάνε γιατί δεν κέρδισες με 30 πόντους ή γιατί δεν χρησιμοποιείς τα νέα παιδιά. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Λυπάμαι επειδή είχα καλή σχέση με την ομάδα. Εννέα παίκτες μου έστειλαν μήνυμα όταν έφυγα από την ομάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ